Dit is de Pantone kleur van 2023

Pantone’s kleur van het jaar, Viva Magenta 18-1750, trilt van levendigheid en kracht. Het is een in de natuur gewortelde tint die afstamt van de rode familie en uitdrukking geeft aan een nieuw signaal van kracht. Viva Magenta is moedig en onbevreesd, en een pulserende kleur waarvan de uitbundigheid een vreugdevolle en optimistische viering bevordert en een nieuw verhaal schrijft.

De Kleur van het Jaar van dit jaar is krachtig en empowerment. Het is een nieuw geanimeerd rood dat zwelgt in pure vreugde, experiment en zelfexpressie aanmoedigt zonder terughoudendheid, een opwindende en grenzeloze tint die zich manifesteert als een opvallend statement. PANTONE 18-1750 Viva Magenta verwelkomt iedereen en iedereen met dezelfde levensvreugde en rebelse geest. Het is een kleur die gedurfd is, vol humor en inclusief alles.

Leatrice Eiseman, directeur van Pantone Color Institue: “In dit tijdperk van technologie proberen we inspiratie te halen uit de natuur en wat echt is. PANTONE 18-1750 Viva Magenta stamt af van de rode familie en is geïnspireerd door het rood van cochenille, een van de kostbaarste kleurstoffen die behoren tot de natuurlijke kleurstoffamilie en een van de sterkste en helderste die de wereld ooit heeft gekend.” 

”PANTONE 18-1750 Viva Magenta is geworteld in het oorspronkelijke en verbindt ons opnieuw met de oorspronkelijke materie. Door de krachten van de natuur aan te roepen, stimuleert PANTONE 18-1750 Viva Magenta onze geest en helpt ons onze innerlijke kracht op te bouwen.”

Bron: Pantone

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen