Must-see inspiratie voor de feestdagen

Heb jij al plannen voor de kerstvakantie? In onze must-see bibliotheek vind je een lijstje met leuke en inspirerende tips voor de komende periode.

Naast alle leuke sfeervolle kerstactiviteiten zoals de sfeervolle kerstmarkten of een bezoekje aan Christmas at Nidum is er in de komende periode meer dan voldoende te beleven in bijvoorbeeld de musea. Wij hebben onze top tien samengesteld. Hieronder vind je vast de eerste drie tips, de volledige lijst is te vinden in onze must-see bibliotheek achter de inlog.

Amsterdam Light Festival

In december en januari verlicht Amsterdam Light Festival de stad Amsterdam. Elk jaar creëren kunstenaars van over de hele wereldbijzondere lichtsculpturen. Tijdens deze elfde editie word je meegenomen in de wereld van de verbeelding. Laat je inspireren door de twintig lichtkunstwerken tegen het fotogenieke decor van Amsterdam en Imagine Beyond.

https://amsterdamlightfestival.com/nl

BFF (Beste FamilieFest)

Een bezoek aan het Nieuwe Instituut in Rotterdam is sowieso de moeite waard. Maar deze kerstvakantie is het extra leuk om er met de hele familie naar te te gaan. Op 28 december organiseren zij het Beste FamilieFest, een dag vol activiteiten voor de hele familie binnen één centraal thema. 

https://educatie.hetnieuweinstituut.nl/workshops/bff-beste-familiefest

Kerst in het Nationaal Glasmuseum

Kun jij nog wat inspiratie voor je kerstdecoratie gebruiken? Neem dan zeker een kijkje bij de expositie ‘Glazen kerstversieringen uit de vorige eeuw’ in het Nationaal Glasmuseum. In deze expositie worden 20ste -eeuwse kerstversieringen uit zes landen belicht: de grote spelers als Duitsland, Tsjechië, Polen, de VS en Japan en als de verrassende outsider: België. 

https://www.nationaalglasmuseum.nl/glasmuseum/nu-te-zien/

Wil je alle tips zien? Bekijk de volledige lijst in de must-see bibliotheek achter de inlog.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

MUURMEESTERS en FRANS HALS MUSEUM starten unieke samenwerking

Het vermaarde Frans Hals Museum en Muurmeesters gaan een unieke samenwerking aan om oude kunst van Haarlemse schilders toegankelijk te maken. De twee Haarlemse organisaties brengen samen de nieuwe collectie hoogwaardige reproducties ‘Haerlemsche Meesters’ voor aan de muur: thuis, op kantoor of in de horeca. Topstukken uit de collectie van het Frans Hals Museum behoren hiermee ook tot de officiële collectie van Muurmeesters.