Dit zijn dé interieurtrends van dit voorjaar volgens woonwinkel & BNS Crisp merkpartner fonQ

Tijdens de Nieuwjaarsborrel van vorige week werden ze al gepresenteerd, de interieurtrends van dit voorjaar 2024, volgens FonQ. Lees ze hier op je gemak nog even na.

Het nieuwe jaar 2024 wordt bij de online woonspecialist en BNS Crisp merkpartner fonQ afgetrapt met de nieuwste voorjaarstrends, vol met frisse thema’s voor een kleurrijk en veelzijdig interieur in 2024. Een nieuwe generatie betekent een nieuwe, frisse start. Van wit, minimalistisch design naar een kleurexplosie en een verzameling van spullen. fonQ licht de thema’s in de onderstaande blog toe.

Woontrend 1: Classic contrast

Een kleurencombinatie die staat als een huis: rood, blauw en wit. Een serie kleuren die in de mode regelmatig terugkeert. Ze staan voor een nautisch, fris, zomers, Franse, klassieke trend. Deze klassiekers gooit fonQ dit seizoen in een moderne mix. Er is plaats voor design objecten en gedurfde combinaties. Colour block of juist een drukke print. Veel ruiten en blok-geweven stoffen. Kunstig keramiek in mooi servies en gezellige accessoires. 

Woontrend 2: Summer circus

Een zomers vervolg op Eclectic escape met eigenaardige kleurcombinaties in vrolijk zomers geel en perzikroze. Een uitgesproken stijl die afstapt van het bekende veilige pad. Van design objecten in de mix met antiek tot een mooie verzameling van accessoires en dierbare items. Dit thema heeft karakter en is een prachtig aan bijzondere objecten. fonQ ziet mooie, warme velours stoffen met veel Picasso-achtige kunst. Een combinatie van warm lila, geel en roze met koele groene- en warme bruintinten. Durf jezelf te laten zien, met dit bijzondere thema mag je lekker buiten de lijntjes kleuren.

Woontrend 3: Neutral club

Neutral lover opgelet: je bent misschien al jaren lid van de Neutral club. Je houdt van stilte en balans in je interieur: Scandinavisch en in 1000 kleuren wit. De laatste jaren kwamen er voorzichtig wat bruintinten bij, maar nu durf jij ook een vernieuwende kleur aan je serene omgeving toe te voegen. Spicy nature green geeft de neutrale trend een update zónder het zen-gevoel te verliezen. Simpele designvormen in lichte kleuren met een pittige groen als accent. Maak je interieur compleet met handgemaakte keramiek, grof textiel en unieke kunst.

Woontrend 4: Anti Neutral

We kunnen er niet meer om heen: kleur met een uitroepteken. fonQ ziet een uitgesproken kleurexplosie dit seizoen. Een nieuwe, eigenzinnige beweging waarin het verzamelen van persoonlijke objecten vraagt om eindeloze combinaties. Vul aan met nieuw modern design in een felle kleur of een opgeknapt vintage model. Een thema met karakter, maar ook een ziel. Een cleane vertaling van cluttercore met een confetti effect. Een warme raspberry pink is de nieuwkomer in deze stijl.

Meer informatie:
fonQ
www.fonq.nl

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

SALONE DEL MOBILE 2021 GAAT DOOR: 5 TOT EN MET 10 SEPTEMBER

De beursorganisatie van de Salone del Mobile heeft gisteravond bekendgemaakt dat de editie van 2021 alsnog gaat plaatsvinden en wel van 5 tot en met 10 september. Deze 59e editie van de wereldvermaarde meubelbeurs in Milaan zal in het teken staan van innovatie en een uniek karakter, aldus de organisatie.

decolegno

‘Warme houtsoorten zoals notenhout, blijven populair’

Dit jaar was EuroCucina weer onderdeel van de Salone del Mobile in Milaan. 16.000 m2 met keukendesign van vooraanstaande bedrijven die laten zien dat de keuken niet langer puur een functionele ruimte is, maar hét knooppunt van een gezellig, geruststellend en gastvrij huis. Dat meldt DecoLegno in een blog over de beurs in Milaan.