‘Cluttercore’ nieuwe interieur trend

Japandi stijl, Nonna chic of organische vormen, het zijn allemaal interieurtrends waar we niet omheen kunnen. Toch wordt er nog één over het hoofd gezien die flink aan populariteit wint. "Cluttercore is de nieuwe trend op het gebied van interieur.

Waar de afgelopen jaren minimalistische, beige ruimtes het beeld op social media domineerden, zie je nu vooral rommelige bomvolle interieurs”, schrijft het NRC.

Cluttercore gaat helemaal over het vullen van je ruimte met dingen die je gelukkig maken, zelfs als dat betekent dat je kamer er een beetje rommelig uitziet. Een georganiseerde puinhoop van sentimentele objecten, kunstwerken en collecties. Vooral bij G en Z generatie valt de stijl in de smaak.

Ook Evelien Reich (51), hoofdredacteur van interieurtijdschrift Elle Decoration, geeft het NRC gelijk. “Het leuke aan cluttercore is dat het heel realistisch is. We hebben lange tijd gedaan alsof we allemaal heel netjes waren en in perfecte interieurs leefden, maar dat houdt uiteindelijk niemand vol.”

Bron Tekst en Beeld : Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Broeinest zoekt een spin in ‘t nest voor Broeinest Rotterdam

Als ‘Spin’ van Broeinest Rotterdam ben jij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van jouw locatie. Jij bent de juiste gesprek- en sparringpartner en zorgt ervoor dat interieurprofessionals en creatieve makers zich in Broeinest thuis voelen en worden voorzien van het kwalitatief en inhoudelijk advies.

Hoe Wabi-Sabi toepassen op decoratie?

Kave Home en de Japanse esthetiek Wabi-sabi kunnen niet los van elkaar gezien worden. Door de gehele decoratiecollectie van het meubelmerk is de levensfilosofie verweven. Maar was is Wabi-Sabi precies?

Future Dusk, de kleur van het jaar 2025, volgens Coloro en WGSN

WGSN heeft een bedrijf gemaakt van zijn industrieprognoses, waardoor het bereik van zijn opgeleide prognoses jaren verder uitduwt dan zijn collega’s. Vandaag heeft het zustermerk Coloro aangekondigd dat het de surrealistische tint van Future Dusk voorziet als de kleur die het komende samenspel van de wereld tussen fysiek, virtueel en fantasie in 2025 zal weerspiegelen.