Future Dusk, de kleur van het jaar 2025, volgens Coloro en WGSN

WGSN heeft een bedrijf gemaakt van zijn industrieprognoses, waardoor het bereik van zijn opgeleide prognoses jaren verder uitduwt dan zijn collega's. Vandaag heeft het zustermerk Coloro aangekondigd dat het de surrealistische tint van Future Dusk voorziet als de kleur die het komende samenspel van de wereld tussen fysiek, virtueel en fantasie in 2025 zal weerspiegelen.

Eén ding is zeker: Future Dusk belooft een welkome follow-up te zijn van de beroemde verklaring van het merk van Digital Lavender als de shade du jour voor 2023 en Apricot Crush voor 2024. Future Dusk’s humeurige en mystieke paarse toon roept de weergave van een digitale kunstenaar op – misschien van een diepe nachtelijke hemel of iets dicht bij de natuur, maar niet helemaal van deze wereld. De toenemende fascinatie van de samenleving voor AI, de metaverse en voortdurende verkenning van de ruimte hebben allemaal bijgedragen aan deze 2025 Color of the Year-voorspelling, die een wereld oproept waar de griezelige vallei vaak en gemakkelijk toegankelijk is. Volgens Coloro en WGSN’s samenleving, technologie, milieu, politiek, industrie en creativiteit is Future Dusk een weerspiegeling van aanstaande verschuivingen in al die categorieën.

Het is echter ook een functionele kleur – een die textielfabrieken kunnen produceren en die kan worden toegepast op vele industrieën, waaronder mode en design. Bij de convergentie van twee kleurenwielsecties vertegenwoordigt Future Dusk de liminale. Het is niet genderspecifiek, en het kan worden gebruikt als een statement kleur of een diepe neutrale kleur.

Bron: AD PRO van links naar recht: Future Dusk, Transcendent Pink, Aquatic Awe, Sunset Coral en Ray Flower.

“Als mensen evolueert onze relatie met kleur voortdurend met ons verbreding van het begrip van de wereld om ons heen: in de nabije toekomst zullen de grenzen tussen realiteit en fantasie waziger worden dan ooit, en zal kleur zich aanpassen om deze nieuwe fantasierijke gebieden tot leven te brengen”, legt Caroline Guilbert uit, Coloro’s hoofd creatieve inhoud. In het lente/zomerseizoen 2025 zullen vier andere tinten hun populariteit zien stijgen, zegt het bedrijf: Aquatic Awe, een juweelkleurige groenblauw; Sunset Coral, een verzadigde versie van een stellaire zonsondergangschaduw; Transcendent Pink, een subtiele tint die doet denken aan de digitaal ontworpen fantasie-architectuur van de metaverse; en Ray Flower, een fel geel dat is geïnspireerd op zonnebloemen gebaseerd biomateriaalonderzoek van de Britse modeontwerper Jess Redgrave.

De ontwikkelende technologieën die deze kleuren hebben geïnspireerd, kunnen zowel positieve als negatieve effecten hebben, waarvan er vele nog niet zijn onthuld. In 2025 zal “de polycrisis van vandaag het gedrag en de mentale toestand van consumenten sterk blijven beïnvloeden, terwijl de integratie van AI in onze dagelijkse realiteit zal toenemen”, voorspelt Guilbert. Gedeeltelijk een waarschuwing voor de onzekerheid die komen gaat, is Coloro’s 2025 Color of the Year, Future Dusk, ook een uitnodiging voor creatievelingen om na te denken over wat zou kunnen zijn.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

silestone

Silestone by Cosentino in première met Cindy Crawford

Silestone by Cosentino, wereldwijd toonaangevend specialist in hybride minerale oppervlakken voor architectuur- en designtoepassingen, lanceert The Metamorphosis, de derde campagne met in de hoofdrol internationaal mode-icoon Cindy Crawford.