De Ploeg leverancier van gordijn- en meubelstoffen bestaat 100 jaar!

De Ploeg bestaat 100 jaar en is onderdeel van Artex onze BNS Crisp Partner. Nieuwsgierig naar hoe zij in de afgelopen 100 jaar mooie producten hebben kunnen maken? lees dan snel verder.

Wat een prestatie om met je bedrijf 100 jaar te bestaan. In al deze jaren is het streven van het merk nooit veranderd. De Ploeg staat nog steeds voor hoogwaardige, eerlijke ontwerpen die lang meegaan.

De Ploeg kenmerkt zich door ambachtelijk vervaardigde, hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen. De collecties geweven en bedrukte Dutch Design stoffen zijn volledig op elkaar afgestemd.

Bron: De Ploeg

Historie

De Ploeg is in 1923 opgericht door Piet Blijenburg en Carl Hijnerals coöperatieve weverij van huishoudtextiel. Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw geniet De Ploeg bekendheid als leverancier van gordijn- en meubelstoffen.

De Ploeg is ontstaan vanuit de ideële gedachte dat ieder mens comfortabel moet kunnen wonen en werken. Zorgvuldig bedachte en gemaakte ontwerpen moesten modern, stijlvol wonen en kwaliteit voor iedereen bereikbaar maken. De Ploeg werd dan ook een van de belangrijkste vormgevers van het begrip ‘Goed Wonen’.

Bron: De Ploeg

De Ploeg stelde de eigen bibliotheek open voor de werknemers en combineerde werk met cultuur en inspiratie. Activiteiten als tentoonstellingen en laten zien van vernieuwing in binnenhuisinrichting, mode en kunst lijken op wat we nu zien in hippe conceptstores. De Ploeg liep hiermee vooruit op het nieuwe beleven, delen en informeren.

De weverij droeg bij aan goede woninginrichting, goede kleding en goed handwerk. Maar ook aan goede arbeidsverhoudingen in de vorm van een werkgemeenschap waarin alle werknemers zoveel mogelijk tot hun recht komen. Dat vormt de basis voor het uitgangspunt: de mens centraal. Een vroege uiting van maatschappelijk verantwoord ondernemen, nu actueler dan ooit.

De Ploeg, dat in 1991 onderdeel werd van Vescom uit Deurne, is in 2007 overgenomen door – en tot op de dag van vandaag een merk van – Artex uit Aarle-Rixtel, een dochterbedrijf van Hunter Douglas. Artex is ook het bedrijf achter de labels Artelux, Kendix, Loft79 en Your Edition.

Bron: De Ploeg

BNS Crisp Partner

Artex waar De Ploeg ondervalt is een merkpartner van BNS Crisp. Artex is een soort van ‘house of brands’ en loopt met haar collecties voor op het gebied van ontwikkeling, productie, collectioneren en marketing van innovatieve en hoogwaardige stoffen. Ben jij lid van BNS Crisp en wil jij weten welke voordelen er zijn bij Artex? Klik op de knop en lees alles over deze voordelen. Nog geen lid? BNS Crisp is het netwerk voor de interieurprofessional en heeft ongeveer 350 leden en meer dan 80 partners met wie je kunt samenwerken van gedachten kunt wisselen.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Japanse Meesters | Muurmeesters

Muurmeesters staat al jaren bekend om de prachtige collectie reproducties van Hollandse Meesters, iets waar ze heel trots op zijn. Maar er is meer in