‘Met Gira creëer je comfort in huis’

Wat dertig jaar lang een kantoorpand is geweest is nu een moderne, luxe familiewoning. Eenvoudig was deze transformatie alleen zeker niet. De bewoners van het monumentale herenhuis stonden voor een gigantische uitdaging. Dat meldt Gira in een persbericht.

‘Met Gira creëer je comfort in huis’

Wat dertig jaar lang een kantoorpand is geweest is nu een moderne, luxe familiewoning. Eenvoudig was deze transformatie alleen zeker niet. De bewoners van het monumentale herenhuis stonden voor een gigantische uitdaging. Dat meldt Gira in een persbericht.Het hele proces begon met het aanvragen van vergunningen voor de constructie, vanwege het monumentale karakter. Vooral de mogelijkheid tot het realiseren van een buitenplek had prioriteit voor het gezin. Toen de kogel eenmaal door de kerk was en bleek dat dit werd toegestaan, begonnen ze met de verbouwing. Nieuw dak op het huis, nieuwe vloeren, alles isoleren. Het duurde al met al twee jaar, maar de bewoners zijn meer dan tevreden met het resultaat.

Een belangrijke kwestie was het wooncomfort. Om het wooncomfort op een niveau van nu te brengen is het koppel begonnen met praktische zaken als isolatie, dubbelglas en vloer- en muurverwarming. Toen de vloeren en andere fundamentele onderdelen klaar waren, volgde de inrichting.

Wat betreft wooncomfort is de echte kers op de taart wel het smarthome systeem van Gira. Alle lichtschakelaars komen als het ware samen in één systeem. Met een simpele druk op de knop kan vanaf één plek zowel het licht voor binnen als buiten worden ingeschakeld. Bovendien kunnen aan de systemen van Gira ook verwarming, gordijnen en allerlei andere elementen in huis gekoppeld worden. Via het KNX smarthome systeem van Gira kunnen de gebruikers een ruimte selecteren en vervolgens kiezen wat ze daar precies willen.Zelfs voor het dakterras is het mogelijk om het licht via één systeem te bedienen. Het is in dit huis de ultieme plek om te vertoeven. De prachtig ontworpen tuinkamer is een overdekt gedeelte met veel planten, waardoor je zelfs nog in de winter ‘in de tuin’ kunt zitten. Uiteraard is de schitterende verlichting, wat natuurlijk ook op afstand te bedienen valt, niet te missen.

Keuze voor Gira
“De bewoners wilden vrij veel verschillende componenten graag met één systeem bedienen”, legt Dennis de Waard uit. Dennis is installateur van B&W Elektro en Beveiliging BV en adviseerde de bewoners. “Het design van Gira is gewoon heel mooi en past heel goed bij de stijl van het huis. Om de wensen van de bewoners te kunnen uitvoeren, hebben we voor Gira gekozen. Het was best wel uitdagend, anders dan standaard. Nu kijkend naar hoe alles met elkaar matcht en de afwerking van de woning maakt het een heel leuk project.”

Meer informatie:
GIRA
www.gira.nl  

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Dit zijn de kersttrends van 2020

Kerst anno 2020 is natuurlijk veel meer dan een boom in huis halen. Deze winter dompelen we alle hoeken en gaten van onze stads-, buiten- of huurwoning onder in de kerstsferen. Van woonkamer tot de keuken, het terras en zélfs de slaapkamer. Meer is niet altijd beter? Echt wel.

Innovatie van de dag

The Substitute is recent partner geworden van BNS Crisp. Zij bouwen aan een community van duurzame merken en professionals in de interieur- en verbouwbranche.

Ikea bundelt de krachten met Mud Jeans om denim te recyclen

Als grootverbruiker van meubelstoffen claimt Ikea 0,5% van de totale katoenproductie ter wereld te gebruiken. Het Zweedse interieurmerk heeft besloten om samen te werken met het Nederlandse modemerk Mud Jeans om textiel een tweede leven te geven, in dit specifieke geval denim. Het samenwerkingsproject van de twee merken zal gebruikte denim recyclen om er een nieuwe stofoptie van te maken voor een van de bekendste meubelstukken van Ikea, de Klippan-bank.