Decolegno lanceert het alternatief voor eikenfineer met collectie Quercia

DecoLegno breidt haar collectie regelmatig uit met nieuwe texturen in decoratief plaatmateriaal en haakt daarmee in op de actuele trends op het gebied van interieurarchitectuur en meubelontwerp.

Decolegno lanceert het alternatief voor eikenfineer met collectie Quercia

DecoLegno breidt haar collectie regelmatig uit met nieuwe texturen in decoratief plaatmateriaal en haakt daarmee in op de actuele trends op het gebied van interieurarchitectuur en meubelontwerp. Met de textuur Quercia, van het Italiaanse merk Cleaf, brengt DecoLegno het passende alternatief voor eikenfineer.

Eigentijds eiken

Structuur Quercia vindt haar oorsprong in eikenhout. In deze collectie decoratief plaatmateriaal beleef je de uitgebalanceerde combinatie van dosse en kwartiers hout. De voelbare synchroon nerf met zijn rustige, evenwichtige belijning, is hét alternatief voor diepgeborsteld eikenfineer. De natuurlijke uitstraling wordt versterkt door het subtiele spel van mat en glans. De platen hebben aan beide zijden structuur Quercia. Dat maakt deze collectie geschikt voor een verwerking in open kasten. Maar ook in een keukenontwerp, een haardmeubel of badkamer komt deze variant goed tot zijn recht.

Ruime kleurkeuze

Quercia is leverbaar in zes kleuren. Van klassiek, diepzwart tot warme bruine en gemêleerde grijstinten. Kleuren die zich goed laten combineren met andere materialen in het interieur zoals de textuur van leer (collectie Primofiore van Cleaf) of solid surface oppervlakken (collectie Durasein®). Met Quercia krijgt ieder interieurontwerp of maatwerk meubel een stijlvolle en natuurlijke uitstraling.

Antibacterieel

De collectie Quercia heeft antibacteriële eigenschappen. Door een speciale toevoeging aan de melamineharsen kunnen de bacteriën zich niet vermenigvuldigen op de platen vermenigvuldigen en binnen 24 uur sterft 99,9% af. De antibacteriële testen zijn uitgevoerd door Hohenstein Laboratories, conform de ISO22196:2011 methode. Met Quercia creëer je niet alleen mooi maatwerk, maar lever je tevens een significante bijdrage aan een hygiënisch binnenklimaat.

Over DecoLegno

DecoLegno is jouw partner in maatwerk interieuroplossingen. Het is hun missie om interieurarchitecten, -ontwerpers, -bouwers en meubelmakers te helpen bij het creëren en ontwikkelen van kwalitatieve, esthetische, duurzame en budgetvriendelijke interieurs en meubelconcepten. Daarvoor bieden zij een uitgebreide collectie passende materialen.

DecoLegno is leverancier van de collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf, solid surface van Durasein® en HPL Specials.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

BNS Crisp lid Monique Dickhaut levert bijdrage aan SBS6-programma GreenMakeOver

Monique Dickhaut is eigenaar van No Waste decoration. De Hoofddorpse streeft naar een wereld waar interieurdesign en circulariteit hand in hand gaan. Creatief als Monique is, ging zij aan de slag met deze restmaterialen, die zij liever pareltjes uit de container noemt. Komende zondag is ze te bewonderen in het televisieprogramma GreenMakeOver van SBS6.

Cadeau: een Flexa ColourFutures™ 2024 boek t.w.v. € 19,95

De Flexa Kleurentrends 2024 zijn gebundeld in het Flexa ColourFutures™ 2024 boek. BNS Crisp leden ontvangen ook dit jaar weer dit collectors item cadeau van Flexa en BNS Crisp. Reageer snel, want op=op! Dit mag niet ontbreken in de collectie van de interieurprofessional!

Oproep klankbordgroep INretail

Voor het vernieuwen van dit kwalificatiedossier vinden wij het belangrijk dat er een klankbordgroep van ondernemers komt, die vanuit de praktijk informatie en tips kan geven om tot een optimaal nieuw kwalificatiedossier te komen.