MUURMEESTERS en FRANS HALS MUSEUM starten unieke samenwerking

Het vermaarde Frans Hals Museum en Muurmeesters gaan een unieke samenwerking aan om oude kunst van Haarlemse schilders toegankelijk te maken. De twee Haarlemse organisaties brengen samen de nieuwe collectie hoogwaardige reproducties ‘Haerlemsche Meesters’ voor aan de muur: thuis, op kantoor of in de horeca. Topstukken uit de collectie van het Frans Hals Museum behoren hiermee ook tot de officiële collectie van Muurmeesters.

MUURMEESTERS en FRANS HALS MUSEUM starten unieke samenwerking 

Het vermaarde Frans Hals Museum en Muurmeesters gaan een unieke samenwerking aan om oude kunst van Haarlemse schilders toegankelijk te maken. De twee Haarlemse organisaties brengen samen de nieuwe collectie hoogwaardige reproducties ‘Haerlemsche Meesters’ voor aan de muur: thuis, op kantoor of in de horeca. Topstukken uit de collectie van het Frans Hals Museum behoren hiermee ook tot de officiële collectie van Muurmeesters.

De schilder Frans Hals (ca 1582 – 1666) is de beroemdste Haarlemse schilder uit de ‘Gouden Eeuw’ en behoort samen met Rembrandt en Vermeer tot de drie grote Hollandse meesters. Hij was een virtuoos portrettist die veel vooraanstaande maar ook alledaagse stadsgenoten uit zijn tijd heeft vereeuwigd. Frans Hals was een meester in het uitbeelden van levendigheid en beweging. Hij is daarnaast ook beroemd om zijn magnifieke kleurgebruik en virtuoze penseelvoering. ‘De meester van de losse toets’ werd door de impressionisten zelfs als een groot voorbeeld gezien. Naast wereldberoemde schuttersstukken van Frans Hals, zijn ook stillevens, portretten en Bijbelse voorstellingen van andere oude meesters uit Haarlem opgenomen.

MUSEUM | THUIS

Muurmeesters en het Frans Hals Museum zijn daarom heel enthousiast over en trots op deze samenwerking. Ook voor het Frans Hals Museum is dit partnership een kans om kunst nog toegankelijker te maken. Museumdirecteur Ann Demeester: “Het Frans Hals Museum wil zoveel mogelijk mensen inspireren met kunst, in het museum waar we oude en moderne kunst combineren in een prikkelende mix, maar ook buiten de museummuren. Daarvoor werken we graag samen met gerenommeerde lokale partners zoals Muurmeesters. Samen kunnen we nog veel meer mensen anders laten kijken en meer laten zien in Haarlemse meesterwerken.” Want door deze samenwerking heeft Muurmeesters toegang tot de best mogelijke bestanden uit de gehele museumcollectie waardoor gegarandeerd de hoogste kwaliteit geboden wordt. Ook biedt het de mogelijkheid tot reproducties met een extra grote maatvoering. Zo is Frans Hals’ ‘Schuttersstuk Officieren en Onderofficieren van de  St Jorisschutterij’ bijvoorbeeld verkrijgbaar op een breedte van maar liefst 550 cm, zónder kwaliteitsverlies.

FRANS HALS AAN JOUW MUUR

Muurmeesters biedt uitvoeringen in o.a. zacht fluweel omrand met prachtige lijsten, een combinatie die de suggestieve kwaststreken en de haast ruw geschilderde doeken van Frans Hals prachtig doen uitkomen én de kwaliteit biedt die deze Haarlemse oude meester verdient. Houd ook de social media kanalen in de gaten, want binnenkort zijn er hele interessante acties rondom Frans Hals te vinden. Kies hier jouw favoriete Frans Hals en wie weet heb jij binnenkort ook een echte Haerlemsche Muurmeester aan jouw muur.

Voor de redactie: Informatie en beeld is beschikbaar via Muurmeesters, beeld is te downloaden op https://we.tl/t-2UQNKDwKGQ

Sylvia Kieft +31 (0)23 2052442 | sylvia@muurmeesters.nlwww.muurmeesters.nl

Muurmeesters is in 2015 opgericht door Sylvia Kieft in Haarlem. Met Frans Hals uit haar geboorteplaats voorop, was Sylvia altijd al onder de indruk van de schilderkunst van Hollandse oude Meesters. Een levensgrote print van Hendrik Voogd die ze tegen kwam bracht haar ertoe om een eigen bedrijf te beginnen. De uitstekende contacten van Sylvia in de printwereld en uitgebreide ervaring in vormgeving en fotografie maken dat Muurmeesters hoog kwalitatieve reproducties realiseert en zo een echte Hollandse Meester bereikbaar is geworden voor een breed publiek. Sylvia Kieft biedt met Muurmeesters een 100% Hollands hoogwaardig product van Hollandse bodem. Muurmeesters zijn geschikt voor ieder formaat muur en elk budget en worden geleverd in alle landen.      

        facebook.com/muurmeesters          instagram.com/muurmeesters           pinterest.com/muurmeesters

Het Frans Hals Museum is één museum op twee monumentale locaties in de prachtige oude binnenstad van Haarlem: Hof en Hal. Met een prikkelende mix van oude, moderne en hedendaagse kunst, daagt Het Frans Hals Museum je uit om anders te kijken. Het museum brengt fenomenen en ideeën samen, combineert pixels met verfstreken en stelt kritische vragen, soms ook aan zichzelf. Het reflecteert op de bestaande collectie en maakt nieuw werk van kunstenaars mogelijk. Daardoor willen we je verrassen, nieuwe perspectieven bieden en vooral meer laten zien.

        facebook.com/franshalsmuseum          instagram.com/franshalsmuseum    

Portret Nicolaes van der Meer – Frans Hals

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

De 6 meest gestelde vragen over decoratief plaatmateriaal

Als leverancier van hoogwaardig decoratief plaatmateriaal krijgt DecoLegno regelmatig vragen van interieurarchitecten en -ontwerpers. Hoe zit dat nou met dat plaatmateriaal? Wat kan ik ermee doen? Waar moet ik op letten? In deze blog geeft DecoLegno antwoord op de 6 meest gestelde vragen.