Presentatie ‘Stoel neemt Stelling’ | Utrecht

Leuke Must See! Ruim honderd bijzondere stoelen zijn te zien op een tentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht.

Elk ontwerp heeft zijn eigen verhaal. Al gaat dat in sommige gevallen ten koste van het comfort. Of zoals Trouw schrijft: ‘Een mooie stoel hoeft niet lekker te zitten, wist Gerrit Rietveld al.’

Ontwerper Matteo Guarnaccia probeert met zijn Cross Cultural Chairs de cultuur van acht dichtbevolkte landen te vangen in acht stoelen. Foto: Michele Foti.

De presentatie ‘Stoel neemt stelling’ is een ode aan de stoel. “De stoel als experiment, verhalenverteller, verbinder van culturen, maatschappelijke metafoor, statussymbool én aan de stoel als kunstobject. Al deze thema’s zie je in deze tentoonstelling met meer dan 100 onverwachte stoelen.”

Stoel neemt stelling is t/m 14 januari te zien in het Centraal Museum Utrecht. De tentoonstelling is schitterend vormgegeven door ontwerper en co-curator Joost van Bleiswijk. 

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Trendkleuren karwei

Karwei benoemt trends en kleur voor het najaar

Om het nieuwe seizoen in te luiden zet Karwei de nieuwe trends voor het najaar op een rij. De nieuwste wooncollectie is volledig geïnspireerd op de natuur: dit najaar halen we de schoonheid van buiten naar binnen.

Ken je klassiekers

Tien (moderne) iconen die hun stempel hebben gedrukt op de internationale designwereld. Hun ontwerpen worden nog steeds gemaakt en zijn een inspiratiebron voor de makers van hedendaagse creaties.