Enorme groei van e-commerce

"In een interactieve digitale bijeenkomst zijn we samen met ondernemers uit de home & living branche in gesprek gegaan over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector en het effect dat corona daar op heeft gehad", meldt ING Sector Banker Dirk Mulder. "We zien in de afgelopen periode een enorme groei van e-commerce. Hoe heeft de sector hier op ingespeeld?"

ING Grootzakelijk spreekt verschillende interieurbedrijven

‘Het gaat er nu om het juiste product op het juiste moment op de juiste plek te krijgen’

“In een interactieve digitale bijeenkomst zijn we samen met ondernemers uit de home & living branche in gesprek gegaan over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector en het effect dat corona daar op heeft gehad”, meldt ING Sector Banker Dirk Mulder. “We zien in de afgelopen periode een enorme groei van e-commerce. Hoe heeft de sector hier op ingespeeld?”

“Ook zien we veranderingen in de supply chain”, vervolgt hij, “waar corona zijn invloed heeft doen gelden. Daarnaast speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Zorgt corona voor een versnelling of misschien juist wel voor een vertraging? Tenslotte hebben wij gekeken naar de toekomst van de branche en de rol van groothandels hierin.”

Woensdag hield ING Grootzakelijk Noord West en Zuid West een digitale TalkING o.a. fonq.nl, Zuiver Group, Kersten BV, Essenza Home, Naduvi, Flinders Design, De Bommel Meubelen, WoonQ en Woononline.

Een aantal key take-aways zijn:
· Digitalisering neemt snel aan belang toe. De ontwikkeling is versneld tot wasdom gekomen. Corona heeft ook tijd geboden hier aan te werken. Maar moet een combinatie zijn van fysiek en online. Organisatie moet daar op ingericht worden.

· Verkoop van spullen is in de kern niet duurzaam. Totaal duurzaam product maken is ook heel lastig. Wordt dus zoeken naar alternatieven. Grote bedrijven vragen hier steeds meer om. Is onderdeel klant traject. Toeleveranciers moeten hierin mee.

· Gaat er om het juiste product, op het juiste moment, in de juiste hoeveelheid, op de juiste plek te krijgen. Daar is nog winst te halen. Door corona meer bewust van de kwetsbaarheid van de keten. Klanten willen hun voorraden afbouwen; Groothandel dus vaker producten op voorraad. Van voorordering naar voorraadhoudend.

“Ik kijk terug op een geslaagd digitaal event”, meldt Dirk Mulder. “Wat doe jij om succesvol te zijn?”, vraagt hij zijn volgers op LinkedIn.

Bron: Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

heimtextil bns crisp

Heimtextil | Next Horizons 22/23

Met het thema ‘Next Horizons’ presenteert Heimtextil zijn design trends voor het nieuwe seizoen 2022/23. Waardevolle inspiratie voor iedere interieurprofessional.

Toffe boekentip voor stylisten

Ga ik beter slapen als ik mijn bed op een andere plek zet? Ben ik succesvoller op mijn werk als ik mijn bureau verschuif? Verandert mijn leven echt als ik mijn woning verander? Werkt feng shui eigenlijk wel? Het antwoord op al deze vragen is JA !

Nidum wordt partner bij BNS Crisp | House of Inspiration

BNS Crisp partner Nidum is een house of inspiration waar diverse shops en showrooms samenkomen op een bijzondere locatie: het monumentale Arsenaal in Grave. Het complex is gebouwd op de resten van het kasteel van Grave en vindt zijn oorsprong in de 16de eeuw.