Decoratie trends voor het najaar | Beekwilder

Twee keer per jaar maakt de Art Director van onze blauwe gids partner Beekwilder, Roosmarijn Jonker, een trendanalyse.

Twee keer per jaar maakt de Art Director van onze blauwe gids partner Beekwilder, Roosmarijn Jonker, een trendanalyse. Zij onderzoekt met welke maatschappelijke ontwikkelingen wij te maken hebben en wat de invloeden van deze. Zij onderzoekt welke kleuren en trends hieruit ontstaan en bepaalt hoe deze kunnen worden ingezet voor de decoratie. Deze trendanalyse doet zij 1,5 à 2 jaar voordat het seizoen van start gaat. 

Trendanalyse najaar 2022

Najaarskleuren trendanalyse 2022

Voor najaar/winter 2022 is haar algemene indruk dat we nog steeds leven in een tijd van onzekerheid door de pandemie. De coronacrisis hakt er bij veel mensen flink in en helaas zal dit niet snel overgaan. Maar opgeven is geen optie, we moeten door. Geen tijd om nog langer in te zitten over de dingen die niet mogelijk zijn. Er is behoefte aan herstel: schouders eronder en vernieuwing.

De kleuren die een belangrijke rol zullen spelen in de najaar-winter presentaties zijn natuurlijke kleuren als crème, nude en tinten zachtroze. Maar ook goudgeel, gebrand oranje, bruintinten, grijs en zwart afgewisseld met fuchsia, lila en vintage groen.

Native Lush

We worden ons steeds meer bewust van het feit dat de mens ontzettend veel schade aanricht op aarde. Tijd voor een omslagpunt: voor herstel en vernieuwing. Vernieuwing in een aards jasje, dat wel. Want de natuur is alles wat we nodig hebben en waar wij veel informatie vandaan kunnen halen. Voor het thema ‘Native Lush’ laten we ons dan ook inspireren door aardse kleuren, inheemse ontwerpen en natuurlijke motieven en patronen. Een goede balans tussen mens en natuur, een symbiose waarvoor we moeten staan. Kleuren, die centraal staan, zijn gebaseerd op de natuur; aardse tinten als bruin, groen en oranje met accenten van goudgeel en zachtroze.

Moodboard Native Lush trend

Lees alle kersttrends van Beekwilder in onze trendbibliotheek.

Onze BNS Crisp trendbibliotheek heeft nog meer diepgang en veel aanbiedingen en is toegankelijk voor al onze volledige leden. Dit is dus een extra mogelijkheid als je volledig lid bent van BNS Crisp.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Groeiende interesse in kunstbloemen

Kunstbloemen genieten een toenemende belangstelling van de consument. De meest populaire soorten kunstbloemen en kunstplanten zijn de roos, magnolia, pioenroos en berenklauw. Qua kleuren zijn roze en wit favoriet.