PAREL VAN KRALINGEN


Yolande Schroten vertelt over haar interieurproject in Rotterdam-Kralingen. Ze laat zien hoe je een klassieke herenwoning eigentijds kunt inrichten met Scandinavisch design en kleurrijke elementen. Inmiddels staat de woning met een stylingproductie in het Wintermagazine PUUR! Yolande Schroten is lid van BNS Crisp en is eigenaar van Buro Binnenkans.

"Ik werd gevraagd voor een interieurontwerp voor de woonkamer van deze karakteristieke woning in de Rotterdamse wijk Kralingen. Hier woont Sietske en haar jonge gezin. De grote wens is: een compleet andere look. Het is een statig huis in oude stijl, zo’n huis waarin je bij binnenkomst meteen denkt: Wat mooi! Dit historische huis heeft van zichzelf al zoveel grandeur. In de hal ligt een granito vloer en overal zie je glas en loodramen. Verder zijn er en-suite-deuren, natuurstenen schouwen en is er een gezellige stadstuin. Een huis dat vraagt om een uitdagende en verrassende inrichting. Met veel inspiratie en ideeën startte ik dit interieurproject.

Ik ben begonnen met het kleurenpalet. De kleuren van Farrow & Ball passen goed in monumentale huizen. Een basis van wit laat de originele plafonds en sierlijsten goed uitkomen. Voor één wand kies ik een warme blauwtint. Deze kleur matcht combineert goed met de andere kleuren en heeft een sfeervolle uitstraling. Dit palet is de basis voor het hele ontwerp. Daarmee begint het plaatje dat ik in m’n hoofd heb, zich al af te tekenen. Al vrij snel vind ik het vintage tapijt uit Iran. Een gouden vondst, want dit tapijt heeft precies de juiste kleuren en zorgt voor de sfeer die ik voor ogen heb.

De eigenaren waarderen de schoonheid van ontwerpen uit Scandinavië. Daarom heb ik het huis ingericht met veel design uit het hoge Noorden. Door de kleuren van de meubels en het tapijt terug te laten komen in accessoires, ontstaat er eenheid. Ook voeg ik graag warme materialen toe, zoals een wollen plaid, fluwelen kussens en een schapenvachtje van het Gotland schaap uit Zweden. Aaibare en zachte materialen zijn echte sfeermakers, vooral in de winter.

Tegelijk zijn er ook dierbare vintage elementen, zoals een erfstuk op de schouw onder de stolp. Dit soort persoonlijke items geven juist zo’n leuke draai in een modern interieur. Het mixen van materialen en sferen is wel mijn handschrift van hoe ik werk: een beetje oud, een beetje nieuw en tegelijk mooi design. De vloerlamp van Foscarini is ook zo’n beauty, die hier in deze ruimte helemaal mooi uit komt. Als kers op de taart voeg ik aan de wand een inspirerende Muurmeester toe. Deze blikvanger verbindt alle kleuren met elkaar en past perfect achter de mooie leren Hidde-fauteuil. Een fijne relaxplek naast de open haard, daar willen we allemaal wel onze avondjes doorbrengen.”

Later hoorde ik van Sietske: “Het is precies zoals we in ons hoofd hadden. De kleuren, materiaalkeuzes, meubels en lampen, het hele plaatje klopt. Yolande heeft productkennis en komt met verrassende ideeën. We zijn heel blij!”

DIT PROJECT IS EEN 'KRALINGS PARELTJE' GEWORDEN

Het eindresultaat van deze woning is verschenen in het wintermagazine PUUR!

Tekst: Yolande Schroten, Buro Binnenkans
Fotografie: Manon Visser, Kleur en Groen

selectiefoto's, shoot kralingen, 3 Mb (39 van 46)

Yolande Schroten