‘Nederlanders halen dit jaar eerder seizoensdecoratie in huis’

Nederlanders halen dit jaar eerder een kerstboom en andere vormen van seizoensdecoratie in huis. Dat zeggen grote verkopers van kerstbomen en kerstspullen zoals IKEA, Praxis en Intratuin.

‘Nederlanders halen dit jaar eerder seizoensdecoratie in huis’

AMSTERDAM (ANP) – Nederlanders halen dit jaar eerder een kerstboom en andere vormen van seizoensdecoratie in huis. Dat zeggen grote verkopers van kerstbomen en kerstspullen zoals IKEA, Praxis en Intratuin.

IKEA verkoopt ieder jaar vanaf oktober kerstproducten. De Zweedse woonwinkel verkoopt geen echte kerstbomen meer omdat die niet meer zouden passen bij “verantwoorde consumptie”. Volgens IKEA zijn klanten dit jaar duidelijk eerder op zoek naar producten “om hun huis in de kerstsferen te brengen”.

Intratuin merkt op dat echte kerstbomen al goed worden verkocht. “De klant wil het thuis gezellig maken nu we veelal aan huis gebonden zijn en zetten ook eerder de boom op”, laat de keten van 54 tuincentra weten. Ook verlichting voor binnen en buiten het huis wordt volgens het bedrijf vroeg in het seizoen aangeschaft.

Praxis ziet ook dat Nederlanders eerder een kerstboom in huis halen. “De eerste verkoopcijfers laten zien dat de grotere kerstbomen het populairst zijn, klanten zijn bereid meer te besteden aan een kerstboom”, zegt een woordvoerster. De kerstboom die bij Praxis dit jaar het meest verkocht wordt is de Nordmann met een lengte van meer dan twee meter.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

MUURMEESTERS en FRANS HALS MUSEUM starten unieke samenwerking

Muurmeesters is in 2015 opgericht door Sylvia Kieft in Haarlem. Met Frans Hals uit haar geboorteplaats voorop, was Sylvia altijd al onder de indruk van de schilderkunst van Hollandse oude Meesters. Een levensgrote print van Hendrik Voogd die ze tegen kwam bracht haar ertoe om een eigen bedrijf te beginnen.

rebellenclub

BNS Crisp partner Rebellenclub opent nieuwe winkel!

Rebellenclub opent op 19 mei een nieuwe winkel in Stadshart Amstelveen. In de nieuwe winkel vind je een uitgebreide wooncollectie. Van diverse maatwerk banken tot verrassende meubels en comfortabele eetkamerstoelen. In de winkel komen verschillende woonstijlen terug.