Ontdek de trends van de textielindustrie

De vier belangrijke routes op weg naar circulariteit in de textielindustrie wordt beschreven in dit trendboek. We lichten een trend hier alvast uit.

Dat de textielindustrie moet verduurzamen staat buiten kijf. Een van de meest significante en manieren waarop de textielindustrie dit kan doen is door te kiezen voor circulariteit. In een circulair systeem worden materialen keer op keer hergebruikt, waardoor we aanzienlijk minder grondstoffen nodig hebben. We kunnen dit op twee manieren aanvliegen. Vanuit een technologisch perspectief: het ontwikkelen van ‘kunststoffen’ die lang meegaan en optimaal gerecycled kunnen worden (technical cycle) of door gebruik te maken van natuurlijke materialen die aan het einde van hun levensduur vergaan en wederom onderdeel worden van de natuur (biological cycle).

In het trendboek over de textielindustrie worden vier belangrijke routes op weg naar circulariteit verkend. Een trend lichten we hier alvast uit.

Het trendboek is beschikbaar in onze trendbibliotheek voor volledige leden.

Trend: van aarde

From Earth is gericht op de natuurlijke wereld. Er is een diep respect voor materialen en een verlangen om opnieuw contact te maken met de natuur. Ontwerpers onderzoeken het potentieel van diverse natuurlijke hulpbronnen, waarbij ze de warmte en zachtheid van organische materialen en de verbazingwekkende kleurdiversiteit van natuurlijke verven benadrukken. De bestaande schoonheid van de materialen van de aarde wordt benadrukt, aangezien ontwerpers samenwerken met de natuur in plaats van deze te beheersen, en natuurlijke variatie omarmen. Imperfectie en variatie hebben de voorkeur boven standaardisatie en ruwe afwerkingen zijn gewild. From Earth gebruikt knutseltechnieken om textuur, tactiele rijkdom toe te voegen. Dit thema geeft ecologische, aardse esthetiek een welkome nieuwe levendigheid.

Kleurenpalet

Een aarden palet weerspiegelt organisch materiaal en natuurlijke kleurstoffen. Warm, zacht en gedempt, deze botanische tinten van plantaardige oorsprong variëren van complexe tinten van olijf en limoen tot warm beige en roze, en gedurfd indigo. Dit palet viert de prachtige natuurlijke variatie en nuance van organische kleuren.

e2
e3
e7

De trendbibliotheek 

Heeft nog meer diepgang en veel aanbiedingen en is toegankelijk voor al onze volledige leden. Dit is dus een extra mogelijkheid als je volledig lid bent van BNS Crisp.

Wat vind je hier?
Interieurstylisten kunnen in hun vak niet goed genoeg op de hoogte zijn en vergaren het liefst zoveel mogelijk kennis. Denk aan trendreports over kleur, interieur, mode en levend groen. Veel voordeel op betaalbare links naar replays van trendwebinars en vooraanstaande trendwatchers. Wij bouwen in deze bibliotheek aan een mooi naslagwerk met grote namen uit het vakgebied.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

BNS Crisp start op Pinterest!

Pinterest is niet meer weg te denken als digitale inspiratiebron. De categorie Interieur is één van de grootste onderwerpen op dit social media platform. Met onze aanwezigheid op Pinterest borgen wij de voordelen van een volledig lidmaatschap en brengen wij onze leden dichter bij hun doelgroep.

Botanische bouwwerken van de LEGO

Vandaag heeft de LEGO Groep een nieuwe reeks bewuste modellen onthuld voor mensen met groene vingers. De decoratieve LEGO® Botanische collectie bevat een prachtig LEGO® bloemboeket om het huis op te fleuren, en een LEGO® Bonsaiboom voor diegenen die in het nieuwe jaar meer zen willen zijn.