Groeien als creatieve ondernemer is net even anders. Hoe breng je structuur in je creatieve chaos?

Businesscoaches schieten als paddenstoelen uit de grond, maar zij bieden veelal andere dingen dan die jij – als creatieve ondernemer – nodig hebt. BNS Crisp zet zich in voor de interieurprofessional en vindt het belangrijk om hen optimaal te ondersteunen en te laten groeien in het ondernemerschap. Daarom is het netwerk een samenwerking aangegaan met Ester Willems, mentor en businesscoach die zich specifiek richt op de uitdagingen van het creatief ondernemerschap. In het eerste kwartaal van 2024 starten er een tweetal trajecten die jou in staat stellen je te onderscheiden als interieurprofessional.

Sluit aan bij de MasterMind Mentorgroep of Intervisiegroep voor creatieve ondernemers.

“Als netwerk voor interieurprofessionals ondersteunen wij creatieve ondernemers maximaal in hun ondernemerschap. Daarom starten we vanaf het eerste kwartaal van 2024 met beide groepen, waarbij de MasterMind-groep een combinatie is van BNS Crisp-leden en andere creatieve ondernemers. De intervisiegroep zal volledig bestaan uit bij BNS Crisp aangesloten interieurprofessionals.” Aldus Lotte Nijkamp, secretaris bij BNS Crisp. 

Beide trajecten richten zich specifiek op creatieve ondernemers, die al een paar jaar op weg zijn en verder willen komen met hun bedrijf. Samen ga je aan de slag om comfortabeler in je ondernemerschap te worden en met focus en structuur je plannen voor dat jaar ook echt te realiseren. Daarnaast maak je deel uit van een club gelijkgestemden: je maakt gebruik van elkaars kennis, wijsheid, ervaring en netwerk. 

“Het is ontzettend waardevol om Ester als mentor te hebben in misschien wel het roerigste jaar in mijn 19-jarige ondernemerschap. Ze analyseert helder, doorziet je patronen, laat je anders kijken, zorgt voor rust en vertrouwen. En ze heeft voor elke situatie een verrassende tool om je te helpen inzicht te krijgen in jezelf. Ik gun iedere (creatieve) ondernemer een Ester aan haar/zijn zijde!”  Lianne Bongers – Studio Lime en BDA (Biophilic Design Academy)

© Minneboo Fotografie Nicole Minneboo

MasterMind Mentorgroep

In de MasterMind Mentorgroep ga je tien maanden met elkaar aan de slag. Je treft elkaar als groep tijdens de live-dagen, daarnaast heb jij 1-op-1 sessies met Ester als mentor. Tijdens de live-dagen zet Ester een externe trainer voor de groep die dieper ingaat op de specifieke vraagstukken die binnen de groep spelen. Ester blijft hierbij in haar rol als mentor zodat zij extra verdieping kan bieden, omdat ze jou en jouw bedrijf inmiddels goed kent.

Intervisiegroep

Bij de intervisiegroep ligt de nadruk op het elkáár helpen met vraagstukken, ook wel peer-coaching genoemd. Uitgangspunt hierbij is dat je kunt leren van collega-ondernemers, die met vergelijkbare vragen zitten. Niet alleen leer je van elkaars ervaringen, je ontwikkelt ook zelfreflectie en je leert met ander ogen naar je bedrijf en de ander te kijken. Dit onder begeleiding van Ester als mentor die ervoor zorgt dat de juiste vragen op tafel komen. 

“Een coach is iemand die je leert hoe zij het doen. Een mentor begeleid je in hoe jij het doet.” Ester Willems – estercm

© Minneboo Fotografie Nicole Minneboo

Over Ester

Ester Willems komt zelf uit het creatieve vak – interimmanager voor interieurcollecties & -concepten – en zet haar kennis en ervaring in om creatieve ondernemers verder te helpen bij de ontwikkeling van hun onderneming. Dit doet zij in de rol van mentor, waarbij zij jou niet leert hoe zij het doet, maar jou begeleidt om om uit te vinden hoe jij het doet. Ester werkt pragmatisch en praktisch en combineert tools uit het bedrijfsleven, zoals het Business Model, met tools uit de psychologie.

“Precies op het juiste moment leerde ik Ester kennen en nam ik deel aan de 1e MMM groep. Tijdens de gezamenlijke MMM bijeenkomsten weet zij mensen te activeren en de juiste thema’s te bespreken. Op deze manier biedt Ester een omgeving waarin we leren van en met elkaar. Tijdens de 1-op-1 ‘s word ik zelf op een positieve manier geprikkeld om de juiste keuzes en richtingen te kiezen binnen mijn onderneming. Het fijne is ook dat ik eigenlijk alles met Ester tussendoor kan bespreken en door deze gesprekken zelf de weg vind om weer verder te komen. Uiteindelijk is het toch mijn eigen onderneming waar ik zelf aan bouw. Voor iedere (creatieve) ondernemer zeker een aanrader!” Judith Muijtjens – (interieur) architect Wonderful Day Design.

Meer weten?

Klinkt bovenstaande interessant maar wil je graag eerst nog wat meer weten en persoonlijk kennismaken met Ester? Op donderdag 11 januari is er een online Meet & Greet en op maandag 15 januari kun je kort ervaren wat het mentorschap van Ester inhoudt tijdens de live Meet & Greet in Nieuwegein.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

keukentrends bns crisp

De keukentrends voor 2022

In Nederland waren we altijd al bewust bezig met de inrichting en stijl van de eigen woning. En dus ook van de keuken. Niets was de kritische showroombezoeker of de ambitieuze surfer op het internet in zijn oriëntatiefase vreemd.