De zestigste editie van Salone del Mobile wordt gehouden in september 2021

Eerder dit jaar werd bekend dat de zestigste jubileumeditie van Salone del Mobile werd verplaatst naar later in 2020. Deze editie heeft ook niet kunnen plaatsvinden en hebben ze deze moeten verplaatsen naar 2021. Gisteren heeft de organisatie wederom laten weten dat ze vanwege de durende coronapandemie de beurs nogmaals hebben moeten verzetten naar later in 2021.

“Eindelijk is het zover dat we een datum voor de Salone del Mobile 2021 bekend kunnen maken”, begint de organisatie in een persbericht. “Dit na uitvoerig overleg tussen de organisatie van de Salone del Mobile en Fiera Milano. Dit overleg was gericht op het vinden van de best mogelijk oplossing om de Salone del Mobile Milano 2021 doorgang te kunnen laten vinden en tegelijk de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen met het oog op de aanhoudende pandemie. Deze zestigste editie van de Salone zal van 5 tot 10 september 2021 worden gehouden en niet in april zoals tot nu toe gebruikelijk was.”

Absolute prioriteit
Claudio Luti, voorzitter van de Salone, zegt er het volgende over: “Het kunnen organiseren van de Salone volgend jaar heeft de absolute prioriteit van eenieder wiens leven om design draait. We hebben de afgelopen tijd ons uiterste best gedaan om geen uitspraken of aankondigingen te doen waar we later misschien op terug zouden moeten komen vanwege de huidige ontwikkelingen rondom de pandemie.

“Het verzetten van de data van de Salone del Mobile is niet alleen een kwestie van de kalender herschikken omdat er ook rekening gehouden dient te worden met de vele dagen die het kost om de paviljoens op te bouwen en af te breken. Dit moet ook weer ingepast worden in de agenda van de Fiera Milano, waar veel beurzen worden gehouden. Nu we met medewerking van de Fiera Milano tot de best mogelijke oplossing voor alle partijen zijn gekomen, kunnen we dan eindelijk de nieuwe data bevestigen.”

Bijzonder
“We verwachten dat we met het verplaatsen van de vakbeurs naar de maand september voldoende tijd winnen om de acute fase van de pandemie te vermijden, zodat we de kans krijgen om de internationale designmarkt weer op te starten. We hebben de Salone del Mobile allemaal nodig. De voorbije maanden hebben cliënten en ontwerpers van over heel de wereld, evenals de internationale pers, ons voortdurend gevraagd om de data van deze editie te bevestigen. We zullen er zijn, en zelfs nog aantrekkelijker en gemotiveerder dan voorheen, net zoals de talloze bedrijven die zich richten op design om de beste producten te vervaardigen. Na zo’n lange periode van social distancing zouden we de Salone graag als gelegenheid aangrijpen voor het houden van echte ontmoetingen en onderhandelingen, wat ons allen de kans zal bieden om ons enthousiasme te delen in deze stad die bruist van de nieuwe ideeën. Tijdens deze zestigste editie zullen voor het eerst alle productcategorieën samenkomen en ook dat is bijzonder.”

Meer informatie:
Salone del Mobile
www.salonemilano.it

Publicatiedatum: vr
© Wonen360.nl

Credits: Courtesy Salone del Mobile.Milano – Andrea Mariani

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Zes Nederlandse interieurmerken bundelen krachten op Dutch Design Week 2023

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) van 21 tot en met 29 oktober slaan zes gerenommeerde Nederlandse interieurmerken de handen ineen. In de gezamenlijke presentatie Future > Factory > Furniture in het Klokgebouw nemen Arco, CS Rugs, Gelderland, Label van den Berg, Lande Family (producent van o.a. Artifort) en Leolux hun verantwoordelijkheid om een ambitieus doel te verwezenlijken: een duurzamere leefomgeving.

NIEUWE COLLAB MONDIART X BNS CRISP

Wederom is er voor alle BNS Crisp stylisten de mogelijkheid om deel te nemen aan een geheel nieuw productontwikkelingsproject en een BNS Crisp X MondiArt collectie samen te stellen.