BNS Crisp merkpartner Geberit viert 150e verjaardag

'Van eenmanszaak naar wereldwijd concern' in 2024 kijkt BNS Crisp merkpartner Geberit terug op 150 jaar bedrijfsgeschiedenis.

Geschiedenis

De geschiedenis van Geberit begon in 1874. Albert Gebert startte een eenmanszaak in het historische centrum van de Zwitserse stad Rapperswil. 30 jaar later ontwikkelde de oprichter van het bedrijf, Albert Gebert, een met lood gevoerde houten stortbak. Het succesverhaal ging verder met de uitvinding van het eerste kunststof reservoir in 1952 en het inbouwreservoir in 1964. Momenteel heeft het bedrijf met de hoofdvestiging in Rapperswil-Jona wereldwijd meer dan 11.000 mensen in dienst en runt het 26 productiefaciliteiten.

Sinds de oprichting in 1874 in Rapperswil aan het meer van Zürich, Zwitserland, is het bedrijf een pionier in de sanitairbranche. “Onze uitgebreide systeemoplossingen blijven de norm bepalen, toen, nu en in de toekomst”, zegt Christian Buhl, CEO van Geberit.

“150 Years of Tomorrow”

Installateurs, groothandelaren, gebouweigenaren en consumenten vertrouwen al 150 jaar op de innovatieve kracht van het bedrijf. “Goede dingen nog beter maken is al sinds dag één ons credo. We stellen onze klanten altijd centraal bij alles wat we doen”, zegt Christian Buhl. Een voorbeeld van deze innovatiekracht is het Geberit inbouwreservoir, kortweg UP, dat in 1964 op de markt kwam. Tegenwoordig zetten Geberit inbouwreservoirs en de blauwe Geberit Duofix installatieframes de toon in de sanitairbranche.

Geberit DNA

De waarden en doelstellingen van Geberit zijn de afgelopen 150 jaar grotendeels onveranderd gebleven: een nuchtere houding, kwaliteitsbewustzijn en het streven naar uitmuntendheid kenmerken tegenwoordig nog steeds de bedrijfscultuur. Het bescheiden familiebedrijf van weleer is nu uitgegroeid tot Europees marktleider voor sanitairproducten.

Meer informatie:
Geberit
www.geberit.nl

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Groeiende interesse in kunstbloemen

Kunstbloemen genieten een toenemende belangstelling van de consument. De meest populaire soorten kunstbloemen en kunstplanten zijn de roos, magnolia, pioenroos en berenklauw. Qua kleuren zijn roze en wit favoriet.

De groene estafette | Diederik Jonkers

Interieurproducten met een verhaalJe zal het misschien wel gelezen hebben, maar sommige meubelfabrikanten kunnen hun levertijd niet nakomen. Niet vanwege eventuele feestdagen, maar vanwege de