Eerste Vitra Circle Store in Nederland

In september opent Vitra -zijn eerste Circle Store in Nederland. De Circle Store komt op het Zaanse Hembrugterrein, in het pand waar nu nog de woonwinkel van Flinders zit.

Eerste Vitra Circle Store in Nederland

In september opent Vitra -zijn eerste Circle Store in Nederland. De Circle Store komt op het Zaanse Hembrugterrein, in het pand waar nu nog de woonwinkel van Flinders zit. 

vitra circle store hembrugterrein
De Circle Store locatie op het Hembrugterrein, Zaandam

Byebye Flinders, hello Vitra

De Vitra Circle Store komt in het pand waar nu de Flinders Design Woonwinkel zit. Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in de winkel op het Hembrugterrein en gaat zich concentreren op de webshop. De kantoren en een showroon voor zakelijke klanten blijven wel in het pand aan op het Hembrugterrein. 

Showroommodellen

In de Circle Stores verkoopt Vitra artikelen uit tentoonstellingen, beurzen en showroompresentaties, producten die mensen hebben teruggestuurd, overjarig zijn of die licht beschadigd zijn. Naast de bekende klassieke stukken, kun je in de Circle Store ook terecht voor producten van hedendaagse Vitra-designers; denk aan banken, accessoires en bureaustoelen voor thuis. 

Duurzaam ontwerpen

Om producten te ontwikkelen die zo lang mogelijk meegaan, vermijdt Vitra snelle trends. Sowieso zijn de producten van Vitra zo ontworpen dat ze zo lang mogelijk in omloop blijven. Reparaties, terugnameprogramma’s en hernieuwde garanties helpen om de levensduur van producten te verlengen. Door Vitra-producten een tweede leven te geven brengt het merk zijn duurzame ambities in de praktijk. 

vitra circle store2
Circle Store in België via www.vitra.com

Door het openen van de Vitra Circle Store Nederland wil Vitra meer aandacht voor bewuste consumptie, duurzaamheid en het belang van het origineel ontwerp onderstrepen.

vitra circle store3
beeld via www.vitra.com

Nieuwe garantie, “interessante” prijzen

De objecten worden gerestaureerd en gereinigd voordat ze weer in de Circle Store worden aangeboden. De opgeknapte objecten krijgen bovendien een hernieuwde garantie van twee jaar en worden verkocht tegen wat dan “interessante prijzen” heet – uiteraard mede afhankelijk van de staat van de producten. Op zoek naar een specifiek artikel? Dan kun je online het beschikbare aanbod bekijken. 

Bron: Stylink

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

‘Consument kiest steeds vaker voor grote en groene statements’

Bloemen en planten zijn niet zomaar meer een onderdeel van een interieur. Ze zíj́n het interieur! Tenminste, bij de woontrend Balanced Biotope. Steeds vaker kiest de consument voor grote en groene statements in onze woonruimte. “In 2021 zijn we sneller geneigd om het duurzaamheidsgehalte van een product te checken voordat het in ons (digitale) winkelmandje verdwijnt.

Meubels en woninginrichting plussen 13,3%, keukens en vloeren 8,8% in de min

De detailhandel heeft in april 9,6 procent meer omgezet dan in april 2020, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 8,8 procent hoger. Zowel de omzet van de non-foodsector als van de foodsector groeide. Daarnaast is online 18,6 procent meer omgezet door de detailhandel. In vergelijking met april 2019 lag de omzet van de detailhandel 8,5 procent hoger in april 2021.