Partner in de stoel: DECOLEGNO

Deze keer niet in de stoel, maar op de kast. Deze keer zijn we in gesprek met Saskia ten Cate, interieurprofessional en communicatiemanager bij DecoLegno.

Wat onderscheid DecoLegno van andere plaatmateriaal leveranciers?

“Met de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf bieden wij een passend alternatief voor natuurlijke materialen zoals hout, leer, marmer, beton of textiel. Cleaf is vooruitstrevend als het gaat om decor en structuurbeleving, en de look & feel doet niet onder voor die van echte materialen. Daarom zeggen wij altijd dat je de texturen moet zien en voelen om te beleven hoe bijzonder ze zijn. Met de collectie van Cleaf kun je kwalitatieve maatwerk interieuroplossingen creëren met een hoge designwaarde.”

Welke rol speelt duurzaamheid bij DecoLegno? 

“Bij DecoLegno streven wij naar een duurzame bedrijfsvoering. De collectie decoratief plaatmateriaal is FSC-gecertificeerd en wordt vanuit Italië per trein naar Nederland getransporteerd. Dit is een strategische keuze want intermodaal vervoer reduceert de CO2 uitstoot met maar liefst 74,5%. De jaarlijkse besparing van circa 430 ton CO2 is aanzienlijk als je bedenkt dat een retourvlucht Parijs – New York gelijk staat aan 1 ton CO2. Ook zijn we gestopt met het bedrukken van de dozen waarin we de stalen versturen, en ons nieuwe bedrijfspand is volledig CO2 neutraal ontwikkeld.”

Wat kan een BNS Crisp lid van jullie verwachten?

“BNS Crisp leden kunnen bij ons terecht voor kennis en inspiratie als het gaat om meubelmaatwerk met decoratief plaatmateriaal. Naast onze gratis A4-stalenservice kun je in onze nieuwe showroom in Westzaan of de locaties in Echt, Veldhoven of Duiven terecht om materialen uit te zoeken voor jouw project. De hele collectie is te zien op grote panelen (230x50cm) zodat je de beste indruk krijgt van het decor en de structuur. Ook organiseren wij regelmatig inspiratie- en kennissessies, waarbij we kijken naar de interieurtrends en meer vertellen over de voordelen en technische aspecten van het werken met decorspaanplaat en HPL.“

Saskia ten Cate – Decolegno

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Consumenten magbook

Voor de realisatie van dit magazine werken wij samen met niemand minder dan Mary Hessing van Studio WOTH.

Hybride fotografie Pode

Het Pode magazine 2023 is, volgens het merk, in vele opzichten baanbrekend. Productfoto’s zijn (vrijwel) helemaal uit het boek verbannen, waardoor de nieuwe collectie optimaal tot zijn recht komt.