De groene estafette | Ricco Fiorito

Laatst fietste ik langs een klein café waar een man druk bezig was met het verbouwen van zijn interieur. Nu zijn kroeg noodgedwongen gesloten is pakt hij de tijd om eens even flink te renoveren. Deze man in de voorjaarszon vind ik een mooi voorbeeld van waar we ons nu mee bezig moeten houden. Het is tijd om de boel eens flink onder handen te nemen. Met CooLoo proberen wij daarom de interieur en meubelbranche op een ciculaire manier te veranderen.

Een deel van het CooLoo team op Design District 2019, met recht Ricco Fiorito. (Foto Roza Schous)

Mijn naam is Ricco Fiorito en ik heb een hekel aan verspilling. Of het nu om materialen, producten, energie of eten gaat, weg gooien is sund (en sund maakt dik, zeggen ze in Brabant). Beter ga je er creatief mee om. Na een studie Innovation Sciences aan de TU/Eindhoven en enkele jaren in de datacenter- en muziekindustrie kwam ik in contact met Leo Schraven, uitvinder van het gecoate zachtschuim. In zijn werkplaats zag ik voor het eerst zijn flexibele interieurafwerkingen met kurk- en leerafval. Direct was ik getriggerd door de manier van denken om design en producten anders te maken en het hoogwaardig toepassen van afvalmaterialen.

Ondertussen zijn we bijna vier jaar verder en hebben wij op Design District een prijs mogen ontvangen in de categorie Beste Product voor het kurk en leerafval, inmiddels omgedoopt tot CooLLeather en CooLCork. Op het dakterras van een paleis in Milaan tijdens de Salone del Mobile mogen exposeren en is er interesse voor onze concepten en technieken vanuit België, Italië, de VS, Mexico, Colombia en Indonesië en zijn we doende met projecten voor o.a. Philips, PVH (Calvin Klein & Tommy Hilfiger), ASML, VDL en Forbo.

BNS Crisp leden kunnen de gehele blog lezen in het ledendeel.

In juni

Naar aanleiding van ons aangenaam buurmanschap op de Duurzame Woonbeurs 2019 geef ik het stokje graag door aan Aart Blok. Aart Blok is ontwerper van Moduplus; het meest duurzame modulaire banksysteem met maar 2 elementen die eindeloos kunnen worden (her)gebruikt in heel veel verschillende opstellingen.

Delen via:

Ook lid worden?

BNS Crisp is dè Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten, interieur en vastgoed.

kortingen op trainingen, beurzen en events

je portfolio op onze site

een uitgebreid netwerk van ruim 350 leden