‘Gedraaide kaarsen mateloos populair’

Uit de Woondecoratie Trendmonitor 2021 blijkt dat de kaars een toenemende populariteit geniet. En dan specifiek de gedraaide kaars, ook wel swirl, draai- of twister kaars genoemd. Qua kleuren zijn zwarte kaarsen en goudkleurige kaarsen het meest in trek.

‘Gedraaide kaarsen mateloos populair’

Uit de Woondecoratie Trendmonitor 2021 blijkt dat de kaars een toenemende populariteit geniet. En dan specifiek de gedraaide kaars, ook wel swirl, draai- of twister kaars genoemd. Qua kleuren zijn zwarte kaarsen en goudkleurige kaarsen het meest in trek.

Zoekvolume van kaarsen sinds de corona pandemie fors gegroeid
Het online zoekvolume naar kaarsen in de Google zoekmachine is de afgelopen paar jaar sterk toegenomen in Nederland. Betrof het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten in 2018 nog 114 duizend zoekopdrachten, in het jaar 2020 werd er maandelijks gemiddeld 328 duizend keer gezocht naar kaarsen.

Soorten kaarsen
Het meest gezochte soort kaars is de geurkaars. De afgelopen vier jaar werd er gemiddeld ruim 23.000 keer per maand gezocht naar een geurkaars. Op de tweede plaats staat de dinerkaars. De top-5 wordt gecompleteerd door de stompkaars, drijfkaars en citronella kaars. Op de zesde plaats staat de gedraaide kaars. De populariteit van de gedraaide kaars is spectaculair omhoog geschoten. Ook andere termen voor dit soort kaars, zoals swirl, draai- en twister kaars kennen en enorm sterke groei van het zoekvolume. Met name sinds eind 2020 zien we tevens een boven gemiddelde groei van de belangstelling in dinerkaarsen, stompkaarsen en geurkaarsen. Sinds april 2021 zien we een dalende tendens bij de citronella kaars. Ook de drijfkaars kent een beneden gemiddelde ontwikkeling van het zoekvolume.

Kleuren – zwart en goudkleurig in trek
Naar welke kleuren kaarsen wordt er het meest gezocht? Bij deze analyse is een aantal kleuren van kaarsen onderscheiden zoals in onderstaand figuur weergegeven. Deze indeling is tot stand gekomen op basis van de meest voorkomende zoektermen. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een kleur is een optelsom van alle verschillende zoekwoordcombinaties waarin de kleur voorkomt.De meest gezochte kleuren in relatie tot kaarsen zijn zwart en goud. De afgelopen vier jaar werd er gemiddeld ruim 4.000 keer per maand gezocht naar zwarte kaarsen. De procentuele verdeling van de onderscheiden kleuren ziet er als volgt uit.

Ruim een kwart van het zoekvolume met kleuraanduiding heeft betrekking op zwart. Op de tweede plaats staat goud met een aandeel van 23,2 procent in het zoekvolume. De top-5 wordt gecompleteerd door groen, wit en roze. Welke kleuren winnen terrein? De kleuren zwart, goud en roze groeiden de afgelopen paar jaar structureel boven gemiddeld qua populariteit. Sinds het najaar van 2020 geldt dit ook voor de kleur wit. De kleuren paars, okergeel en geel kennen over vrijwel de gehele periode een beneden gemiddelde groei.

Uitgebreidere informatie over woondecoratie en kaarsen, zoals verhoudingen en ontwikkelingen op het gebied van zoekperiode, woonstijlen, vormen, prijsgevoeligheid, merken, winkelformules en overige productkenmerken vindt u in de Woondecoratie Trendmonitor 2021.

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
tel 0546 45 66 62
mob 06-24207401
info@marktdata.nl     
www.marktdata.nl   

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Twee op de vijf huishoudens bezit smart home

Vier op de tien (39%) Nederlanders willen hun smart home producten het liefst met de smartphone bedienen. De slimme speaker blijft met een voorkeur van 6% op flinke afstand. Dit blijkt uit de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 6.300 Nederlanders.

interieurprofessionaldag

Geslaagde Interieurprofessionaldag RE/LIVING

It’s a wrap! Editie 2022 van de Interieurprofessionaldag trok maar liefst 150 bezoekers. De Woonindustrie, BNS Crisp en NIA ACADEMIE bundelden hun krachten en kijken terug op een zeer geslaagd RE/LIVING-event.

Word in de maand februari of maart lid! En ontvang…

BNS Crisp telt inmiddels ruim 325 leden. Die ons team bijna wekelijks voorziet van inspiratie, kennis door kosteloze webinars en events (als dit weer mag) en netwerkmogelijkheden met collega’s uit het vak. Lijkt het je iets, sluit je dan nu aan, ontdek de mogelijkheden en doe mee!