Textielcollectie van 100% gerecycled plastic

In samenwerking met ontwerpster Kristine Five Melvær heeft Heymat de Foliage collectie in twee nieuwe kleuren geïntroduceerd, die voor 100% van textiel van gerecycled plastic (PET) zijn vervaardigd. De introductie maakt onderdeel uit van een voortdurend proces om de productie zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Textielcollectie van 100% gerecycled plastic

In samenwerking met ontwerpster Kristine Five Melvær heeft Heymat de Foliage collectie in twee nieuwe kleuren geïntroduceerd, die voor 100% van textiel van gerecycled plastic (PET) zijn vervaardigd. De introductie maakt onderdeel uit van een voortdurend proces om de productie zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

De natuur in huis halen
Kristine is er een groot voorstander van om de natuur in huis te halen en dit vormde dan ook de basis voor het ontwerp van Foliage. Foliage is geïnspireerd op moeder aarde, een verpersoonlijking van het vermogen van de natuur om leven te scheppen.

“Het was vanzelfsprekend voor ons om met Kristine samen te werken voor de lancering van de Heymat-collectie van 100% gerecycled plastic. Net zoals wij heeft zij de wens om producten te creëren die bestand zijn tegen de tand des tijds, zowel qua ontwerp als in termen van kwaliteit. De keuze voor de natuur als bron van inspiratie sluit aan bij ons doel om gerecyclede materialen te gebruiken. We doen dit om beter voor moeder aarde te zorgen,” aldus CEO Sonja Djønne.

De Foilage-collectie, die al leverbaar was in Foilage Blue Dusk, is nu uitgebreid met Foilage Green Dawn en Foilage Silver Night.

Nieuw textiel – Dezelfde topkwaliteit
Sinds de introductie van Heymat in 2015 heeft het bedrijf zich gericht op het verkleinen van haat ecologische voetafdruk. In 2017 schakelde het over op het gebruik van PET-textiel dat voor 50% uit gerecyclede PET-flessen bestond. Het bedrijf is daarom nu zeer trots om een nieuw textiel op de markt te brengen dat voor 100% uit gerecycled PET bestaat, en dit niet alleen voor hun nieuwe product Foilage maar voor al hun matten. Het hergebruik van plastic is een goede duurzame oplossing waarmee het gebruik van niet-hernieuwbare grondstoffen kan worden gereduceerd. Voor één Heymat worden afhankelijk van het formaat tussen de 33 tot 82 plastic flessen hergebruikt.

PET is bovendien bij uitstek geschikt om verwerkt te worden in deurmatten omdat het over uitstekende absorberende eigenschappen beschikt, snel droogt en zeer slijtvast is.

Bron: Archiproducts

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Orangerie | BNS Crisp

BNS Crisp partner Orangerie Bijleveld: “Interieurbeplanting steeds gewilder”

Al sinds zijn twintiger jaren heeft Frank Steenbakker een passie voor interieurbeplanting. Na 25 jaar besloot hij samen met zijn partner Petra de Groot voor zichzelf verder te gaan in deze branche. Inmiddels al bijna vijf jaar timmert het tweetal met Orangerie Bijleveld aan de weg. “Met onze vestiging in de buurt van Utrecht zitten we heel centraal”, vertelt Petra.

Thuiswerken is een blijvertje

Thuiswerken is een blijvertje, dat blijkt uit representatief onderzoek van INretail in samenwerking met Markteffect. Veel mensen hebben plannen om te investeren in hun thuiswerkomgeving maar het is ook afhankelijk van het thuiswerkbeleid van de baas.

Enorme groei van e-commerce

“In een interactieve digitale bijeenkomst zijn we samen met ondernemers uit de home & living branche in gesprek gegaan over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector en het effect dat corona daar op heeft gehad”, meldt ING Sector Banker Dirk Mulder. “We zien in de afgelopen periode een enorme groei van e-commerce. Hoe heeft de sector hier op ingespeeld?”