Dit zijn de kersttrends van 2021 | VTwonen

Als je dol bent op Kerstmis gaat er waarschijnlijk geen jaar voorbij zonder de aanschaf van nieuwe kerstdecoratie en kerstballen. Speel je graag in op trends? Ook als het om kerstversiering gaat? Dan zijn dit de kersttrends van 2021. Van poederachtige tinten tot kerstballen met een knipoog.

DIT ZIJN DE KERSTTRENDS VAN 2021 | VTWONEN

Als je dol bent op Kerstmis gaat er waarschijnlijk geen jaar voorbij zonder de aanschaf van nieuwe kerstdecoratie en kerstballen. Speel je graag in op trends? Ook als het om kerstversiering gaat? Dan zijn dit de kersttrends van 2021. Van poederachtige tinten tot kerstballen met een knipoog. 

Nostalgische kerst

Klassieke kerstdecoratie is tijdloos en kan altijd. Vandaar dat deze niet mag ontbreken in dit rijtje van trends. Denk aan kerstkleuren als rood, groen en goud voor een warm en klassiek pallet. Glitters en ruitjes zijn absoluut ook van de partij. Gezelligheid ten top! 

Witter dan witte kerst

Elk jaar hopen we met zijn allen op een witte kerst. Als je er verzekerd van wilt zijn, tover de kerstboom dan om tot een winters landschap. Denk aan witte en lichtblauwe ballen, nepsneeuw en ornamenten in de vorm van schaatsen en sleeën. De beste combinatie voor een chique én extra winterse kerstsfeer in huis. 

Natural touch

Als je van natuurlijk houdt, dan is deze kersttrends van dit jaar helemaal voor jou. Hang de boom vol met versieringen gebaseerd op de natuur. Van vlinders tot kikkers en kevers, en van dennenappels tot paddenstoelen. Ook steeds vaker gespot: kerstboomversieringen gemaakt van natuurlijke materialen, zoals deze sneeuwsterren van stro. Of deze rotan kerstballen met een gouden glitter.

Nooit op uitgekeken

Een kerstboom waar je niet op uitgekeken raakt? Versier ‘m met kerstversieringen in grappige en unieke uitvoeringen. Kerstballen in de vorm van snacks en drankjes bijvoorbeeld. Met deze kersthanger in de vorm van een kroket hang je een extra gespreksonderwerp in de boom. Er zijn ook versieringen in de vorm van tassen, schoenen, koffiezetapparaten: je kunt het zo gek niet bedenken. Gegarandeerd een feestje om naar te kijken. 

Back to the 70’s

De retrolook spotten we niet alleen steeds vaker in het interieur, ook de kerstboom mag er dit jaar aan geloven. Van warme oranje- en geeltinten tot retroprintjes. 

Poederig

Pasteltinten waren dit jaar niet weg te denken. De zachte kleuren mogen dit jaar ook de boom in. Met name zachtroze kerstversiering ga je veel tegenkomen dit jaar. Andere poederachtige tinten zijn ook welkom, afgewisseld met aaibare structuren. Denk aan namaakbont, veren en pluimen, het liefst in wittinten. Maak er een lieflijk en romantisch geheel van.

Nachtelijk avontuur

Deze kersttrend is gebaseerd op een sterrenhemel. Nachtelijk blauw afgewisseld met een touch of gold voor een chique, maar bovenal sprookjesachtige boom. Maak gebruik van kerstornamenten in donkerblauwe kleuren en wissel af met goud om de sterren en de maan te imiteren. 

Bron: VT Wonen

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

ENQUETE: DOE MEE, LEER EN WIN

Bouwen en verbouwen is behoorlijk complex. BNS Crisp interieurprofessional, Gertie van Driel, merkt het aan collega’s uit het vak dat ze veel vragen hebben en vaak onwetend zijn binnen het (ver)bouw- proces. Maar is dat ook echt zo?

CO-WORKING SPACE IVY OFFICE KIEST BETONLOOK TEGELS VAN FLOORIFY ALS PROJECTVLOER

BNS Crisp partner Floorify heeft betonlook tegels en op die manier spelen ze in op de interieurtrend van het moment: naadloze oppervlaktes met een heel natuurlijk effect. Door hun sterkte en beperkte dikte zijn ze ideaal voor renovaties. Floorify vinyl planken en tegels klikken makkelijk in elkaar; je legt ze zwevend en hoeft ze niet te verlijmen. Snijden, klikken en klaar!