”s Werelds eerste biologisch afbreekbare zomerdecoraties is een primeur’

De zomer staat alweer bijna voor de deur. Hoe zorgt Nederland ervoor dat de beleving in binnensteden, winkelstraten en winkelcentra niet alleen sfeervoller maar ook duurzamer wordt?

”s Werelds eerste biologisch afbreekbare zomerdecoraties is een primeur’

De zomer staat alweer bijna voor de deur. Hoe zorgt Nederland ervoor dat de beleving in binnensteden, winkelstraten en winkelcentra niet alleen sfeervoller maar ook duurzamer wordt? Avontuur-BlachereNL heeft hiervoor een oplossing. Nadat zij tijdens Masters Expo 2021 ’s werelds eerste gerecyclede kerstdecoraties introduceerden, introduceren zij nu hun nieuwe biologisch afbreekbare zomerdecoraties.Van suikerriet tot duurzame zomerdecoraties
Al sinds 2018 werkt de R&D afdeling van Avontuur-BlachèreNL aan het verduurzamen van haar kerstdecoraties. Met behulp van inmiddels meer dan 9 hypermoderne 3D printers, introduceerden zij drie jaar geleden de eerste Bioprint kerstdecoraties in Nederland.

Maar wat is nu Bioprint? In Avontuur-BlachèreNL haar Franse laboratorium wordt GMO-vrij suikerriet omgezet tot plastic granulaat. Met het granulaat produceren de 3D printers kleurrijke, biologisch afbreekbare én recyclebare Bioprint decoraties. En door de eindeloze mogelijkheden van de 3D printers, zijn deze decoraties terug te vinden in welke vorm dan ook.

Door daarnaast gebruik te maken van gerecycled aluminium, gebruikt Avontuur tot wel 80% minder aluminium in het produceren van haar decoraties. Hierdoor stoten zij tijdens het productieproces van de decoraties tot wel tien keer minder CO2 uit.

Zomers jasje
Waar binnensteden en winkelcentra voorheen vaak kozen voor kwetsbare lampionnen, vlaggen en strandstoeltjes, kiezen steeds meer plekken voor Bioprint decoraties. Zo sieren bijna 200 kleurrijke Bioprint paraplu’s deze zomer het straatbeeld in Designer Outlet Roosendaal.

Door de eindeloze mogelijkheden van de 3D printers, is de keuze in zomerdecoraties talrijk. Van paraplu’s tot ijshoorntjes en van bloemen tot flamingo’s. Zelfs het creëren van gepersonaliseerde 2D decoraties behoort tot de mogelijkheden. Kortom, alles is aanwezig om de zomerse beleving in Nederland naar the next level te brengen. Op alle fronten.

Meer informatie:
Avontuur-BlachèreNL
Blokdijk 3
1608 HH Wijdenes
+31229 50 12
[email protected]www.avontuur.net

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Serax | BNS Crisp

Designlabel Serax popt up in Parijs

Designlabel Serax popt up in Parijs Komende september opent designlabel Serax een showroom in Parijs. “Normaliter staan we op de Maison et Objet maar we

Ikea zet nu ook in op recyclen van matrassen

RetourMatras opent later dit jaar in Lelystad een nieuwe fabriek met innovatieve recyclingactiviteit voor matrassen. In deze fabriek past RetourMatras een nieuwe techniek toe waarmee het schuim uit oude matrassen volledig gerecycled kan worden tot een grondstof voor nieuw schuim: een grote stap richting een volledig circulair matras.

Enorme groei van e-commerce

“In een interactieve digitale bijeenkomst zijn we samen met ondernemers uit de home & living branche in gesprek gegaan over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector en het effect dat corona daar op heeft gehad”, meldt ING Sector Banker Dirk Mulder. “We zien in de afgelopen periode een enorme groei van e-commerce. Hoe heeft de sector hier op ingespeeld?”