Marmoleum Design Challenge

Maak jij het winnende ontwerp voor de Marmoleum Design Challenge?

Het internationale Dezeen design magazine en Forbo Flooring dagen architecten en interieurontwerpers uit om hun designtalent te laten zien. In de ‘Marmoleum Design Challenge’ krijgen zij de opdracht een oppervlak te ontwerpen voor een kleine ruimte. Een vakjury beoordeelt de internationale inzendingen, aan de hand van de impact van het ontwerp op welzijn en rust in bijvoorbeeld scholen, kantoren of ziekenhuizen. De winnaar ontvangt een geldprijs en het ontwerp wordt gerealiseerd en tentoongesteld bij Forbo Flooring in Assendelft.  

Wereldtalent voor Marmoleum Design Challenge

De Marmoleum Design Challenge staat tot 30 april 2024 open voor deelnemers van over de hele wereld. Iedereen die werkzaam of studerend is (ouder dan 18 jaar) in de architectuur- of designsector kan deelnemen. De winnaar wordt uitgenodigd om de geldprijs van €5.800,- en het ontwerp persoonlijk in ontvangst te nemen tijdens een evenement bij Forbo Flooring in Nederland. In mei 2024 wordt door beide partijen een shortlist bekendgemaakt van de beste ideeën. Vervolgens wordt er in juni 2024 onthuld welke architect of ontwerper de prijs in de wacht sleept.

Bron: Forbo

Gebruik Marmoleum

Deelnemers staan voor de uitdaging om met Marmoleum een interieurruimte van 10 vierkante meter te ontwerpen, die het welzijn van de inwonenden bevordert. Hierbij wordt verwacht dat ze een gezonde omgeving creëren waar mensen met plezier kunnen spelen, leren, werken, herstellen en/of genezen. Marmoleum is een linoleumvloer van Forbo Flooring die is gemaakt van natuurlijke grondstoffen, waaronder lijnolie uit vlaszaden, houtmeel, kalksteen, dennenhars en jutevezels. Daardoor is het van cradle-to-gate klimaatpositief, zonder compensatie. Dit komt doordat de hoeveelheid geabsorbeerde CO2 door de gebruikte, biogebaseerde materialen hoger is dan de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten tijdens de productie.

Bron: Forbo

Toonaangevende vakjury

Een jury van toonaangevende interieurexperts en designprofessionals beoordeelt de inzendingen waaronder interieurontwerpster Ilse CrawfordHOK senior interieurontwerper Christine Vandover, één van de medeoprichters van Studiopepe, Forbo Flooring’s senior ontwerper Marmoleum Tamar Gaylord en Dezeen’s redactiedirecteur Max Fraser. De jury is op zoek naar innovatieve en uitvoerbare ideeën die worden beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

  • Sterkte van het algemene idee
  • Esthetiek
  • Functionaliteit en bruikbaarheid
  • Originaliteit
  • Positieve invloed op het welzijn van de gebruiker
  • Gebruik van Marmoleum

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.forbo-flooring.nl/marmoleumchallenge.

Als je vragen hebt over deze uitdaging, stuur ze dan naar forbo@dezeen.com.

bron: Forbo Flooring

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

In de stoel: Spoel ID

In de stoel: Spoel ID! Lees hier waarom deze merkpartner interessant is voor jou als lid van BNS Crisp.