‘Cluttercore’ nieuwe interieur trend

Japandi stijl, Nonna chic of organische vormen, het zijn allemaal interieurtrends waar we niet omheen kunnen. Toch wordt er nog één over het hoofd gezien die flink aan populariteit wint. "Cluttercore is de nieuwe trend op het gebied van interieur.

Waar de afgelopen jaren minimalistische, beige ruimtes het beeld op social media domineerden, zie je nu vooral rommelige bomvolle interieurs”, schrijft het NRC.

Cluttercore gaat helemaal over het vullen van je ruimte met dingen die je gelukkig maken, zelfs als dat betekent dat je kamer er een beetje rommelig uitziet. Een georganiseerde puinhoop van sentimentele objecten, kunstwerken en collecties. Vooral bij G en Z generatie valt de stijl in de smaak.

Ook Evelien Reich (51), hoofdredacteur van interieurtijdschrift Elle Decoration, geeft het NRC gelijk. “Het leuke aan cluttercore is dat het heel realistisch is. We hebben lange tijd gedaan alsof we allemaal heel netjes waren en in perfecte interieurs leefden, maar dat houdt uiteindelijk niemand vol.”

Bron Tekst en Beeld : Wonen360

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

the substitute | bns crisp

Introducing the Substitute

The Substitute is a platform of sustainable brands and professionals in the field of interior design and renovation. The platform offers consumers overview, inspiration & knowledge in the area of sustainable living so that they can easily make sustainable choices.

DecoLegno

Partner in de stoel: DECOLEGNO

Deze keer niet in de stoel, maar op de kast. Deze keer zijn we in gesprek met Saskia ten Cate, interieurprofessional en communicatiemanager bij DecoLegno.