Oproep klankbordgroep INretail

Voor het vernieuwen van dit kwalificatiedossier vinden wij het belangrijk dat er een klankbordgroep van ondernemers komt, die vanuit de praktijk informatie en tips kan geven om tot een optimaal nieuw kwalificatiedossier te komen.

Beste interieurprofessional,

De opleiding voor het  beroep Interieuradviseur is de laatste jaren heel populair geworden op de verschillende MBO – scholen waar deze opleiding wordt gegeven.  Deze opleidingen worden opgebouwd op basis van het “kwalificatiedossier interieuradvies”, de wensen en eisen waar een leerling aan moet voldoen om af te studeren.

Het huidige kwalificatiedossier is al een aantal jaren oud, dus is het noodzaak om deze weer aan te gaan passen aan de huidige eisen die aan het vak interieuradvies wordt gesteld.

Voor het vernieuwen van dit kwalificatiedossier vinden wij het belangrijk dat er een klankbordgroep van ondernemers komt, die vanuit de praktijk informatie en tips kan geven om tot een optimaal nieuw kwalificatiedossier te komen.

Wat houdt dit in ? Een aantal (virtuele) bijeenkomsten (4-5) van een paar uur, waarin het volgende wordt besproken:

  • Discussiebijeenkomst over invulling van het vak interieuradviseur en de wensen/eisen die hier bij horen
  • Bespreken van conceptversie van het nieuwe kwalificatiedossier (deze worden opgesteld door de specialisten van het SBB) in 2 fasen (eerst de kerntaken en daarna de teksten)
  • Bespreken concept eindversie

Doel is om vanaf 15 oktober hiermee te starten en het hele proces af te sluiten begin maart 2021. Vooralsnog plannen we het overleg als video – overleg i.v.m. de huidige beperkingen. Vind je het ook belangrijk dat er toekomstbestendige Interieuradviseurs afstuderen en wil je ook vorm geven aan de toekomstige invulling van dit beroep ? Doe dan mee aan de klankbordgroep. Het kost niet veel tijd en we gaan het zo efficiënt mogelijk invullen.

De 2e bijeenkomst is nu gepland op 5 november van 10.30 – 12.30 uur (meeting online via teams). Laat dus snel aan Anna Hutten weten of je mee wilt doen in deze klankbordgroep op 5 november!

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Ikea zet nu ook in op recyclen van matrassen

RetourMatras opent later dit jaar in Lelystad een nieuwe fabriek met innovatieve recyclingactiviteit voor matrassen. In deze fabriek past RetourMatras een nieuwe techniek toe waarmee het schuim uit oude matrassen volledig gerecycled kan worden tot een grondstof voor nieuw schuim: een grote stap richting een volledig circulair matras.

Behangtrends 2021 | Graham & Brown

Ieder jaar introduceert de Engelse behang- en verfspecialist Graham & Brown haar Wallpaper of the Year en Colour of the Year. Met vijfenzeventig jaar ontwerp- en productie-ervaring, identificeert de ontwerpstudio de belangrijkste bewegingen in de interieursector.

Sterke opmars koudschuim hoofdkussens

Uit de Beddenbranche Trendmonitor 2021 blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders een zijslaapkussen prefereert boven een rug- of buikslaapkussen. Ruim 62% van het zoekvolume naar hoofdkussens betreft een zijslaapkussen en dit aandeel neemt sinds het vierde kwartaal van 2020 alleen maar toe. Dat meldt Marktdata.nl.