Milan Design Week 2024 komt eraan!

Het is bijna zover: Milan Design Week 2024. Van 15 tot 21 april 2024 is het weer tijd voor het grootste interieur designevent van Europa! Van exposities en beurzen tot netwerkborrels; door de hele stad worden activiteiten georganiseerd waar design centraal staat. Een mooie kans om jouw interieurnetwerk uit te breiden, want interieurprofessionals uit alle hoeken van de wereld reizen af naar Milaan. Spot de nieuwste trends, doe boordevol inspiratie op en beleef deze mooie stad.

© Salone Del Mobile.Milano

Milan Design Week 2024 is een bundeling van expertise tussen de designbeurs Salone del Mobile en Fuorisalone.it. Al ruim 20 jaar maakt dit event de stad zo speciaal. Met dit jaar het thema ‘Materia Natura’, belooft het een interessante week te worden! 

Fuorisalone | Milan Design Week 2024 © Tortona Design
Fuorisalone | Milan Design Week 2024 © Lasvit, Maxim Velcovscy

4 districts, oneindige inspiratie 

Dat de trendy stad gedurende de week op zijn kop staat met design en interieur, wordt geen verassing. Er gaat zoveel leuks te zien zijn. Gelukkig is Milan Design Week 2024 opgedeeld in 4 ‘districts’, zodat je gemakkelijk kan kiezen waar je heen gaat. Hieronder hebben we de verschillende districts voor je opgesomd: 

  1. Brera Design District: De artistieke kern van Milaan, wat bekend staat voor de bruisende combinatie van traditionele en moderne designs. 
  1. Isola Design District: Een innovatieve plek waar opkomende design talenten zich bevinden. 
  1. Tortona Design Week: De meeslepende en baanbrekende showcases maken dit district zo bekend.  
  1. 5Vie Art & Design District: Een plek waar geschiedenis en hedendaags design elkaar treffen. 

Maar waar móet je echt heen? Bekijk onze must-see tips achter de inlog (alleen voor aangesloten interieurprofessionals). 

Fuorisalone | Milan Design Week 2024 © Alcova Villa Borsani. Ph. Piergiorgio Sorgetti

Alcova, één van de meest gevolgde projecten 

Alcova is een platform voor degenen die de toekomst van wonen en maken verkennen. Denk hierbij aan ontwerpers, bedrijven, instellingen en onderzoekers. Elk jaar tijdens de Milan Design Week, organiseert Alcova bijeenkomsten voor de toonaangevende personen die de designcultuur van vandaag vormgeven. Hier laten ze baanbrekend werk zien, op het gebied van leefomgevingen, producten, systemen, materialen en technologische innovatie. Als een van de meest gevolgde projecten tijdens Fuorisalone / Milan Design Week, is Alcova – sinds de oprichting in 2018 – uitgegroeid tot een event met regelmatig meer dan 90.000 bezoekers. Dit jaar zijn de locaties van Alcova Villa Borsani en Villa Bagatti Valsecchi (in Varedo). Toegang is kosteloos, dus breng zeker een bezoek!

Materia Natura

Het thema van Milan Design Week 2024 is Materia Natura – een suggestie die een bewuste ontwerpcultuur promoot. Duurzaamheid wordt benadrukt als het centrale uitgangspunt en de belangrijkste waarde, in zowel het creatieve proces als bij de planning van de levendige week.

Door het woord ‘natuur’ te gebruiken, wordt het belang van duurzamere en milieuvriendelijkere projecten en oplossingen niet alleen benadrukt, maar juist ook gestimuleerd. Tegelijkertijd opent en voedt het woord ‘materie’ een spontane dialoog met ontwerp, creatief denken, planning en de neiging om oneindige en mogelijke transformaties voor te stellen. Tegelijkertijd krijgen mensen de neiging om oneindige en mogelijke transformaties voor te stellen. Het woord ‘materie’ prikkelt en voedt namelijk dialogen over ontwerp, creatief denken en planning.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Trends 24/25 volgens Heimtex

Tijdens de presentatie van de Heimtextil 24/25 werden door Annemarie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam de nieuwste trends toegelicht.

Thema voor 30e editie van Maison&Objet bekend

2024 belooft een kosmisch jaar te worden. Voortbouwend op TECH EDEN, dat zich richtte op de verkwikkende alliantie tussen technologie en natuur, zetten Maison&Objet en het creatieve strategiebureau Peclers Paris hun optimistische, veerkrachtige en stimulerende verkenning voort in september met een nieuw thema: TERRA COSMOS.