Stijlcast

Op woensdag 7 oktober jl. verscheen de eerste aflevering van de Stijlcast, een nieuwe podcastserie over interieur en styling. Stijlcast wordt gemaakt en gepresenteerd door voormalig Radio 1-presentatrice Marjolein Dekkers in samenwerking met BNS Crisp, de beroepsvereniging van interieur-, vastgoed- en groenstylisten. In de eerste aflevering is Evelien Reich te gast, editor in chief van het woonmagazine Elle Decoration.

Marjolein Dekkers voert in de Stijlcast een persoonlijk gesprek met toonaangevende mensen uit de branche. Over de nieuwste trends en over wat haar gasten inspireert, over de grote ontwikkelingen die de wereld veranderen en over de kleine gadgets die een interieur verrijken. Dekkers: “Ik ben altijd benieuwd naar wat mensen mooi of lelijk vinden en vooral naar het waarom. In de eerste aflevering vertelt Evelien Reich onder meer over de trend om in deze tijden van Corona ‘buiten naar binnen te halen en binnen naar buiten’. Maar ze vertelt ook over haar aversie voor lime-groen. Dat vind ik erg grappig om te horen. ‘De kleur van de duivel’, noemt ze dat”. Verder komen in Stijlcast voorbeelden van mooie dingen aan bod. Dekkers: “Evelien vertelt bijvoorbeeld dat ze van visuele grapjes houdt in interieurs, zoals bijvoorbeeld de katten-lamp die Studio Job maakte voor Seletti”. Dekkers hoopt vooral mensen op ideeën te brengen. “Het mooiste zou natuurlijk zijn als je door de podcast geïnspireerd raakt”. 

Marjolein Dekkers is echt een radiodier. De afgelopen tien jaar werkte ze als hoofd radio voor Omroep MAX. Daarvoor was presenteerde ze onder meer op Radio 1 voor BNN. Sinds kort is ze ook gecertificeerd styliste. Dekkers: “In de Stijlcast komen mijn twee passies bij elkaar: radio maken en styling. Er is niets leuker dan met mensen praten over dingen die zij mooi vinden”. 

Stijlcast – een podcast over styling en interieur – is vanaf nu gratis te beluisteren via alle bekende podcastplatforms zoals Apple Podcast, Spotify en Soundcloud. Daar kun je ook een gratis abonnement nemen zodat verse afleveringen wekelijks automatisch in je feed verschijnen. De podcast is ook te beluisteren op de site van BNS Crisp

Marjolein.dekkers (2)

PIET HEIN EEK

Piet Hein Eek is een ontwerper die in de jaren negentig afstudeerde aan de school die we nu kennen als de Design Academy in Eindhoven. Zijn meubels stralen soberheid uit die doet denken aan vroegere tijden. In 2010 heeft zijn bedrijf een nieuwe plek gevonden: een oude Philipsfabriek op Strijp-R, vlakbij de bekende Strijp-S in Eindhoven. Hier is een compleet Piet Hein Eek-imperium ontstaan.

Klik op de titel of de foto om meer te lezen én om de podcast te beluisteren.

EVELIEN REICH

Twintig jaar lang creëerde Evelien Reich de mooiste stillevens voor tijdschriften als Quote, ELLE Eten, ELLE Decoration, Red en FD Persoonlijk. Als Editor in Chief van ELLE Decoration is Evelien Reich dagelijks bezig met alles wat maar met interieur te maken heeft. Altijd is ze op zoek naar nieuwe inspiratie en de allertofste items. Lees meer over deze creatieve duizendpoot, over haar inspiratiebronnen, nieuwe trends én de do’s en don’ts in je interieur.

Klik op de titel of de foto om meer te lezen én om de podcast te beluisteren.

VADAIN

Twee keer per jaar brengt gordijnmerk Vadain een nieuwe collectie gordijnen. Om telkens een mooie vernieuwde collectie op de markt te brengen moet Concept- and collectie designer Bonnie Prins samen met haar collega’s van het stylisten- en inkoopteam precies weten wat klanten willen. In hun eigen Vadain-ateliers worden de stoffen tot gordijnen gemaakt en is Bonnie continu op zoek naar trends en ontwikkelingen in de interieurbranche. Zo hebben zij in hun nieuwe collectie garen van gerecyclede petflessen gebruikt. En zijn hun collecties veelzijdig en breed te gebruiken van landelijke interieurs tot aan design.

Klik op de titel of de foto om de podcast te beluisteren.