Verslag Appletizer event door Christel Benning- Ambassadeur Interieurstyling zakelijk

Waar staan we?

Op 12 juni jongstleden was ik aanwezig op het trendevent van Appletizer. Wat een inspirerende dag en wat een enerverend programma werd er voorgeschoteld. Sprekers op deze bijeenkomst in het even inspirerende Compagnie theater te Amsterdam, waren Els van Niekerk, Christine Boland en goeroe op trendforecasting gebied Lidewij Edelkoort.

Het openings moodboard van Els van Niekerk sprak boekdelen; de quote ‘Who are you’ zette de toon. De wereld is nog steeds in transitie. Trans is een trendwoord geworden en resetten en ankers zoeken codewoorden. In deze veranderende tijd is de mens op zoek naar de ideale verhouding tussen mens en machine.

Els van Niekerk ‘Who are you’

1) The commons (waar zitten de overeenkomsten?). Sleutelwoorden voor het eerste thema: samenwerking, productie dichter bij huis, verbinding en connectie. De wereld zien als gemeenschap en steeds minder bezit is credo.

2) Smart World (data, technologie, wetenschap). Keywords: samenbrengen van wetenschap, technologie, mens, natuur en data, herontdekken (re-design en re-invent). De focus ligt bij dit thema op het ontwikkelen van nieuwe materialen. De natuur gaan we gebruiken als inspiratie en met behulp van de wetenschap worden natuurlijke processen nagebootst. Mooie voorbeelden zien we bij de ontwikkeling van het verven met bacteriën. Een andere invalshoek is gebruikt bij het nieuwe vliegveld van Singapore “The Jewel”, waar letterlijk de natuur binnengebracht is.

3) Fantastical Futures is het thema van de onbegrensde mogelijkheden in het digitale domein. De invloed van technologie wordt steeds sterker en een nieuwe werkelijkheid kan gecreëerd worden. In 2022 zou bijvoorbeeld volgens NASA het Aurora Station Hotel mogelijk zijn. Dit hotel zou dan het eerste hotel in space zijn. Natuurkundige processen als de quantum mechanica worden steeds beter begrepen en toegepast in de ontwikkeling van nieuwe materialen en vormen. Grenzen vervagen letterlijk en vormen en kleuren worden fluïde. Alle zintuigen worden aangesproken.

4)Tegentrend wordt naast dit geweld aan technologie en wetenschap; eenvoud. Het vierde thema is dan ook Calm Down; rust zoeken in de jungle zorgt voor protest tegen het perfecte leven. Betekenisvol zijn wordt de nieuwe religie en het tempo verlagen credo. Het verleden wordt bron van reflectie. Voorbeelden zijn; huizen die slimmer worden, maar deze moeten ook een veilige haven zijn. Auto’s die aan de binnenkant met zachte materialen worden uitgevoerd (Peugeot e-legend concept). Winkels worden ingericht met rustige kleuren en zachte muziek op de achtergrond.

Leden van BNS Crisp kunnen het volledige verslag en meer moodboards hier bekijken.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden