Partner in de stoel: DECOLEGNO

Deze keer niet in de stoel, maar op de kast. Deze keer zijn we in gesprek met Saskia ten Cate, interieurprofessional en communicatiemanager bij DecoLegno.

Wat onderscheid DecoLegno van andere plaatmateriaal leveranciers?

“Met de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf bieden wij een passend alternatief voor natuurlijke materialen zoals hout, leer, marmer, beton of textiel. Cleaf is vooruitstrevend als het gaat om decor en structuurbeleving, en de look & feel doet niet onder voor die van echte materialen. Daarom zeggen wij altijd dat je de texturen moet zien en voelen om te beleven hoe bijzonder ze zijn. Met de collectie van Cleaf kun je kwalitatieve maatwerk interieuroplossingen creëren met een hoge designwaarde.”

Welke rol speelt duurzaamheid bij DecoLegno? 

“Bij DecoLegno streven wij naar een duurzame bedrijfsvoering. De collectie decoratief plaatmateriaal is FSC-gecertificeerd en wordt vanuit Italië per trein naar Nederland getransporteerd. Dit is een strategische keuze want intermodaal vervoer reduceert de CO2 uitstoot met maar liefst 74,5%. De jaarlijkse besparing van circa 430 ton CO2 is aanzienlijk als je bedenkt dat een retourvlucht Parijs – New York gelijk staat aan 1 ton CO2. Ook zijn we gestopt met het bedrukken van de dozen waarin we de stalen versturen, en ons nieuwe bedrijfspand is volledig CO2 neutraal ontwikkeld.”

Wat kan een BNS Crisp lid van jullie verwachten?

“BNS Crisp leden kunnen bij ons terecht voor kennis en inspiratie als het gaat om meubelmaatwerk met decoratief plaatmateriaal. Naast onze gratis A4-stalenservice kun je in onze nieuwe showroom in Westzaan of de locaties in Echt, Veldhoven of Duiven terecht om materialen uit te zoeken voor jouw project. De hele collectie is te zien op grote panelen (230x50cm) zodat je de beste indruk krijgt van het decor en de structuur. Ook organiseren wij regelmatig inspiratie- en kennissessies, waarbij we kijken naar de interieurtrends en meer vertellen over de voordelen en technische aspecten van het werken met decorspaanplaat en HPL.“

Saskia ten Cate – Decolegno

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Meet & Greet en 1 + 1 ticket actie Object Rotterdam 2 februari

Van 2 tot en met 4 februari 2024 vindt OBJECT weer plaats in het historische HAKA-gebouw in Rotterdam, opnieuw in het teken van inspiratie en innovatie. Gedurende drie dagen biedt OBJECT een podium aan een prikkelende mix van ontwerpers op het gebied van product, meubel, mode, licht en grafisch design. Wist je dat 70% van de ontwerpers van Object bij de Dutch Design Week terecht komen?

keukentrends bns crisp

De keukentrends voor 2022

In Nederland waren we altijd al bewust bezig met de inrichting en stijl van de eigen woning. En dus ook van de keuken. Niets was de kritische showroombezoeker of de ambitieuze surfer op het internet in zijn oriëntatiefase vreemd.

Juist nu, handig om te weten

Nieuw noodpakket (met ingang van 1 juni 2020) zet streep door automatisch geldBedrijven die het tijdens de coronacrisis goed doen terwijl hun concurrenten het zwaar