Rietveld Originals en HAY slaan handen ineen voor wereldwijde productie van Krat-serie

89 jaar na het eerste ontwerp van de Krat-serie van Gerrit Rietveld hebben Rietveld Originals en HAY de handen ineen geslagen en komt deze designklassieker opnieuw op de markt.

In 1934 ontwierp architect Gerrit Rietveld een unieke meubelserie gemaakt van het vurenhout afkomstig van het verpakkingsmateriaal dat gebruikt werd bij meubeltransport. Rietveld hoopte design daarmee betaalbaar te maken voor de massa. 89 jaar na dit eerste ontwerp hebben Rietveld Originals en HAY de handen ineengeslagen voor de wereldwijde productie, marketing en distributie van de Krat serie. Deze serie bestaat uit een loungestoel, een eetkamerstoel en twee verschillende bijzettafels. Op termijn zal de serie worden uitgebreid met meer meubels.

“De Kratstoel is een prachtig voorbeeld van een meubel dat is ontworpen door een architect die op zoek was naar harmonie tussen architectuur en interieur”, zegt Rolf Hay, medeoprichter van HAY. “Het is moeilijk om een ontwerp te bedenken dat dichter bij onze kernwaarden op het gebied van design ligt. Het was echt Rietveld ‘s missie om een super coole, betaalbare, open-source meubellijn voor iedereen te creëren – met een ongelooflijk democratische benadering van design.”

Rietveld Originals directeur Titus Darley: “De kratmeubels zijn zeer slim ontworpen en hebben prachtige verhoudingen. De constructie is zichtbaar, transparant en eerlijk, waarbij niets van het gebruikte materiaal wordt verspild. Rietveld ’s bewuste gebruik van materiële vormen en zijn streven om meubels voor de massa te ontwerpen, is ook voor de huidige generatie nog steeds relevant. Met vurenhout in twee uniforme breedtes kunnen we een hele meubelserie maken. Met de herlancering van de Krat serie kunnen we samen met HAY bijna 90 jaar na het ontwerp Rietveld ‘s droom waarmaken.”

Rietveld Originals maakt de serie van massief vurenhout dat door de behandeling geschikt is voor binnen en buitengebruik. De kratmeubels worden flat-pack geleverd en kunnen eenvoudig gemonteerd worden. De kleur van de meubels is gebaseerd op een palet dat Rietveld vaker toepaste in zijn huizen. De krat serie is verkrijgbaar in zwart, wit, ijzerrood en een grijze tint genaamd London Fog en vanzelfsprekend in gelakt naturel vurenhout. ontwikkelt en beheert. Tijdloos en duurzaam design en zorg voor onze leefomgeving staan centraal in onze bedrijfsvoering.

Vanaf 15 februari is de Krat serie verkrijgbaar via de Rietveld Originals webshop en de verkoopkanalen van HAY.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Foscarini interpreteert de Pantone-kleuren

Al meer dan 20 jaar hebben de kleuren die Pantone benadrukt als de kleuren van het jaar zowel de productontwikkeling als de inkoop in de meeste industrieën beïnvloed – iets dat vooral geldt in de designwereld.