Hybride fotografie Pode

Het Pode magazine 2023 is, volgens het merk, in vele opzichten baanbrekend. Productfoto’s zijn (vrijwel) helemaal uit het boek verbannen, waardoor de nieuwe collectie optimaal tot zijn recht komt.

De grafische vormgeving van het magazine is in handen van ontwerpersduo Raw Color. Post Neon verzorgt online-animaties voor het designmerk. Maar het meest in het oog springende, is misschien wel het gebruik van gemanipuleerde beelden.

Beeld: Hybride fotografie Pode

Artdirectors Claire en Roderick Vos daagden fotograaf Arjan Benning (Benning-Gladkova) uit om echte fotografie te combineren met computer-animaties. Het zorgt beelden die surrealistisch zijn, maar gelijktijdig geloofwaardig. Als artdirectors bouwen Roderick en Claire Vos sinds 2016 aan het merk Pode. Met nieuwe internationale designers werkten ze aan een coherente collectie, met fotograaf Arjan Benning als visuele rots in de branding. ‘Wat we in beeld wilden brengen, was met reguliere fotografie niet meer haalbaar. We wilden de lat hoger leggen. Daarom hebben we Arjan uitgedaagd om CGI -computer generated imagery – te combineren met traditionele fototechnieken. Het resultaat is een hybride vorm, waarbij in de beelden het onmogelijke mogelijk wordt.’ 

Beeld: Hybride fotografie Pode

De Pode-beeldtaal blijft niet beperkt tot de fotografie en grafische vormgeving. Een andere kruis-bestuiving zorgt ervoor dat ook online een herkenbaar beeld ontstaat. De ‘jonge honden‘ van het Amsterdamse multimediabedrijf Post Neon creëerden alweer voor de derde keer een animatie voor de website en de social kanalen van Pode. De kijker volgt een chromen bal door een surrealistisch universum tot in knusse interieurs, waar de actuele designs worden belicht van jonge ontwerpers als Meike Harde, Yonoh, Federica Biasi en Raw Color. Het geluid van de animatie werd verzorgd door sound-designer Pim Boreel. 

Het Pode magazine 2023 is gratis te bestellen via www.pode.eu. De collectie van Pode is te zien via de website, bij de dealer en in het nieuwe Leolux Experience Center aan De Corridor 9A in Breukelen.

Op het Festival Interieur zullen Roderick en Claire Vos hun visie delen.

Heb je interesse in het merk Pode? Neem dan contact op met BNS Crisp partner Leolux.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

WOONTREND 2021 | PICK YOUR CHERRIES

Traditionele systemen hebben door onder meer de multi-layered society en digitale transformatie hun langste tijd gehad. Ook de corona crisis heeft de mogelijkheden van online communicatie vleugels gegeven.

Digitale Blauwe Tour | 12 t/m 30 maart

Dé manier om thuis vanachter je bureau kennis te maken met bv. DAZZLING by van buuren of weer even geinformeerd te worden over de nieuwste collecties van oa. Decolegno of Orac.