Innovatie van de dag

The Substitute is recent partner geworden van BNS Crisp. Zij bouwen aan een community van duurzame merken en professionals in de interieur- en verbouwbranche.

Innovatie van de dag


Terwijl andere merken CO2-uitstoot vertonen voor een paar producten of een specifieke collectie, is Noorse meubelfabrikant Vestre het eerste meubelmerk dat dit voor al zijn producten doet.

Samen met afmetingen, prijs en andere specificaties vermeldt de catalogus de CO2-voetafdruk van een artikel in kilogrammen en de energie die wordt gebruikt om het te produceren in megajoules.

Super belangrijke informatie voor interieurprofessionals en consumenten. Ben jij met jouw merk ook met duurzaamheid bezig? Ben je voldoende transparant? Steeds meer interieurstylisten en consumenten zijn hier in het geïnteresseerd. 

Kopers zijn met deze informatie in staat om gemakkelijk de milieu-impact van producten te vergelijken om een ​​weloverwogen beslissing te nemen. Voor Vestre, een familiebedrijf, maakt het toevoegen van koolstofmeters deel uit van een veel bredere, lange termijn belofte om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn, en positioneert het zichzelf als een leider op dat gebied. Eentje om door geïnspireerd te worden! 

Maak kennis met 

The Substitute is recent partner geworden van BNS Crisp. Zij bouwen aan een community van duurzame merken en professionals in de interieur- en verbouwbranche. The Substitute stimuleert bewustwording over de negatieve gevolgen van fast furniture. Dit doen zij door meer feiten te communiceren over de schadelijke effecten van fast furniture én te inspireren met het duurzame alternatief.

Je vindt op deze website een overzicht van duurzame merken en ontwerpers. Naast het online platform organiseert the Substitute events over dit onderwerp. Het bekendste event is de Duurzame Woonbeurs. In 2021 staat deze gepland van 12-14 november.

Om te onderzoeken hoe duurzaam je ideeën als interieurprofessional zijn hebben zij een methode ontwikkeld, de SUB methode.

De SUB methode is een duurzaam stappenplan waar je bij aanvang van een opdracht de juiste kaders mee zet.

De SUB methode is een tool, een praatplaat, en geeft een goed overzicht van alle duurzame keuzes die je kunt maken in een ontwerp. De SUB-methode is de perfecte start van het gesprek over duurzaamheid met jouw klant voor iedere interieurprofessional.

Wil jij gebruik maken van deze tool, en leren over alle duurzame oplossingen die er al zijn? Stuur dan een mail aan jolanda@bnscrisp.nl

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Botanische bouwwerken van de LEGO

Vandaag heeft de LEGO Groep een nieuwe reeks bewuste modellen onthuld voor mensen met groene vingers. De decoratieve LEGO® Botanische collectie bevat een prachtig LEGO® bloemboeket om het huis op te fleuren, en een LEGO® Bonsaiboom voor diegenen die in het nieuwe jaar meer zen willen zijn.