Nieuwe circulaire marktplaats ziet levenslicht

Pacha Panels is vandaag officieel van start gegaan. De jonge onderneming heeft de ambitie om marktleider te worden in de levering van gezonde, biobased en herbruikbare materialen voor de interieur- en woningbouw en de meubelindustrie.

Nieuwe circulaire marktplaats ziet levenslicht

Pacha Panels is vandaag officieel van start gegaan. De jonge onderneming heeft de ambitie om marktleider te worden in de levering van gezonde, biobased en herbruikbare materialen voor de interieur- en woningbouw en de meubelindustrie.

“Meubels, interieurs en gebouwen kun je maken van duurzame materialen die eindeloos herbruikbaar zijn. De toekomst is circulair waarin producten worden ontworpen voor reparatie, hergebruik of herbestemming”, aldus oprichter Geert-Jan Smits van Pacha Panels. Nadat hij tien jaar actief was binnen de designwoonbranche kwam het idee om de industrie een alternatief te bieden voor de materialen die einde levensduur op de afvalberg belanden. Smits: “Daar is niets zweverigs aan.” Met de aangeboden materialen wenst het bedrijf de industriestandaard te veranderen richting circulariteit.

Een van de oprichters is de voormalige Flinders oprichterDe onderneming positioneert zichzelf als een circulaire marktplaats voor de bouw en de meubelbranche. De belangrijkste productcategorieën zijn constructieve en decoratieve panelen, isolatiematerialen, natuurverf en afwerking zoals toplagen, gevelbekleding en wandafwerking. De onderneming zal deels voorraadhoudend zijn en deels gebruikmaken van de voorraden aanwezig bij leveranciers. De verkoop vindt online plaats als ook via adviseurs die in samenwerking met de eindklant circulaire oplossingen aandragen.

Pacha Panels richt zich naast de verkoop van biobased materialen op materiaalonderzoek in haar eigen Pacha Lab. In het monumentale pand te Zaandam worden nieuwe biobased materialen uitgetest op kwaliteit, sterkte en toepasbaarheid. Het Lab heeft een eigen lijmstraat met pers om nieuwe combinaties van materialen te ontwikkelen. “Hiernaast doet het bedrijf aan material matchmaking, ondersteunt het de klant met milieu-impactberekeningen en is het betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe circulaire concepten”, aldus Carlo Kastelijns, Business Director Sustainability. Op de materialen wordt een terugnamegarantie afgegeven. Daarnaast is het bedrijf actief in het refurbishen van materialen einde levensduur.

Over Pacha Panels.
Pacha Panels is de leverancier van biobased materialen waarmee circulariteit in de interieur- en woonbranche mogelijk wordt gemaakt. De materialen zijn gemaakt van natuurlijke afvalstromen of snelgroeiende gewassen die veel CO2 opnemen. Ze bevatten geen vervelende (kankerverwekkende) stoffen en zijn volledig herbruikbaar einde levensduur. Pacha Panels is transparant over de herkomst en de samenstelling van de materialen. Einde levensduur garandeert het bedrijf de terugname en maakt het zich hard voor hergebruik. Bij Pacha Panels werken enthousiaste mensen aan het realiseren van hun droom: het veranderen van de industriestandaard richting circulariteit. Pacha Panels is een initiatief van Geert-Jan Smits, Carlo Kastelijns, Remco van der Voort, Pim Dekkers en Rick Konings. Het jonge bedrijf is gevestigd in een pand op het Hembrugterrein te Zaandam.

Meer informatie:
Pacha Panels
www.pachapanels.nl

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Mango lanceert haar eerste interieurcollectie – en je wil alles hebben

Na grote modeketens als H&M en Zara komt nu ook Mango met haar eigen interieurlijn. Dat nieuws was al een tijdje bekend, maar de grote dag is nu hier: de Spaanse keten heeft haar eerste interieurcollectie gelanceerd. En die is precies zoals je van Mango verwacht: natuurlijke kleuren, veel linnen en typisch Mediterraans.

BNS Crisp lid Monique Dickhaut levert bijdrage aan SBS6-programma GreenMakeOver

Monique Dickhaut is eigenaar van No Waste decoration. De Hoofddorpse streeft naar een wereld waar interieurdesign en circulariteit hand in hand gaan. Creatief als Monique is, ging zij aan de slag met deze restmaterialen, die zij liever pareltjes uit de container noemt. Komende zondag is ze te bewonderen in het televisieprogramma GreenMakeOver van SBS6.

Must see | Wandelen door Nederland

Al wandelend kun je genieten van het landschap, de natuur, maar ook van gebouwen. Van moderne architectuur in Rotterdam tot de oude houten huisjes van de Zaanse Schans.