Dutch Design Week | 21 t/m 29 oktober | Eindhoven

Heb jij al zin om naar de Dutch Design Week te gaan maar zie jij niet waar jij moet starten omdat er zoveel locaties zijn? BNS Crisp heeft een must mee lijstje gemaakt. Zo weet jij wat je gezien moet hebben.

Picture This: 

het thema van Dutch Design Week 2023 (DDW23) en op het eerste gezicht een onschuldige oproep. Maar stel je nu eens écht voor dat we blijven leven zoals we nu doen… wat voor wereld zien we dan over 20, 50, 100 jaar? Picture This is een dringende oproep om dat beeld onder ogen te komen en het tij te keren. Daarbij is de inzet van ontwerpers onontbeerlijk, die andere denkrichtingen en de uitzonderlijke kracht van visualisatie inbrengen.

Bron: DDW23 – Max Kneefel

Er is zoveel te zien, zo veel te beleven maar waar moet ik beginnen? Daarom heeft BNS Crisp een must see lijstje gemaakt.

De BNS Crisp must see tips voor jou op een rijtje! 

  1. Klokgebouw de plek om je bezoek aan de DDW te starten. Tevens staat hier onze partner Leolux. Deze graag even een vermelding geven.  
  2. Piet Hein Eek, interessante locatie met meerdere expo’s 
  3. Studio Rens x Tarkett x Elle Decoration met Lino Undercover 
  4. Raw Color met Multiply
  5. NRE Terrein met meerdere interessante exposities waaronder Aptum, Alissa + Nienke, Thier van Dalen 
  6. The Product Chronicles
  7. Icons Re/Outfitted 
  8. Graduation show 
  9. Kazerne: Home of Design

Bron: DDW – Cleo Goossens

1. Klokgebouw de plek om je bezoek aan de DDW te starten.

Centraal in het creatieve stadsdeel Strijp-S staat het Klokgebouw. Deze voormalige Philips-fabriek is een niet te missen hotspot, te herkennen aan… de blauwe Philips-klok. Voor veel bezoekers hét startpunt van een bezoek aan DDW en altijd prominent in de belangstelling. Verspreid over 4 hallen van in totaal 7.500 vierkante meter expositieruimte, vind je hier zowel individuele projecten en collecties als groepstentoonstellingen. Wist je dat hier BNS Crisp merkpartner Leolux staat.

Leolux in het klokgebouw:

Ontmoet Leolux op Dutch Design Week
Samen met vijf andere Nederlandse designproducenten nodigt Leolux je tijdens Dutch Design Week uit voor ‘Future>Factory>Furniture’, een presentatie in het Klokgebouw. Hier starten we een gezamenlijke zoektocht naar een duurzamere toekomst voor de interieurindustrie. Wij laten zien hoe we onze producten nu maken, we formuleren onze uitdagingen en nodigen je uit om jouw ideeën met ons te delen. Dagelijks geopend van 11.00-18.00

Bron: DDW

2. Piet Hein Eek, interessante locatie met meerdere expo’s 

Piet Hein Eek: dit is het hele jaar door een design-hotspot, maar tijdens DDW laten ontwerpers uit alle windstreken hun ontwerpen zien in de showroom op Strijp-R. Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober kun je zelfs aanschuiven voor een diner middenin Piet’s werkplaats – inclusief live muziek. Bron: VT Wonen

In een oude Philips-fabriek heeft interieurontwerper Piet Hein Eek zijn bedrijf gevestigd. De werkplaats waar alle meubels worden gemaakt, wordt omringd door een showroom met kunstgalerie, winkel, kantoor, hotel, twee restaurants, frietzaak en rooftop bar. Laat je bij Piet Hein Eek inspireren en omringen door kunst, design en antiek. Locatie: Strijp-R.

Bron: Linoleum Undercover : Combine, Colour, Reverse — © Rens x Tarkett

3. Studio Rens x Tarkett x Elle Decoration met Lino Undercover 

“Wij geloven dat de juiste kleuren en materialen een goed idee kunnen optillen en verder brengen.” MATERIAALGERICHT, KLEURRIJK TOT IN DE KERN Studio RENS is een Nederlandse ontwerp-onderzoeksstudio gespecialiseerd in het toegepaste onderzoek van kleuren en materialen. Vanuit onze studio in Eindhoven bieden wij op maat gemaakte ontwerpen en inzichten via een veelheid aan praktijken en diensten. 

Al meer dan 125 jaar produceert Tarkett linoleum volgens hetzelfde originele recept. Voortdurend in ontwikkeling en op zoek naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden, startte het vloerenmerk deze bijzondere samenwerking met Studio RENS. Ontwerpers die bekendstaan om hun onconventionele kleur- en materiaalexperimenten, en onderzoekers die bedrijven en kwaliteitslabels al meer dan 15 jaar vooruithelpen. Wat als onder boven is en achter voor? Als het onzichtbare zichtbaar wordt en de rafelranden centraal staan? Wanneer materiaaleigenschappen voor zichzelf mogen spreken en het niet de afwerking is, maar het proces dat in de schijnwerpers staat? Tijdens DDW laten Tarkett en Studio RENS zien waar een unieke samenwerking toe kan leiden. Veelbelovende onderzoeksresultaten, toepassingen en productconcepten voor de toekomst.

Wil jij ook graag de andere Must See uit het lijstje uitgebreid lezen? Kijk dan gauw op de Must See pagina voordat je naar de Dutch Design Week vertrekt.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Consumenten magbook

Voor de realisatie van dit magazine werken wij samen met niemand minder dan Mary Hessing van Studio WOTH.