Cosentino introduceert de nieuwe generatie Silestone®XM

Dankzij de evolutie van de Hybriq+®-technologie onderscheidt Silestone®XM de collecties hybride minerale oppervlakken van het merk met een maximaal 10% kristallijn silicagehalte.

Cosentino, wereldleider in de productie van duurzame materialen voor architectuur en design, zet met de introductie van Silestone®XM, een nieuwe stap in de ontwikkeling van zijn Hybriq+®-technologie. Silestone®XM is een evolutie voor het merk hybride minerale plaatmaterialen en onderscheidt Silestone®-kleuren en -collecties die op de markt worden gebracht door een maximaal kristallijn silicagehalte van 10%.

De ontwikkeling van de baanbrekende Hybriq+®-technologie begon zeven jaar geleden en werd in 2020 geïntroduceerd. Deze mijlpaal weerspiegelt Cosentino’s ambitieuze R&D&I-inzet voor de mondiale sector van decoratieve en designmaterialen. Met Hybriq+® transformeerde Cosentino de aard van zijn Silestone®-product volledig in de richting van meer veiligheid en duurzaamheid.

Dankzij deze baanbrekende innovatie wordt Silestone® vervaardigd via een duurzaam productieproces met 100% hernieuwbare elektrische energie en 99% gerecycled water. Ook heeft het de samenstelling volledig opnieuw geformuleerd door het gehalte aan kristallijn silica aanzienlijk te verminderen als gevolg van de introductie van nieuwe hoogwaardige mineralen en minimaal 20% gerecyclede materialen, zoals glas. Dit alles met behoud van dezelfde fysieke en mechanische prestaties en hetzelfde hoogwaardige ontwerp en dezelfde kleurdiepte als altijd. 

Omdat de technologie voortdurend evolueert, realiseerde Cosentino vorig jaar 100% van de totale productie van Silestone® onder Q40, wat een maximum van 40% silica in de samenstelling weerspiegelt. Tegelijkertijd werden er vorderingen gemaakt met verschillende kleuren onder Q10, dat wil zeggen, met minder dan 10% kristallijn silica in de formulering.

Dit jaar markeert Cosentino een nieuw keerpunt met de lancering van Silestone®XM, dat alle nieuwe collecties van het merk zal omvatten welke in 2024 gelanceerd worden, evenals de andere kleuren die al vervaardigd zijn met minder dan 10% kristallijn silica. Het doel van het bedrijf is om de rest van de kleuren in het portfolio onder dit nieuwe merk te kunnen opnemen. Deze prestatie is Cosentino’s grootste recente bijdrage aan de evolutie van de industrie en heeft tot doel alles te richten op duurzaamheid, circulaire economie en veiligheid.

Voor het eerst onthuld op de KBIS-beurs in Las Vegas (VS), het belangrijkste evenement in Noord-Amerika voor de keuken- en badkamerindustrie. Binnenkort lanceert Cosentino Silestone®XM de EARTHIC® by Silestone®XM-capsulecollectie, ontworpen in samenwerking met FormaFantasma, een Italiaanse studio die internationaal erkend wordt voor onderzoek naar design en de duurzame productieprocessen ervan. Deze collectie vormt ook de rode draad van de EARTHIC® LAB X FORMAFANTASMA-installatie die Cosentino volgende weken onthult op Fuorisalone tijdens de Milan Design Week.

Dit jaar wordt Le Chic Bohème, eenuitbreiding op de in 2023 gelanceerde collectie Le Chic, uitgebreid met Silestone®XM. Dze collectie heroovert de schoonheid van texturen en klassieke geaderde patronen in Silestone®.

www.cosentino.nl 

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Sterke opmars koudschuim hoofdkussens

Uit de Beddenbranche Trendmonitor 2021 blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders een zijslaapkussen prefereert boven een rug- of buikslaapkussen. Ruim 62% van het zoekvolume naar hoofdkussens betreft een zijslaapkussen en dit aandeel neemt sinds het vierde kwartaal van 2020 alleen maar toe. Dat meldt Marktdata.nl.