DecoLegno lanceert 1e CO-CREATIE project

Het Designers Lab van DecoLegno is dé plek voor creativiteit, co-creatie en vakmanschap. Hier worden ontwerpers uitgenodigd om met de nieuwste structuren in plaatmateriaal een uniek product of object te ontwerpen, dat vervolgens wordt uitgewerkt met een interieurbouwer of meubelmaker.

DecoLegno lanceert 1e CO-CREATIE project


SAMEN MET DE JUUL INTERIEURARCHITECTUUR EN PASCAL KOSTER INTERIEURBOUW

Het Designers Lab van DecoLegno is dé plek voor creativiteit, co-creatie en vakmanschap. Hier worden ontwerpers uitgenodigd om met de nieuwste structuren in plaatmateriaal een uniek product of object te ontwerpen, dat vervolgens wordt uitgewerkt met een interieurbouwer of meubelmaker. Creativiteit en vakmanschap gaan hand in hand, binnen de kaders van het materiaal. “Ik vond het een hele eer dat ik gevraagd werd voor dit Co- Creatie project”, aldus Juliëtte van der Hulst van DE JUUL Interieurarchitectuur. Samen met Pascal Koster Interieurbouw gaf zij vorm aan een bijzonder concept.

Fotobijschrift: Co-Creatie in het Designers Lab van DecoLegno, in samenwerking met DE JUUL Interieurarchitectuur en Pascal Koster Interieurbouw.

Bingewatchen inspireert voor creatief concept

Juliëtte liet zich voor haar ontwerp inspireren door de interieurs uit series als The Crown en Downton Abbey. Ze legt uit: “Het zijn vooral de slaapkamers die tot de verbeelding spreken. Dit zijn volwaardig ingerichte ruimtes met – naast een luxueus bed – een comfortabele zithoek, een kamerscherm, een kaptafel, gevoerde gordijnen, gestoffeerde lampenkappen en prachtige tapijten. Echt heel fascinerend en ik besloot daarom voor dit Co-Creatie project van DecoLegno een make-up tafel en een kamerscherm te ontwerpen”.

Plaatmateriaal om door een ringetje te halen

Juliëtte koos ervoor om het kamerscherm uit te voeren in de textuur FC60 Nadir, welke de beleving geeft van textiel. “Zo’n stof waar je aan denkt bij een Italiaans maatpak”, aldus Juliëtte. “De accentkleur in de omlijsting van het kamerscherm maakt het ontwerp vrouwelijker en zachter. In de make-up tafel heb ik verschillende decors in plaatmateriaal met elkaar gecombineerd. De nieuwe collectie Lacca is toegepast in het ladenblok. Het gewolkte decor oogt zacht en de lichte taupe kleur heeft een parelmoerachtige finish. Dit geeft veel sfeer. Met een marmer decor in het blad krijgt de kaptafel dat ultieme gevoel van luxe”.

Maatwerk met oog voor detail

Voor Pascal Koster was dit ontwerp een uitdaging. Organische en ronde vormen vragen om handwerk, en daarmee wordt de ambachtelijke kwaliteit van de interieurbouwer direct zichtbaar. Samen met Juliëtte werd gezocht naar extra detaillering in het ontwerp. Zo is gekozen voor contrasterend ABS band in de make-up tafel, waardoor deze extra allure krijgt. De laatjes zijn in verstek uitgevoerd en de afgeronde spiegels zorgen voor de finishing touch.

Historische locatie voor de lancering

Het uiteindelijke resultaat van deze Co-Creatie is officieel gelanceerd in de Metaal Kathedraal in Utrecht. Zowel Juliëtte als Pascal kijken met een trots gevoel terug op deze bijzondere samenwerking. Het ontwerp is de komende maanden te bewonderen in de showroom van DecoLegno in Wormerveer. Plan je bezoek of kijk voor meer informatie over dit Co-Creatie project op DECOLEGNO.NL.

Fotobijschrift: Co-Creators Patrick Leering (DecoLegno), Juliëtte van der Hulst en Pascal Koster.

Met dank aan:
Kobe Fab | Wilhelmina van Aerssen Agenturen | Prodinter | Häfele | De Munk Carpets

Over DecoLegno

DecoLegno is exclusief distributeur van de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. Daarmee kunnen kwalitatieve en esthetische interieurs en maatwerk meubelen ontwikkeld worden. Maatwerk is dé manier om een interieur te personaliseren.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Nieuwe circulaire marktplaats ziet levenslicht

Pacha Panels is vandaag officieel van start gegaan. De jonge onderneming heeft de ambitie om marktleider te worden in de levering van gezonde, biobased en herbruikbare materialen voor de interieur- en woningbouw en de meubelindustrie.

Serax | BNS Crisp

Designlabel Serax popt up in Parijs

Designlabel Serax popt up in Parijs Komende september opent designlabel Serax een showroom in Parijs. “Normaliter staan we op de Maison et Objet maar we