De 6 meest gestelde vragen over decoratief plaatmateriaal

Als leverancier van hoogwaardig decoratief plaatmateriaal krijgt DecoLegno regelmatig vragen van interieurarchitecten en -ontwerpers. Hoe zit dat nou met dat plaatmateriaal? Wat kan ik ermee doen? Waar moet ik op letten? In deze blog geeft DecoLegno antwoord op de 6 meest gestelde vragen.

bron: DecoLegno

1. Wat is decoratief plaatmateriaal?

Decoratief plaatmateriaal is een samengesteld product waarmee je maatwerk meubelen kunt laten maken voor interieurs in de breedste zin van het woord. DecoLegno levert verschillende decoratieve producttypen. Denk daarbij aan solid surface, decorspaanplaat en HPL. Al deze soorten plaatmateriaal hebben een hoge designwaarde omdat ze voorzien zijn van een hoogwaardig en natuurgetrouw decor, waardoor de beleving ontstaat van materialen als hout, natuursteen, marmer, leer, cement of textiel. In deze blog zal DecoLegno zich focussen op de vragen die betrekking hebben op de collectie decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf.

2. Waar kan ik decoratief plaatmateriaal van Cleaf voor gebruiken? 

Plaatmateriaal kan worden ingezet voor het realiseren van nagenoeg alle maatwerkoplossingen in het interieur. Een belangrijk voordeel van maatwerk is dat je ruimtes optimaal kunt benutten. Je hebt nooit restvormen of passtukken en dat zorgt voor rust en balans in het interieur. 

Decoratief plaatmateriaal wordt vooral toegepast in keukens en kleding- of kantoorkasten. Je gebruikt decoratief plaatmateriaal van Cleaf niet alleen voor de fronten maar ook voor het binnenwerk. Decoratief plaatmateriaal is ook geschikt voor het maken van een receptiebalie, een winkeldisplay, tafelbladen, een TV- of openhaardmeubel, een roomdivider, wand- en deurafwerking, hotelkamers en zelfs een badkamermeubel. Laat je hier inspireren door verschillende projecten die zijn uitgevoerd met decoratief plaatmateriaal van DecoLegno. 

bron: DecoLegno

3. Wat zijn de voordelen van decoratief plaatmateriaal? 

  • De hoogwaardige uitstraling door natuurgetrouwe decors en voelbare structuren
  • Er is een passende textuur voor iedere stijl, smaak of interieurwens
  • Het is makkelijk te verwerken en behoeft geen nabewerking (bijv. beitsen of lakken)
  • Het is kleur- en vormvast, de uitstraling blijft in de loop der tijd vrijwel gelijk
  • Budgetvriendelijk in vergelijking tot natuurlijke materialen als hout of leer

4. Waar moet je rekening mee houden bij de verwerking van decoratief plaatmateriaal 

Denk ook na over de manier waarop je omgaat met de nerfrichting bij houtdecors. Ga je deze verticaal of horizontaal verwerken, of maak je een speelse combinatie hiervan.  Houd bij de keuze van het producttype (decorspaanplaat of HPL) rekening met de manier van verwerking. Gaat het om een horizontale of verticale toepassing en hoe intensief wordt dit oppervlakte gebruikt. Wil je meer weten over het producttype HPL? Je leest het hier.  

Decoratief plaatmateriaal moet altijd verwerkt worden door een professionele interieurbouwer of meubelmaker. Die heeft de juiste apparatuur om bijvoorbeeld af te kanten en kan bovendien meedenken in de uitvoering van het ontwerp. In de verwerking van plaatmateriaal is het bijvoorbeeld verstandig om rekening te houden met de plaatafmeting. Zeker bij een wandafwerking, waarbij je meerdere platen naast elkaar gaat installeren. 

bron: DecoLegno

5. Wat maakt de collectie van DecoLegno bijzonder?

Het zijn de unieke, natuurgetrouwe decors en voelbare structuren die de collectie van DecoLegno bijzonder maken. De hoogwaardige beleving die ontstaat doet niet onder voor die van het echte materiaal zoals hout, leer, marmer, natuursteen, stof of cement. Met decoratief plaatmateriaal kun je dingen maken die met het echte materiaal niet mogelijk zijn. Denk aan een keuken van leer of een deur van marmer. 

bron: DecoLegno

6. Waarom is DecoLegno een goede partner voor jou om mee samen te werken?

Het is de missie van DecoLegno om jou als interieurarchitect of -ontwerper te helpen bij een optimale materialisatie van het project en de presentatie aan de eindklant. De volledige collectie is op groot formaat in de showrooms van DecoLegno te bewonderen, zodat jij de beste indruk krijgt van het decor en de structuur. Hoogwaardige, gratis A4-stalen zijn eenvoudig aan te vragen via de website van DecoLegno, zodat je jouw project optimaal kunt presenteren. Een afbeelding van de hele plaat vind je in de bibliotheek van Sketch Up, imos iX of is te downloaden op de website van DecoLegno. Op die manier kun je in de tekening al een optimale weergave doen van het ontwerp.  

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met DecoLegno via marketing@decolegno.nl

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nader kennismaken met DecoLegno? Heb je een concreet project en zoek je mooie materialen voor het meubelmaatwerk? Klik dan op de knop voor de contactgegevens van DecoLegno.

bron: DecoLegno

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Botanische bouwwerken van de LEGO

Vandaag heeft de LEGO Groep een nieuwe reeks bewuste modellen onthuld voor mensen met groene vingers. De decoratieve LEGO® Botanische collectie bevat een prachtig LEGO® bloemboeket om het huis op te fleuren, en een LEGO® Bonsaiboom voor diegenen die in het nieuwe jaar meer zen willen zijn.

Introductie Digitale Tafel

De tijd verandert en wij veranderen mee. Dat geldt ook voor de BNS Crisp tafelbijeenkomsten en de zo waardevolle rol van onze tafelhoofden. Nog meer redenen om met weinig tijd de mogelijkheden van ons optimale netwerk te benutten.