Eerste Vitra Circle Store in Nederland

In september opent Vitra -zijn eerste Circle Store in Nederland. De Circle Store komt op het Zaanse Hembrugterrein, in het pand waar nu nog de woonwinkel van Flinders zit.

Eerste Vitra Circle Store in Nederland

In september opent Vitra -zijn eerste Circle Store in Nederland. De Circle Store komt op het Zaanse Hembrugterrein, in het pand waar nu nog de woonwinkel van Flinders zit. 

vitra circle store hembrugterrein
De Circle Store locatie op het Hembrugterrein, Zaandam

Byebye Flinders, hello Vitra

De Vitra Circle Store komt in het pand waar nu de Flinders Design Woonwinkel zit. Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in de winkel op het Hembrugterrein en gaat zich concentreren op de webshop. De kantoren en een showroon voor zakelijke klanten blijven wel in het pand aan op het Hembrugterrein. 

Showroommodellen

In de Circle Stores verkoopt Vitra artikelen uit tentoonstellingen, beurzen en showroompresentaties, producten die mensen hebben teruggestuurd, overjarig zijn of die licht beschadigd zijn. Naast de bekende klassieke stukken, kun je in de Circle Store ook terecht voor producten van hedendaagse Vitra-designers; denk aan banken, accessoires en bureaustoelen voor thuis. 

Duurzaam ontwerpen

Om producten te ontwikkelen die zo lang mogelijk meegaan, vermijdt Vitra snelle trends. Sowieso zijn de producten van Vitra zo ontworpen dat ze zo lang mogelijk in omloop blijven. Reparaties, terugnameprogramma’s en hernieuwde garanties helpen om de levensduur van producten te verlengen. Door Vitra-producten een tweede leven te geven brengt het merk zijn duurzame ambities in de praktijk. 

vitra circle store2
Circle Store in België via www.vitra.com

Door het openen van de Vitra Circle Store Nederland wil Vitra meer aandacht voor bewuste consumptie, duurzaamheid en het belang van het origineel ontwerp onderstrepen.

vitra circle store3
beeld via www.vitra.com

Nieuwe garantie, “interessante” prijzen

De objecten worden gerestaureerd en gereinigd voordat ze weer in de Circle Store worden aangeboden. De opgeknapte objecten krijgen bovendien een hernieuwde garantie van twee jaar en worden verkocht tegen wat dan “interessante prijzen” heet – uiteraard mede afhankelijk van de staat van de producten. Op zoek naar een specifiek artikel? Dan kun je online het beschikbare aanbod bekijken.

Bron: Stylink

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Het eerste huis van 100 procent gerecycled plastic werd gebouwd

Save plastics introduceert een woning die verplaatsbaar en zelfvoorzienend kan zijn, geproduceerd met lokaal afvalplastic. De save home is het eerste huis dat de vier elementen van ‘goed groen wonen’ combineert: comfort & veiligheid, zelfvoorziening, mobiliteit en lokaal circulaire productie.

Kaarsen

‘Gedraaide kaarsen mateloos populair’

Uit de Woondecoratie Trendmonitor 2021 blijkt dat de kaars een toenemende populariteit geniet. En dan specifiek de gedraaide kaars, ook wel swirl, draai- of twister kaars genoemd. Qua kleuren zijn zwarte kaarsen en goudkleurige kaarsen het meest in trek.

Enorme groei van e-commerce

“In een interactieve digitale bijeenkomst zijn we samen met ondernemers uit de home & living branche in gesprek gegaan over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector en het effect dat corona daar op heeft gehad”, meldt ING Sector Banker Dirk Mulder. “We zien in de afgelopen periode een enorme groei van e-commerce. Hoe heeft de sector hier op ingespeeld?”