Cosentino lanceert de 18e editie van de Cosentino Design Challenge

De 18e editie van de internationale Cosentino Design Challenge (CDC) is van start! Tijdens het lanceringsevenement in Cosentino City Madrid werden de twee onderwerpen aangekondigd die de deelnemers (architectuur- en ontwerpstudenten van over de hele wereld) moeten onderzoeken om inspirerende projecten te ontwikkelen. Ook dit jaar gaat de CDC-jury opnieuw op zoek naar ontwerpen met een focus op duurzaamheid, het vermogen van design, creativiteit en innovatie.

CDC 18 thema’s en kalender

In de categorie Design is het thema ‘Cosentino en water’, met als doel “het onderzoeken van huidige en toekomstige toepassingen en uitdagingen, van duurzaam beheer en behoud tot schaarste en creatieve en innovatieve ontwerpen”. In de categorie Architectuur is het thema gebaseerd op claim ‘Cosentino en de eeuwigheid’, waarbij de uitdaging is om “na te denken en te onderzoeken hoe architectuur de herinnering kan eren in de context van dood en afscheid”.

CDC geeft studenten de vrijheid om hun projecten te ontwikkelen, met als enige vereiste dat het uiteindelijke project enkele van de innovatieve materialen bevat die Cosentino biedt voor architectuur en design: Silestone®, Dekton® en/of Sensa by Cosentino®. Details van het programma en het inzendingsformat worden in detail uitgelegd.

De inzendingsperiode startte op 1 oktober 2023 en eindigt op 1 juni 2024. Voor elke categorie zijn er 3 eerste prijzen van elk € 1.000, 3 tweede prijzen en speciale vermeldingen. Lees alle details op: cosentinodesignchallenge.org/en/18th-edition/

Folding Fun : 1 van de eerdere winnaars CDC

CDC 17 prijsuitreiking

Het lanceringsevenement diende ook om de prijzen uit te reiken aan enkele van de winnende studentengroepen van de 17e editie, waarvan de beslissing van de jury eind juni plaatsvond in Cosentino City in Malaga. Voor de afgelopen editie werkten meer dan 40 scholen en universiteiten over de hele wereld samen en zijn in totaal 402 projecten ontvangen, 127 in de categorie Architectuur en 265 in de categorie Design.

Het evenement werd bijgewoond door Santiago Alfonso, vice-president communicatie van Cosentino en voorzitter van de CDC-wedstrijd; Adelina Salinas, architect en coördinator van de wedstrijd en Ricardo Santonja, professor, fotograaf en medewerker van de CDC. De aanwezigen genoten van een speech over het nieuwe Europese Bauhaus door professor Carlos Naya, directeur van de School of Architecture aan de Universiteit van Navarra. Carlos Naya, vertegenwoordiger van de school, was de winnaar van de eerste editie van de New European Bauhaus-prijs, georganiseerd door de Europese Commissie, in de categorie ‘Interdisciplinaire onderwijsmodellen’.

Toegewijd aan talent en creativiteit

Cosentino Design Challenge is een initiatief voor maatschappelijk verantwoord ondernemen dat aansluit bij Cosentino’s inzet voor het talent en de creativiteit van toekomstige professionals, die zo nauw verbonden zijn met de activiteiten van het bedrijf. CDC is een unieke kans die studenten verbindt met innovatieve materialen van een toonaangevend bedrijf in zijn sector. De samenwerking van meer dan 40 internationale scholen en universiteiten is een bewijs van het prestige van de CDC.

www.cosentino.nl 

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

decolegno

‘Warme houtsoorten zoals notenhout, blijven populair’

Dit jaar was EuroCucina weer onderdeel van de Salone del Mobile in Milaan. 16.000 m2 met keukendesign van vooraanstaande bedrijven die laten zien dat de keuken niet langer puur een functionele ruimte is, maar hét knooppunt van een gezellig, geruststellend en gastvrij huis. Dat meldt DecoLegno in een blog over de beurs in Milaan.

ALV wijzigingen bestuur en bureau

Tijdens de ALV op 23 juni 2021 is Carin Frijters herkozen, Carin blijft nog drie jaar voorzitter van BNS Crisp. Yvonne van der Schot blijft