Karpethal op Heimtextil vol

De nieuwe Carpets & Rugs hal op Heimtextil is volgeboekt en telt nu ongeveer 100 fabrikanten en merken, een mooi aantal voor het nieuwe platform, waar ze naast hun nieuwe producten ook duurzame concepten zullen presenteren.

Nieuwe ontwerpen, productontwikkelingen en trends in de sector vormen de focus van de nieuwe Carpets & Rugs in hal 5.1, die nu volgeboekt is. De laatste toename van exposanten komt voornamelijk uit de machinaal geweven tapijtsector.

Uit België komen Ragolle Rugs, Verbatex en leden van branchevereniging Fedustria als slechts enkele van de nieuwkomers. Andere wereldmerken zoals het Turkse Merinos Hali San en Universal XXI – de grootste retailer en fabrikant van Spanje – geven ook duidelijke signalen af voor de ambitieuze plannen van de internationale textielvakbeurs Heimtextil.

Bron: Heimtextiel

‘Met Carpets & Rugs creëren we een vaste jaarlijkse datum voor de industrie. Daarom was het voor ons vanaf het begin cruciaal om het diverse aanbod binnen het segment van vasttapijt te laten zien en een uitgebalanceerde mix van producten te bereiken. We zijn verheugd dat we dit vanaf het begin zo effectief voor elkaar hebben gekregen,’ zegt Bettina Bär, directeur Heimtextil.

Wereldwijde ontmoetingsplaats voor trends en design

Vanuit het oogpunt van de industrie is het belang van Heimtextil als wereldwijd platform voor trends en design belangrijk. Daarnaast is Carpets & Rugs ideaal geïntegreerd in het totale Heimtextil-aanbod via de centraal gelegen hal 5.1. Doe-het-zelfzaak, meubelzaak, tapijtverkoper of conceptstore: vakbezoekers aan Heimtextil 2024 profiteren van het hele spectrum van textielinterieur – van garens en stoffen tot eindproducten zoals beddengoed, dekens, kussens, gordijnen, behang en tapijten voor elke behoefte.

Bron: Heimtextiel

Megatrend duurzaamheid drijft de tapijtindustrie

Naast nieuwe producten en productontwikkeling drijft vooral de megatrend van duurzaamheid de tapijtindustrie. Bedrijven investeren aanzienlijk in concepten. In alle productielanden worden de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties de focus van de industrie, met een toenemend aantal bedrijven die hun duurzaamheidsstrategieën hierop afstemmen.

Wereldwijd contactpunt voor alle kwaliteiten

Duurzaamheid, design, kwaliteit en variëteit: op Heimtextil 2024 zal hal 5.1 een essentiële halte zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het volledige assortiment van vasttapijt: van handgemaakte en op maat gemaakte kwaliteiten tot machinaal geweven tapijten en vuilabsorberende matten en lopers. India is de focusnatie op het gebied van handgeweven tapijten. Naast de diversiteit van het Indiase vakmanschap, weerspiegelt de presentatie ook de focus op duurzaamheid en MVO.

Bron: Heimtextiel

Op Heimtextil van 9 tot 12 januari 2024 bieden meer dan 2.600 fabrikanten en merken een geconcentreerd en daardoor efficiënt marktoverzicht van de wereldwijde trends in de woning- en contracttextielindustrie. Naast het wereldwijd unieke exposantenaanbod scoort de wereldwijde brancheontmoetingsplaats ook dit jaar weer punten met onmisbare highlights: van Heimtextil Trends 24/25 tot de bezoekers- en contentprogramma’s Interior.Architecture.Hospitality en Sleep tot de focus op duurzaamheid, die nu de nieuwe titel’Econogy’ draagt.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Onze BNS Crisp partner Dôme Deco trekt voor het eerst naar Milaan

Milaan is het design-walhalla van Europa. Het Belgische Dôme Deco, dat hier als kosmopolitisch merk perfect kan aarden, heeft er al enkele jaren haar ogen op gericht. Deze week kondigt het merk met trots aan richting Milaan te trekken in 2024. En dat op twee verschillende locaties.

BNS Crisp lid Monique Dickhaut levert bijdrage aan SBS6-programma GreenMakeOver

Monique Dickhaut is eigenaar van No Waste decoration. De Hoofddorpse streeft naar een wereld waar interieurdesign en circulariteit hand in hand gaan. Creatief als Monique is, ging zij aan de slag met deze restmaterialen, die zij liever pareltjes uit de container noemt. Komende zondag is ze te bewonderen in het televisieprogramma GreenMakeOver van SBS6.

De groene estafette | Occony

Bij Occony doen we het anders, wij geloven in een wereld waar meubels zijn gemaakt van gezonde, duurzame en herbruikbare materialen. Occony produceert duurzame designmeubels voor zowel de zakelijke- als de thuismarkt.