”s Werelds eerste biologisch afbreekbare zomerdecoraties is een primeur’

De zomer staat alweer bijna voor de deur. Hoe zorgt Nederland ervoor dat de beleving in binnensteden, winkelstraten en winkelcentra niet alleen sfeervoller maar ook duurzamer wordt?

”s Werelds eerste biologisch afbreekbare zomerdecoraties is een primeur’

De zomer staat alweer bijna voor de deur. Hoe zorgt Nederland ervoor dat de beleving in binnensteden, winkelstraten en winkelcentra niet alleen sfeervoller maar ook duurzamer wordt? Avontuur-BlachereNL heeft hiervoor een oplossing. Nadat zij tijdens Masters Expo 2021 ’s werelds eerste gerecyclede kerstdecoraties introduceerden, introduceren zij nu hun nieuwe biologisch afbreekbare zomerdecoraties.Van suikerriet tot duurzame zomerdecoraties
Al sinds 2018 werkt de R&D afdeling van Avontuur-BlachèreNL aan het verduurzamen van haar kerstdecoraties. Met behulp van inmiddels meer dan 9 hypermoderne 3D printers, introduceerden zij drie jaar geleden de eerste Bioprint kerstdecoraties in Nederland.

Maar wat is nu Bioprint? In Avontuur-BlachèreNL haar Franse laboratorium wordt GMO-vrij suikerriet omgezet tot plastic granulaat. Met het granulaat produceren de 3D printers kleurrijke, biologisch afbreekbare én recyclebare Bioprint decoraties. En door de eindeloze mogelijkheden van de 3D printers, zijn deze decoraties terug te vinden in welke vorm dan ook.

Door daarnaast gebruik te maken van gerecycled aluminium, gebruikt Avontuur tot wel 80% minder aluminium in het produceren van haar decoraties. Hierdoor stoten zij tijdens het productieproces van de decoraties tot wel tien keer minder CO2 uit.

Zomers jasje
Waar binnensteden en winkelcentra voorheen vaak kozen voor kwetsbare lampionnen, vlaggen en strandstoeltjes, kiezen steeds meer plekken voor Bioprint decoraties. Zo sieren bijna 200 kleurrijke Bioprint paraplu’s deze zomer het straatbeeld in Designer Outlet Roosendaal.

Door de eindeloze mogelijkheden van de 3D printers, is de keuze in zomerdecoraties talrijk. Van paraplu’s tot ijshoorntjes en van bloemen tot flamingo’s. Zelfs het creëren van gepersonaliseerde 2D decoraties behoort tot de mogelijkheden. Kortom, alles is aanwezig om de zomerse beleving in Nederland naar the next level te brengen. Op alle fronten.

Meer informatie:
Avontuur-BlachèreNL
Blokdijk 3
1608 HH Wijdenes
+31229 50 12
info@avontuur.netwww.avontuur.net

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Japanse Meesters | Muurmeesters

Muurmeesters staat al jaren bekend om de prachtige collectie reproducties van Hollandse Meesters, iets waar ze heel trots op zijn. Maar er is meer in

Mary Hessing maakt het nieuwe magboek van BNS Crisp!

BNS Crisp, dé Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten (met zo’n 330 leden verspreid over het land), blijft actief. Zoals u van ons gewend bent. Dat het aantal partners en leden nog steeds groeit, is goed nieuws. Maar ons optimisme kreeg onlangs nóg een boost door de nieuwe samenwerking met Mary Hessing: haar WOTH Studio zal de hoofdredactie en productie op zich nemen van Showcase 21 magazine.

Masterclass Lidewij Edelkoort

In samenwerking met de Willem de Kooning Academie presenteert de Kunsthal Rotterdam ieder jaar, exclusief voor studenten en Kunsthal Vrienden, een serie masterclasses door opmerkelijke kunstenaars. n het kader van de tentoonstelling ‘Extra Large. Wandkleden van Picasso en Le Corbusier tot Louise Bourgeois’ geeft Lidewij Edelkoort een online masterclass.