Planeetvriendelijke trends voor de interieurbranche

Textiel is een belangrijk onderdeel van ons interieur. Er wordt binnen de branche dan ook gekeken hoe we de textielindustrie kunnen verduurzamen. In dit trendboek vind je vier scenario’s op weg naar circulariteit.

Dat de textielindustrie moet verduurzamen staat buiten kijf. Een van de meest significante en manieren waarop zij dit kan doen is door te kiezen voor circulariteit. In een circulair systeem worden materialen keer op keer hergebruikt, waardoor we aanzienlijk minder grondstoffen nodig hebben. We kunnen dit op twee manieren aanvliegen. Vanuit een technologisch perspectief: het ontwikkelen van ‘kunststoffen’ die lang meegaan en optimaal gerecycled kunnen worden (technical cycle) of door gebruik te maken van natuurlijke materialen die aan het einde van hun levensduur vergaan en wederom onderdeel worden van de natuur (biological cycle).

In het trendboek over de textielindustrie worden vier scenario’s op weg naar circulariteit verkend:

Make and Remake zet hergebruiken van bestaande materialen centraal en onderzoekt hoe je deze kunt gebruiken om gewilde nieuwe producten te ontwikkelen. 
Continuous gaat over zero-waste en hoe je materialen en producten zo kunt ontwikkelen dat de gebruikte grondstoffen gerecycled kunnen worden naar nieuwe grondstoffen.
From Earth verkent schoonheid van natuurlijke materialen en om deze zo puur mogelijk te houden, zodat je kunt genieten van de imperfectie die de natuur te bieden heeft.
Nature Engineered onthult hoe natuur en techniek kunnen samenkomen om nieuwe materialen te creëren die tegelijkertijd slim, functioneel en planeet-vriendelijk zijn.

Wil je meer lezen over de individuele trends en kennismaken met de bijbehorende kleurenpaletten? Het hele trendboek is beschikbaar in onze trendbibliotheek achter de inlog.

De trendbibliotheek 

Interieurstylisten kunnen in hun vak niet goed genoeg op de hoogte zijn en vergaren het liefst zoveel mogelijk kennis. Denk aan trendreports over kleur, interieur, mode en levend groen. Veel voordeel op betaalbare links naar replays van trendwebinars en vooraanstaande trendwatchers. Wij bouwen in deze bibliotheek aan een mooi naslagwerk met grote namen uit het vakgebied. Deze bibliotheek vind je achter de inlog en is alleen toegankelijk voor volledig leden van BNS Crisp. Nog geen lid? Kom kennis maken tijdens een van onze activiteiten of meld je direct aan.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen