Referentieproject blauwe gids partner Cosentino

Dekton by Cosentino maakt de vertaalslag van exterieur naar interieur

IK Investment Partners Amsterdam, Zuidas

Dekton by Cosentino maakt de vertaalslag van exterieur naar interieur

IK Partners is een participatiemaatschappij gevestigd in Amsterdam. The Valley, het pand aan de Zuidas, bleek voor IK de perfecte locatie voor continue groei en een uitstekende pasvorm met de dynamische, karakteristieke en natuurlijke uitstraling die ze voor ogen hadden. Architectenbureau Fokkema & Partners kreeg de vrije hand voor de inrichting van het nieuwe kantoor aan de Zuidas met als opdracht een hoogwaardig, functioneel en tijdloos interieur te ontwerpen.

Fokkema & Partners liet zich hierbij inspireren door de setting in The Valley. Het natuursteen in de gevel, de contrasten in kleurstelling en materialisatie, de gevel en de beplanting van alle terrassen vormden de inspiratie voor het interieur van de IK kantoren.

Het interieur is integraal ontworpen. De indeling is zowel functioneel als ruimtelijk: er is gedacht aan akoestiek, kunst, beplanting en aan diverse installatietechnieken. Dit is samengesteld uit een palet van verschillende materialen: houten vloeren en wandbekleding, tapijt, gestoffeerde wanden en bladen en meubels van steen.

Om aansluiting te vinden met het natuursteen van het gebouw en om een hoogwaardige, esthetische en technisch duurzame afwerking te krijgen, koos de architect voor een aantal iconische onderdelen in het ontwerp voor Dekton by Cosentino. Door de hardheid van Dekton en het feit dat dit materiaal krasvrij en makkelijk te reinigen is, werd het op diverse plekken toegepast in de IK kantoren.

Toepassingen

  • De horizontale en verticale bekleding van het centrale ‘duo meubel’ in de foyer: receptie en sta meubel.
  • De keukenbladen en achter- en zijwanden van de nissen van de pantry’s.
  • Tafelblad in lunchruimte
  • Afdekking bovenblad kasten in de kantoren

Hier werd gekozen voor Dekton Stonika Arga in de afwerkingen Xgloss en Polished. Dekton Arga is geïnspireerd op het kwartsiet van de Taj Mahal en combineert de luxe van natuursteen met de eigenschappen van Dekton. De egale crèmekleurige achtergrond, met subtiele bruin-gouden aders, intensiveert de dramatische structuur. Een hyperrealistische tekening, met een oogverblindende glans, geeft diepte en rijkdom aan dit materiaal.

Ook is Dekton Opera toegepast, deze kleur is geïnspireerd op het elegante Italiaanse Carrara-marmer en heeft een unieke Velvet afwerking. Zoals de naam al doet vermoeden voelt het oppervlak fluweelzacht aan bij aanraking. Eenvoudige, lichtgrijze aders zorgen voor meer diepte en verfijning op een zacht-witte ondergrond, met als resultaat een klassieke elegante uitstraling.

Projectinformatie
Opdrachtgever: IK Partners
Locatie: Kantoor in The Valley, Amsterdam
Architect: Fokkema en Partners
Interieurbouwer: InteriorWorks
Datum oplevering: november 2021
Materialen van Cosentino: Dekton Stonika Arga Xgloss en Polished, Dekton Opera Velvet

www.cosentino.nl

Fotografie: Peggy Janssen

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

MUURMEESTERS en FRANS HALS MUSEUM starten unieke samenwerking

Muurmeesters is in 2015 opgericht door Sylvia Kieft in Haarlem. Met Frans Hals uit haar geboorteplaats voorop, was Sylvia altijd al onder de indruk van de schilderkunst van Hollandse oude Meesters. Een levensgrote print van Hendrik Voogd die ze tegen kwam bracht haar ertoe om een eigen bedrijf te beginnen.

Introductie Digitale Tafel

De tijd verandert en wij veranderen mee. Dat geldt ook voor de BNS Crisp tafelbijeenkomsten en de zo waardevolle rol van onze tafelhoofden. Nog meer redenen om met weinig tijd de mogelijkheden van ons optimale netwerk te benutten.