Nieuwe partner Mimesis Orchids

Groen hoort thuis in elk interieur. Niet alleen vanwege de sierwaarde en bloemenpracht, maar ook vanwege het feit dat groen ons gelukkig maakt. We zijn productiever en creatiever in een groene omgeving. Bovendien werken planten stressverlagend en bevorderen ze ons concentratievermogen.

In dat kader laten wij je graag kennismaken met onze nieuwe partner Mimesis Orchids.

De Orchidee: Een elegant stijlicoon waar je maandenlang bloeiplezier van hebt.
The Orchid Growers– telen jaarlijks zo’n 11 miljoen orchideeën, welke uiteindelijk hun weg vinden naar consumenten in heel Europa.

Mimesis | Het orchideeënmerk van The Orchid Growers

Orchideeën zijn emotie. Daarom heet het orchideeën merk ‘Mimesis’. Het woord komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘weerspiegeling’. Geef je een orchidee cadeau, dan weerspiegelt deze immers jouw liefde, trots of steun aan een ander. Met Mimesis willen zij inspelen op geef momenten en inspireren met prachtige creaties en interieur toepassingen.

Duurzaam geteeld | Op weg naar 100% circulair

In de tropische regenwouden, ver weg van hier, vinden orchideeën hun oorsprong. Hier klemmen zij zich met hun wortels vast aan bomen en rotsen. In de kwekerijen proberen de kwekers van Mimesis zoveel mogelijk de natuurlijke omgeving van de orchidee na te bootsen. Temperatuur, licht en luchtvochtigheid worden zodanig ingericht dat de orchidee zich helemaal thuis voelt. Hiervoor is onder andere energie en water nodig. De kwekers willen hier zo zuinig mogelijk mee omgaan. Daarom zijn de kassen voorzien van de nieuwste technieken. Zo gebruiken zij regenwater om de planten te bevochtigen, oogsten zij zonnewarmte om de kas in de winter te verwarmen en maken zij gebruik van zonnepanelen, led verlichting en biologische bestrijders. Het doel? In 2030 willen zij volledig circulair zijn. Fossielvrij, emissieloos en chemievrij. Zodat een ieder nu én in de toekomst verantwoord kan genieten.

Beeld van Mimesis Orchids

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Onze BNS Crisp partner Dôme Deco trekt voor het eerst naar Milaan

Milaan is het design-walhalla van Europa. Het Belgische Dôme Deco, dat hier als kosmopolitisch merk perfect kan aarden, heeft er al enkele jaren haar ogen op gericht. Deze week kondigt het merk met trots aan richting Milaan te trekken in 2024. En dat op twee verschillende locaties.

Meet & Greet en 1 + 1 ticket actie Object Rotterdam 2 februari

Van 2 tot en met 4 februari 2024 vindt OBJECT weer plaats in het historische HAKA-gebouw in Rotterdam, opnieuw in het teken van inspiratie en innovatie. Gedurende drie dagen biedt OBJECT een podium aan een prikkelende mix van ontwerpers op het gebied van product, meubel, mode, licht en grafisch design. Wist je dat 70% van de ontwerpers van Object bij de Dutch Design Week terecht komen?