“Fast furniture is een enorme blinde vlek”

Alleen al in Europa wordt er ieder jaar ruim 11 miljard kilo aan meubels weggegooid. Ongeveer 80-90% wordt verbrand of eindigt op de vuilnisbelt. Slechts 10% hiervan wordt gerecycled. Het grof huishoudelijk afval is de enige afvalstroom die de laatste jaren niet slinkt maar zelfs toeneemt.

“Fast furniture is een enorme blinde vlek”

The Substitute start bewustwordingscampagne tegen Fast Furniture

Alleen al in Europa wordt er ieder jaar ruim 11 miljard kilo aan meubels weggegooid. Ongeveer 80-90% wordt verbrand of eindigt op de vuilnisbelt. Slechts 10% hiervan wordt gerecycled. Het grof huishoudelijk afval is de enige afvalstroom die de laatste jaren niet slinkt maar zelfs toeneemt. Niet alleen zeer belastend voor het milieu maar ook zonde van de waardevolle grondstoffen die op deze manier verloren gaan. Dit moet en kan anders. Met de bewustwordingscampagne Slow down Fast Furniture wil The Substitute aandacht vragen voor dit probleem en hoopt consumenten aan te sporen tot meer duurzaam koopgedrag als het gaat om hun interieur of verbouwwerkzaamheden in huis.


Op het platform van The Substitute staan verschillende duurzame merken.

Bewustwording

Bewustwording is de eerste stap in het veranderen van gedrag. Inzicht geven in de omvang van het probleem is dan ook de inzet van deze online campagne. Door middel van infographics en concrete facts & figures brengt The Substitute dit in beeld. De campagne loopt twee weken en start vandaag, 28 juni 2021.

Slow down, Use SUB!
Fast furniture is een enorme blinde vlek. Over de impact van kleding en voedsel wordt steeds meer nagedacht maar als je kast stuk is, gooi je hem bij het grofvuil en rij je naar Ikea voor een nieuwe. Zo wordt er elke 5 seconden ergens ter wereld een Billy gekocht. Deze blinde vlek veroorzaakt per jaar in Nederland ongeveer 500.000.000 kilo aan grof huishoudelijk afval waarvan het grootste gedeelte interieurafval waarvan minder dan 10% gerecycled
85 % van de mensen denkt niet aan duurzaamheid bij aankopen voor, of verbouwing van het huis. Simpelweg omdat de kennis ontbreekt. Wat moet je vragen? Waar moet je op letten? The Substitute wil niet alleen aandacht voor het probleem maar biedt met haar platform ook handelingsperspectief.

The Substitute is ook de organisator van  de Duurzame Woonbeurs. 
“Er wordt hard gewerkt aan de tweede editie van deze bijzondere beurs die staat gepland van 12 -14 november 2021. Op de beurs kun je onze community aan duurzame spelers live meemaken. Innovators, makers, vintage shops, recycle helden, duurzame starters én gevestigde namen zullen de bezoeker drie dagen lang van inspiratie en advies op het gebied van duurzaam wonen.”

Meer informatie:
The Subsitute 
www.thesubstitute.nl

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Dit zijn de keukentrends voor 2021

Rotpunkt is blij om in 2021 een uitgebreide serie nieuwe keukenontwerpen en innovaties aan te kunnen bieden, die duurzaam worden geproduceerd en origineel van ontwerp zijn. Een indruk van de trends die men volgend jaar kan verwachten.