STYLING HILLHOUT VOOR RTL4 PROGRAMMA

Hillhout is een productie- en handelsonderneming in houten tuinartikelen. Internationaal bekend om de hoge kwaliteit en vergaande service. Hillhout is trendsettend in tuinen in Nederland en in vele andere landen in Europa. In Nederland en België werkt Hillhout samen met een zorgvuldig geselecteerd dealernetwerk. Per januari 2014 maakt Hillhout onderdeel uit van WoodVision B.V. in vestigingsplaats Kampen.

Voor zowel WoodVision B.V. als Hillhout verzorgen we (als CreaVision Styling) met regelmaat fotostyling opdrachten. Deze worden gebruikt voor de website, social mediakanalen en brochures. Half november kwam de aanvraag voor een mooie opdracht. Ze zijn bezig met het re-branden van het merk Hillhout. In De Tuinen van Appeltern zal een tv ploeg gaan filmen. De vraag aan ons was of wij nog ‘even’ (een week later) de styling konden verzorgen?

Snel schakelen dus en ruimte creëren in een planning die in deze tijd toch al overvol is. Op het moment dat we deze aanvraag binnen kregen zit ik in België bij een potentiële nieuwe leverancier. Ik kan pas een dag later inventariseren wat we in onze 350 m2 grote bedrijfsruimte hebben aan geschikt materiaal. Ondertussen wacht ik op alle gegevens van Hillhout. Welke buitenverblijven worden gefilmd, welke afmetingen hebben ze, welke ‘look and feel’ willen ze uitstralen, waar moet de focus op liggen? Gelukkig werken we al jaren samen en ben ik goed bekend met het assortiment. Bovendien doen we de fotostyling opdrachten doorgaans in Appeltern dus ook dit is bekend terrein.

Een inkoopdag wordt gepland, we hebben hoe dan ook meer props nodig. In zo’n korte tijd zijn we afhankelijk van wat op dat moment aanwezig is op de inkoopcentra. Er is immers geen tijd om levertijden af te wachten. Gelukkig hebben we vaker met dit bijltje gehakt, met een flinke dosis creativiteit slagen we er altijd weer in een mooi plaatje neer te zetten. Als alles ingekocht en aangevuld is met materiaal uit onze eigen voorraad wordt het per locatie klaargezet met een checklist. Zo kan ter plaatse vlot en overzichtelijk gewerkt worden.

Met een bus vol spullen reizen we een week later af naar Appeltern. De enige mogelijkheid is om op dinsdag alles te stylen. Vrijdags komt de tv ploeg. Hopen dat alles netjes blijft, er komen immers ook bezoekers in het park. Maar natuurlijk hebben we zo onze styling tricks and tools om dit mogelijk te maken. Samen met onze stagiaire en een zonnetje wat zelfs door komt zorgen we dat alles er perfect uit ziet.

Een dag later krijgen we een telefoontje van onze opdrachtgever. Hij is erg blij met het resultaat wat we in zo korte tijd hebben weten neer te zetten.

Eind maart was ons werk te bewonderen in het RTL4 programma Wooninspiraties. Erg leuk en bijzonder!

CreaVision Styling verzorgt al een aantal jaren de styling van onze producten voor de jaarlijkse fotoshoot voor WoodVision B.V. en Hillhout in de Tuinen van Appeltern. Dit zijn altijd erg hectische dagen met een strakke planning, maar het lukt de dames van CreaVision Styling elk jaar weer om onze buitenverblijven, schuttingen en speelhuisjes mooi en sfeervol te stylen zodat ze goed op de foto komen. Naast de fotoshoot heeft CreaVision Styling ook een aantal keer onze stand aangekleed op de Tuinidee beurs en het was dan ook een logische stap ze te vragen om ditzelfde te doen voor het RTL4 programma wooninspiraties. Inmiddels is de eerste uitzending geweest en zoals je kon zien stond het er weer op en top bij!

Namens CreaVision Styling was zakelijk stylist, Nynke Ott, betrokken bij dit project.

image009

Nynke Ott