Winactie voor het boek: Interieur van de toekomst van Jantien Broere

Maak kans op een gratis exemplaar van het nieuwe boek van Jantien Broere "Interieur van de toekomst" welke in de eerste week van Mei 2024 wordt gepubliceerd.

LET OP: De winactie is gesloten en de winnaars zijn bekend gemaakt! Bestel het Interieurboek tot 15 april 2024 met 10% korting. De prijs is inclusief korting is € 26,96 – inclusief de verzendkosten (brievenbuspakketje).

Interieur van de toekomst: hét handboek voor iedereen die stijl en duurzaamheid wil verenigen. Op 14 mei 2024 lanceert duurzaam interieurexpert Jantien Broere haar boek “Interieur van de toekomst” in Social label Lab het Werkwarenhuis (‘s-Hertogenbosch). BNS Crisp mag 3 boeken t.w.v. €29,95,- euro weggeven. Wie het eerst komt… Mail dus snel naar info@bnscrisp.nl en claim een boek!

Lancering van interieurboek expres na Moederdag

Dat de lancering vlak na Moederdag valt, is geen toeval: Jantien is vastbesloten om de aarde beter door te geven dan deze nu is. Tot nu toe was er nog geen plek waar je alles kunt vinden op het gebied van duurzame interieurs. Met Interieur van de toekomst komt daar verandering in. Dit bijzondere handboek biedt inspiratie en leidt de lezer stap voor stap door de reis naar een duurzamer interieur. Ontdek talloze tips, inspirerende binnenkijkers én adressen en websites met duurzame meubels, accessoires en materialen. Dit is niet zomaar een boek, maar een avontuurlijke ontdekkingsreis naar een groenere leefruimte! 

Jantien: “Vragen die ik regelmatig hoor, zijn: ‘Wat moet ik me daarbij voorstellen: een duurzaam interieur? Kost dat niet heel veel geld? En hoe weet ik of meubels en accessoires duurzaam zijn?’ Begrijpelijk, want over duurzaamheid in het interieur hoor en lees je nog niet zoveel. En dat terwijl je interieur vervuilender is dan de inhoud van je kledingkast (bron: The Substitute). Met dit boek wil ik daar verandering in brengen.”

© Jantien Broere – Cover boek ‘Interieur van de toekomst’

Wat heeft het interieurboek te bieden?

Jantien laat zien hoe onze planeet ervoor staat en neemt de lezer daarna stapsgewijs aan de hand, zodat deze duurzame keuzes kan maken: 
Stap 1: niet meer nieuw kopen. 
Stap 2: waar kun je op letten als je tóch nieuw wilt kopen?
Stap 3: wat zijn duurzame alternatieven voor veelgebruikte interieurmaterialen? 

Daarnaast bevat het interieurboek: 
• De stand van zaken: waarom is het noodzakelijk om je interieur te verduurzamen? 
• 7 binnenkijkers die laten zien dat duurzaam écht hip & trendy is 
• Uitleg van begrippen als biobased, circulair en cradle-to-cradle
• 10 manieren om je interieur duurzaam in te richten zonder nieuwe spullen aan te schaffen 
• Waar moet je op letten als je tóch nieuw gaat kopen? 
• Handig overzicht van materialen met toepassings-mogelijkheden en voordelen: van plaatmateriaal tot textiel 
• Meer dan 120 adressen en websites van winkels met duurzame meubels, accessoires en materialen

Indien je dit wilt kan je ook te gast zijn op de officiële boekpresentatie op 14 mei 2024 vanaf 15:30 uur bij Social label Lab in Het Werkwarenhuis in ‘s-Hertogenbosch.

Je kan het interieurboek tot 15 april 2024 met 10% korting bestellen. De prijs is inclusief korting € 26,96 – ook inclusief de verzendkosten (brievenbuspakketje).

© Jantien Broere

Over auteur en interieurexpert Jantien Broere

Jantien Broere (1970) is duurzaam interieurexpert. In alles wat ze doet, streeft ze duurzaamheid na. Zowel privé als in haar ontwerpen maakt ze zo veel mogelijk gebruik van biobased en circulaire materialen met een lange levensduur. Als klein meisje was Jantien al gehecht aan de natuur – en dat is ze nog steeds. Toen ze las dat we de aarde aan het opmaken zijn, dacht ze: ‘Ik moet nú iets doen’. Daarom organiseert ze kennisbijeenkomsten, geeft ze presentaties en ontwikkelde ze een cursus om anderen te inspireren en informeren. Toch vindt ze dat niet genoeg. Vanuit haar passie voor de natuur, haar expertise op het gebied van duurzaam interieurontwerp én het geloof in een betere wereld, schreef ze dit uitgebreide handboek. Zo kan iedereen zien dat het mogelijk is om je huis niet alleen mooi en trendy, maar ook duurzaam in te richten.

‘Ik ben vastbesloten om de aarde beter door te geven dan hij nu is’ Jantien Broere

Wat anderen zeggen over het boek Interieur van de toekomst

‘Een verse lik verf op de muur, een nieuwe bank of een hele andere keuken. Bij het inrichten van ons huis denken de meesten niet na over de vraag hoe groot de impact is van ons interieur, terwijl dat wel zou moeten. Die impact is namelijk groter dan we denken. Daarom is een boek als dit zo belangrijk: om bewustzijn te creëren en alternatieven te geven.’Wyke Potjer van www.hetkanwel.nl.

‘Goed dat er nu specifiek aandacht is voor het interieur en de impact die gepaard gaat met het inrichten van de leefomgeving, want dat is hard nodig. Ik weet uit ervaring dat mensen behoefte hebben aan inspirerende voorbeelden en praktische tips om zelf thuis aan de slag te gaan. Met dit boek gaat dat zeker lukken.’ Lodewijk Hoekstra, Nl Greenlabel en TV presentator.

In een kleine woning is het extra belangrijk om veel aandacht aan je interieur en daarmee je wooncomfort te besteden. Een Tiny House draait om bewust kiezen wat belangrijk voor je is en waarde voor je heeft, zodat je heel fijn kunt wonen met precies genoeg en niet te veel. ‘Duurzaam interieur’ helpt je die keuzes te maken waardoor je huis echt jouw persoonlijke thuis wordt, met een minimale impact op ons aller grote thuis: moeder aarde.’ – Marjolein Jonker van www.marjoleininhetklein.nl.

‘Duurzamer ís leuker! Jantien laat zien dat dit ook geldt voor ons interieur.’Saskia Sampimon, oprichter van thegreenlist.nl.

‘Ik ben ontzettend blij met een boek over duurzame materialen en meubels om een huis mee te ontwerpen en in te richten. Als initiatiefneemster van Ecowonen Midden Nederland, een project waar we vooral duurzaam met elkaar willen samenwonen, ben ik zeer geïnteresseerd in wat en waar duurzaam te verkrijgen is. Ook de informatie over wat we precies verstaan onder het begrip duurzaam en wat overwegingen kunnen zijn, vind ik heel relevant. Ik ging natuurlijk zelf op pad, maar werd bij badkamer- en keukenzaken niet veel wijzer. Ook op internet kwam ik er niet uit; het was een tijdrovende klus. Dit boek is echt een must have nu veel mensen duurzame producten belangrijk vinden en op zoek gaan naar goede alternatieven.’Ria van Rooijen, verpleegkundige en voorzitter Ecowonen Midden Nederland

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Cosentino lanceert de 18e editie van de Cosentino Design Challenge

De 18e editie van de internationale Cosentino Design Challenge (CDC) is van start! Tijdens het lanceringsevenement in Cosentino City Madrid werden de twee onderwerpen aangekondigd die de deelnemers (architectuur- en ontwerpstudenten van over de hele wereld) moeten onderzoeken om inspirerende projecten te ontwikkelen. Ook dit jaar gaat de CDC-jury opnieuw op zoek naar ontwerpen met een focus op duurzaamheid, het vermogen van design, creativiteit en innovatie.

Masterclass Lidewij Edelkoort

In samenwerking met de Willem de Kooning Academie presenteert de Kunsthal Rotterdam ieder jaar, exclusief voor studenten en Kunsthal Vrienden, een serie masterclasses door opmerkelijke kunstenaars. n het kader van de tentoonstelling ‘Extra Large. Wandkleden van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois’ geeft Lidewij Edelkoort een online masterclass.