Zes Nederlandse interieurmerken bundelen krachten op Dutch Design Week 2023

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) van 21 tot en met 29 oktober slaan zes gerenommeerde Nederlandse interieurmerken de handen ineen. In de gezamenlijke presentatie Future > Factory > Furniture in het Klokgebouw nemen Arco, CS Rugs, Gelderland, Label van den Berg, Lande Family (producent van o.a. Artifort) en Leolux hun verantwoordelijkheid om een ambitieus doel te verwezenlijken: een duurzamere leefomgeving.

Daadkracht door transparantie

Om de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan te gaan, is het noodzakelijk voor interieurmerken om verder te kijken dan hun eigen bedrijf. “Alle zes de partijen die deelnemen in de presentatie op DDW hebben individueel al grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid”, vertelt Hans Filippini, CCO van Leolux en een van de initiatiefnemers van de deelname.

“Denk aan het borgen en controleren van de herkomst van materialen en het opwekken en verantwoord gebruiken van energie. Maar er is meer nodig om de verduurzaming van onze leefomgeving op het hoogst mogelijke niveau te brengen. En dat is wat we met deze samenwerking willen bewerkstelligen. Daarom wordt deze presentatie ook geen trotse voorstelling van hoe goed we bezig zijn, maar juist een open vraagstelling, waarin we de uitdagingen die er liggen benoemen en iedereen uitnodigen om deze zoektocht samen te ondernemen. En de komende jaren blijven we verslag doen van de progressie die we boeken.” 

BNS Crisp merkparnter Leolux

BNS Crisp merkpartner Leolux

Het familiebedrijf Leolux produceert designmeubelen voor een internationale markt: banken, fauteuils, stoelen, (salon)tafels en accessoires op bestelling, voor interieurs waarin stijl, kwaliteit en functionaliteit vooropstaan. Met hoogwaardige bekledingen en afwerkmaterialen maken zij de perfecte vertaling van jouw creatieve visie. Er zijn drie merkcollecties: Leolux, Pode en Évidence.

Leolux Cream

Gelaagde presentatie Future | Factory | Furniture

Voor de bezoeker van het Klokgebouw wordt het onderwerp vanuit drie perspectieven benaderd. ‘Factory’ belicht de huidige productiewijze. ‘Furniture’ toont de producten zelf, met hun ingrediënten. Onder de noemer ‘Future’ worden verscheidene sustainable alternatieven getoond, zoals bioschuim, traceerbaar leer en duurzame wol. De bezoeker wordt uitgedaagd om met de exposanten het gesprek aan te gaan, aan de hand van vragen, stellingen en dilemma’s die (letterlijk) in de lucht hangen.

Gemeenschappelijke doelen

De presentatie Future > Factory > Furniture in het Klokgebouw is vormgegeven door designstudio Overtreders W uit Amsterdam. Deze ruimtelijk ontwerpers hanteren een filosofie van duurzaam design die uitstekend bij het initiatief past. Zij ontwikkelden een overkoepelend concept, waarin de individuele merken weliswaar benoemd worden, maar de gemeenschappelijke doelen en uitdagingen centraal staan.

Future > Factory > Furniture is tijdens Dutch Design Week van 21 tot 29 oktober te zien in Hal 1 van het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven. De presentatie is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur en is met een DDW-ticket vrij toegankelijk. 

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Onze BNS Crisp partner Dôme Deco trekt voor het eerst naar Milaan

Milaan is het design-walhalla van Europa. Het Belgische Dôme Deco, dat hier als kosmopolitisch merk perfect kan aarden, heeft er al enkele jaren haar ogen op gericht. Deze week kondigt het merk met trots aan richting Milaan te trekken in 2024. En dat op twee verschillende locaties.

Nieuw label voor Prospectt

Merkenhuis Prospectt, BNS Crisp Partner, heeft (weer) een nieuw label toegevoegd aan het assortiment. Begin april heeft Prospectt het merk Opjet geïntroduceerd aan haar winkels in de Benelux en Duitsland.