‘Nederlanders halen dit jaar eerder seizoensdecoratie in huis’

Nederlanders halen dit jaar eerder een kerstboom en andere vormen van seizoensdecoratie in huis. Dat zeggen grote verkopers van kerstbomen en kerstspullen zoals IKEA, Praxis en Intratuin.

‘Nederlanders halen dit jaar eerder seizoensdecoratie in huis’

AMSTERDAM (ANP) – Nederlanders halen dit jaar eerder een kerstboom en andere vormen van seizoensdecoratie in huis. Dat zeggen grote verkopers van kerstbomen en kerstspullen zoals IKEA, Praxis en Intratuin.

IKEA verkoopt ieder jaar vanaf oktober kerstproducten. De Zweedse woonwinkel verkoopt geen echte kerstbomen meer omdat die niet meer zouden passen bij “verantwoorde consumptie”. Volgens IKEA zijn klanten dit jaar duidelijk eerder op zoek naar producten “om hun huis in de kerstsferen te brengen”.

Intratuin merkt op dat echte kerstbomen al goed worden verkocht. “De klant wil het thuis gezellig maken nu we veelal aan huis gebonden zijn en zetten ook eerder de boom op”, laat de keten van 54 tuincentra weten. Ook verlichting voor binnen en buiten het huis wordt volgens het bedrijf vroeg in het seizoen aangeschaft.

Praxis ziet ook dat Nederlanders eerder een kerstboom in huis halen. “De eerste verkoopcijfers laten zien dat de grotere kerstbomen het populairst zijn, klanten zijn bereid meer te besteden aan een kerstboom”, zegt een woordvoerster. De kerstboom die bij Praxis dit jaar het meest verkocht wordt is de Nordmann met een lengte van meer dan twee meter.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

bloemenbureau holland

Nieuwe Trend Collectie lente/zomer 2022

Een collectie vol bloemen, kamer- en buitenplanten die onderling bij elkaar passen door hun kleuren, vormen en texturen. Ze zijn bovendien een perfecte match met huidige trends in interieur, lifestyle en fashion.

VACATURE: website beheer en andere praktische taken bij BNS Crisp

BNS Crisp is op zoek naar een nieuw teamlid: iemand die kan ondersteunen bij het ontwikkelen van onze website in samenspraak met de developers, en content kan plaatsen op de website. Ervaring met het besturingssysteem Elementor binnen WordPress is een pré, evenals kennis van SEO. We staan vooral ook open voor jouw ideeën over de invulling van deze rol en zijn we flexibel.