Verslag Green Wave | Lidewij Edelkoort door Nathalie Schalke

Op 2 december 2019 hebben zich honderden geïnteresseerden uit de fashion- en interieurwereld verzameld bij het Naarderbos in Naarden om te luisteren naar trendorakel Lidewij Edelkoort. Vanuit een zaal, gesierd met digitaal bosbehang waarin de blaadjes aan de bomen zachtjes wiegen, worden we getrakteerd op een pleidooi voor en over groen, in alle denkbare facetten en betekenissen van het woord. Deze serene locatie illustreert en verrijkt haar verhaal. Weidse uitzichten over het water enerzijds en de bosrijke omgeving aan de andere zijde geven letterlijk de ruimte om de woorden en beelden te internaliseren.

Lidewij Edelkoort: ‘The need for green is so powerful that it will turn fashion and design around without any doubt, sprouting from so many political, humanistic and survivalist sources it is impossible to ignore. But maybe the most important thing about green is its capacity to bring joy. Its energy and charisma are compelling and will help us be, combatting despair with optimism and happiness: joy seen as another form of activism.’

Haar presentatie start Lidewij met de bemoediging dat we ons in een fantastische, enerverende en spannende periode bevinden waarin veel ‘winst’ te behalen valt. ‘In de volksgeest is een verandering gaande, er zijn duidelijke tekenen van een totale omslag’.

Natuurlijke inspiratiebronnen
Zelf is Lidewij ongelooflijk geïnspireerd door bomen en bladeren, door bloemen, seedpods en groenten. ‘Groen is optimistisch en stemt vrolijk. Met hun avant-gardistisch karakter zijn de zaadlobben van planten ontzettend inspirerend. We zullen bloemen eten en baden in een bad van bloemen want je omringen met schoonheid geeft hoop. Wetenschappelijk onderzoek onthult steeds meer over bomenintelligentie en het complexe ondergrondse uitwisselingsnetwerk dat hen met elkaar verbindt’. Het Japanse Shinrin Yoku, bosbaden, wordt essentieel en zelfs als medicijn voorgeschreven voor stressverlaging en algemeen welzijn. De natuur en haar processen zijn en blijven onze grootste inspiratiebron. De highlights.

Al het beeldmateriaal is eigendom van Lidewij Edelkoort

Leden van BNS Crisp kunnen het volledige verslag met daarin de trend highlights en prachtig beeldmateriaal hier bekijken.Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden