De zestigste editie van Salone del Mobile wordt gehouden in september 2021

Eerder dit jaar werd bekend dat de zestigste jubileumeditie van Salone del Mobile werd verplaatst naar later in 2020. Deze editie heeft ook niet kunnen plaatsvinden en hebben ze deze moeten verplaatsen naar 2021. Gisteren heeft de organisatie wederom laten weten dat ze vanwege de durende coronapandemie de beurs nogmaals hebben moeten verzetten naar later in 2021.

“Eindelijk is het zover dat we een datum voor de Salone del Mobile 2021 bekend kunnen maken”, begint de organisatie in een persbericht. “Dit na uitvoerig overleg tussen de organisatie van de Salone del Mobile en Fiera Milano. Dit overleg was gericht op het vinden van de best mogelijk oplossing om de Salone del Mobile Milano 2021 doorgang te kunnen laten vinden en tegelijk de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen met het oog op de aanhoudende pandemie. Deze zestigste editie van de Salone zal van 5 tot 10 september 2021 worden gehouden en niet in april zoals tot nu toe gebruikelijk was.”

Absolute prioriteit
Claudio Luti, voorzitter van de Salone, zegt er het volgende over: “Het kunnen organiseren van de Salone volgend jaar heeft de absolute prioriteit van eenieder wiens leven om design draait. We hebben de afgelopen tijd ons uiterste best gedaan om geen uitspraken of aankondigingen te doen waar we later misschien op terug zouden moeten komen vanwege de huidige ontwikkelingen rondom de pandemie.

“Het verzetten van de data van de Salone del Mobile is niet alleen een kwestie van de kalender herschikken omdat er ook rekening gehouden dient te worden met de vele dagen die het kost om de paviljoens op te bouwen en af te breken. Dit moet ook weer ingepast worden in de agenda van de Fiera Milano, waar veel beurzen worden gehouden. Nu we met medewerking van de Fiera Milano tot de best mogelijke oplossing voor alle partijen zijn gekomen, kunnen we dan eindelijk de nieuwe data bevestigen.”

Bijzonder
“We verwachten dat we met het verplaatsen van de vakbeurs naar de maand september voldoende tijd winnen om de acute fase van de pandemie te vermijden, zodat we de kans krijgen om de internationale designmarkt weer op te starten. We hebben de Salone del Mobile allemaal nodig. De voorbije maanden hebben cliënten en ontwerpers van over heel de wereld, evenals de internationale pers, ons voortdurend gevraagd om de data van deze editie te bevestigen. We zullen er zijn, en zelfs nog aantrekkelijker en gemotiveerder dan voorheen, net zoals de talloze bedrijven die zich richten op design om de beste producten te vervaardigen. Na zo’n lange periode van social distancing zouden we de Salone graag als gelegenheid aangrijpen voor het houden van echte ontmoetingen en onderhandelingen, wat ons allen de kans zal bieden om ons enthousiasme te delen in deze stad die bruist van de nieuwe ideeën. Tijdens deze zestigste editie zullen voor het eerst alle productcategorieën samenkomen en ook dat is bijzonder.”

Meer informatie:
Salone del Mobile
www.salonemilano.it

Publicatiedatum: vr
© Wonen360.nl

Credits: Courtesy Salone del Mobile.Milano – Andrea Mariani

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Mushroom trend | BNS Crisp

Een onverwachte interieur-trend: de paddenstoel!

Of het nu gaat om grillige paddenstoelprints of door goud en platina op schimmel geïnspireerde lampen, paddenstoelen duiken ineens overal op in het interieur. Volgens Elle Decoration een op z’n zachtst gezegd opvallende post-pandemische trend.

Textielcollectie van 100% gerecycled plastic

In samenwerking met ontwerpster Kristine Five Melvær heeft Heymat de Foliage collectie in twee nieuwe kleuren geïntroduceerd, die voor 100% van textiel van gerecycled plastic (PET) zijn vervaardigd. De introductie maakt onderdeel uit van een voortdurend proces om de productie zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Thuiswerken is een blijvertje

Thuiswerken is een blijvertje, dat blijkt uit representatief onderzoek van INretail in samenwerking met Markteffect. Veel mensen hebben plannen om te investeren in hun thuiswerkomgeving maar het is ook afhankelijk van het thuiswerkbeleid van de baas.