“Fast furniture is een enorme blinde vlek”

Alleen al in Europa wordt er ieder jaar ruim 11 miljard kilo aan meubels weggegooid. Ongeveer 80-90% wordt verbrand of eindigt op de vuilnisbelt. Slechts 10% hiervan wordt gerecycled. Het grof huishoudelijk afval is de enige afvalstroom die de laatste jaren niet slinkt maar zelfs toeneemt.

“Fast furniture is een enorme blinde vlek”

The Substitute start bewustwordingscampagne tegen Fast Furniture

Alleen al in Europa wordt er ieder jaar ruim 11 miljard kilo aan meubels weggegooid. Ongeveer 80-90% wordt verbrand of eindigt op de vuilnisbelt. Slechts 10% hiervan wordt gerecycled. Het grof huishoudelijk afval is de enige afvalstroom die de laatste jaren niet slinkt maar zelfs toeneemt. Niet alleen zeer belastend voor het milieu maar ook zonde van de waardevolle grondstoffen die op deze manier verloren gaan. Dit moet en kan anders. Met de bewustwordingscampagne Slow down Fast Furniture wil The Substitute aandacht vragen voor dit probleem en hoopt consumenten aan te sporen tot meer duurzaam koopgedrag als het gaat om hun interieur of verbouwwerkzaamheden in huis.


Op het platform van The Substitute staan verschillende duurzame merken.

Bewustwording

Bewustwording is de eerste stap in het veranderen van gedrag. Inzicht geven in de omvang van het probleem is dan ook de inzet van deze online campagne. Door middel van infographics en concrete facts & figures brengt The Substitute dit in beeld. De campagne loopt twee weken en start vandaag, 28 juni 2021.

Slow down, Use SUB!
Fast furniture is een enorme blinde vlek. Over de impact van kleding en voedsel wordt steeds meer nagedacht maar als je kast stuk is, gooi je hem bij het grofvuil en rij je naar Ikea voor een nieuwe. Zo wordt er elke 5 seconden ergens ter wereld een Billy gekocht. Deze blinde vlek veroorzaakt per jaar in Nederland ongeveer 500.000.000 kilo aan grof huishoudelijk afval waarvan het grootste gedeelte interieurafval waarvan minder dan 10% gerecycled
85 % van de mensen denkt niet aan duurzaamheid bij aankopen voor, of verbouwing van het huis. Simpelweg omdat de kennis ontbreekt. Wat moet je vragen? Waar moet je op letten? The Substitute wil niet alleen aandacht voor het probleem maar biedt met haar platform ook handelingsperspectief.

The Substitute is ook de organisator van  de Duurzame Woonbeurs. 
“Er wordt hard gewerkt aan de tweede editie van deze bijzondere beurs die staat gepland van 12 -14 november 2021. Op de beurs kun je onze community aan duurzame spelers live meemaken. Innovators, makers, vintage shops, recycle helden, duurzame starters én gevestigde namen zullen de bezoeker drie dagen lang van inspiratie en advies op het gebied van duurzaam wonen.”

Meer informatie:
The Subsitute 
www.thesubstitute.nl

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

The New Intamicy – Dutch Design Week 2020

Een zoektocht naar nieuwe vormen en intimiteit. Grote maatschappelijke uitdagingen zijn door de huidige pandemie in een stroomversnelling terecht gekomen. De zoektocht naar een nieuwe balans is ingezet. Betrokken DDW-ontwerpers en andere creatieven nemen hierin het voortouw.

Cadeau Flexa Colour Futures 2022

De Flexa Kleurentrends 2022 zijn gebundeld in het Flexa ColourFutures™ 2022 boek. Flexa en BNS Crisp geven dit cadeau aan BNS Crisp leden.

SALONE DEL MOBILE 2021 GAAT DOOR: 5 TOT EN MET 10 SEPTEMBER

De beursorganisatie van de Salone del Mobile heeft gisteravond bekendgemaakt dat de editie van 2021 alsnog gaat plaatsvinden en wel van 5 tot en met 10 september. Deze 59e editie van de wereldvermaarde meubelbeurs in Milaan zal in het teken staan van innovatie en een uniek karakter, aldus de organisatie.