The New Intamicy – Dutch Design Week 2020

Een zoektocht naar nieuwe vormen en intimiteit. Grote maatschappelijke uitdagingen zijn door de huidige pandemie in een stroomversnelling terecht gekomen. De zoektocht naar een nieuwe balans is ingezet. Betrokken DDW-ontwerpers en andere creatieven nemen hierin het voortouw.

Wat een jaar! De hele wereld staat op zijn kop, maar ondertussen gaat het leven gewoon door. Gelukkig maar, want we kunnen niet zonder ons vak en alles wat ons inspireert. Dat is de reden dat ook dit jaar BNS Crisp weer volop aandacht besteedt aan de Dutch Design Week (van 17 t/m 25 oktober), die dit jaar voorziet in een volledig Virtual Festival Experience. Lees- en kijk mee en laat je inspireren!

 

Aiki Studio

Is er een DDW 2020 programma?
Jazeker, maar deze keer zonder fysieke installaties maar volledig online te volgen vanuit je eigen huis-/ of werkkamer.

Dat wat iedereen verwachtte gebeurde helaas. Het aantal coronabesmettingen nam na de zomerperiode toe. En wel op zo’n manier dat de burgemeester van Eindhoven zich genoodzaakt zag het, reeds aan de maatregelen aangepaste programma van de Dutch Design Week, af te blazen. Een groot deel was al door de organisatie online ingericht maar nu wordt het programma in zijn geheel virtueel ingevuld met allerlei presentaties, talks, meekijk sessies en showcases.

Dit jaar dus helaas ook geen inspirerende tours en lezingen of gezellige netwerkborrels vanuit BNS Crisp maar een voorzet om zelf mee aan de slag te gaan. Misschien kun je iets kleins organiseren? Een middag met je directe BNS Crisp collega’s of met wat andere creatieve mensen uit je eigen netwerk? Wel even rekening houden met de geldende coronamaatregelen!

The New Intimacy
Een zoektocht naar nieuwe vormen en intimiteit. Grote maatschappelijke uitdagingen zijn door de huidige pandemie in een stroomversnelling terecht gekomen. De zoektocht naar een nieuwe balans is ingezet. Betrokken DDW-ontwerpers en andere creatieven nemen hierin het voortouw.

Leden kunnen in het ledendeel onder ‘Documenten’ het volledige document inzien, met alle tips!

 

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Future Dusk, de kleur van het jaar 2025, volgens Coloro en WGSN

WGSN heeft een bedrijf gemaakt van zijn industrieprognoses, waardoor het bereik van zijn opgeleide prognoses jaren verder uitduwt dan zijn collega’s. Vandaag heeft het zustermerk Coloro aangekondigd dat het de surrealistische tint van Future Dusk voorziet als de kleur die het komende samenspel van de wereld tussen fysiek, virtueel en fantasie in 2025 zal weerspiegelen.

Hoe Wabi-Sabi toepassen op decoratie?

Kave Home en de Japanse esthetiek Wabi-sabi kunnen niet los van elkaar gezien worden. Door de gehele decoratiecollectie van het meubelmerk is de levensfilosofie verweven. Maar was is Wabi-Sabi precies?