De ‘Houseplant Hideout’ zorgt voor stukje plant-paradijs in Londen

Een meeslepende installatie genaamd de 'Houseplant Hideout' werd op 7 oktober in Oost-Londen gelanceerd om bezoekers de voordelen te laten voelen van omringd te zijn door kamerplanten.

De ‘Houseplant Hideout’ zorgt voor stukje plant-paradijs in Londen

PR evenement promoot Bedankt Plant campagne

Een meeslepende installatie genaamd de ‘Houseplant Hideout’ werd op 7 oktober in Oost-Londen gelanceerd om bezoekers de voordelen te laten voelen van omringd te zijn door kamerplanten. We werkten hiervoor samen met twee van de meest geprezen experts van het VK in de wereld van design en botanie. Het resultaat? De broodnodige kans voor de inwoners van Londen de helende werking van onderdompeling in planten te ervaren en hen hiermee een stemmingsbooster te bieden. De Houseplant Hideout was de nieuwste toevoeging aan onze veelgeprezen jaarlijkse Bedankt Plant campagne, die de talloze voordelen viert die het introduceren van kamerplanten in onze huizen en thuiskantoren op ons leven heeft.

Verticale caleidoscoop
De groene installatie is ontworpen door de bekroonde Architect DaeWha Kang en de beroemde etno-botanist James Wong voor onze Engelse tak Funnyhowflowersdothat.co.uk. Gevuld met een exotisch geheel aan weelderige kamerplanten bevatte de installatie een verticale caleidoscoop die is ontworpen om Londenaren naar een biofiel wonderland van Zen te vervoeren. Afhankelijk van de stemming, konden bezoekers ontspannen en tot rust komen met een optionele begeleide plantmeditatie van 10 minuten, gecreëerd door Plant Spirit Expert Holly Worton, of kiezen voor interactie met veranderend licht en ontspannende soundscape-onderdompelingen in de planten voor een meer stimulerende ervaring. Elke kamerplant is zorgvuldig geselecteerd door botanicus James Wong vanwege hun welzijn en biofiele voordelen, evenals hun esthetiek.

Omgeven door groen maakt gelukkiger
Met een recent onderzoek waaruit blijkt dat 60% van de Britten zich gelukkiger voelt wanneer ze omringd zijn door groen, en meer dan twee-derde van de respondenten zegt dat kamerplanten een positieve invloed hebben op hun geestelijke gezondheid, komt deze installatie op het perfecte moment.

De installatie was van 7 tot 10 oktober open voor het publiek.

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Enorme groei van e-commerce

“In een interactieve digitale bijeenkomst zijn we samen met ondernemers uit de home & living branche in gesprek gegaan over de belangrijkste ontwikkelingen in de sector en het effect dat corona daar op heeft gehad”, meldt ING Sector Banker Dirk Mulder. “We zien in de afgelopen periode een enorme groei van e-commerce. Hoe heeft de sector hier op ingespeeld?”