BNS merkpartner Deco Legno ‘Spelen met licht en reflectie’

Hoe pas je glans en reflectie toe in het interieur? Lees en maak kennis met BNS crisp merkpartner Deco Legno.

De catwalk shows van vooraanstaande modehuizen laten veel glans zien. Van prachtige satijnen stoffen, elegant parelmoer en glitters, tot feestelijke pailletten. Ook in productdesign en interieurontwerp werd deze tendens zichtbaar tijdens de IMM Keulen en Maison & Objet in Parijs. Materialen die reflecteren, glimmen en spelen met licht voeren de boventoon. 

In hedendaagse interieurconcepten kun je op subtiele wijze inhaken op deze tendens. We streven naar de optimale indeling, mooie zichtlijnen en een gevoel van ruimtelijkheid. Zoveel mogelijk gebruik maken van het daglicht is het uitgangspunt. Spelen met reflectie kan door in het ontwerp materialen als glas, spiegels, glanzende edelmetalen en subtiele metallics toe te passen. Hierdoor komt een interieur tot leven en wordt het ruimtelijke gevoel versterkt. 

Metallic optiek in plaatmateriaal

Fotobijschrift: Cleaf textuur Idea van DecoLegno Cleaf FB76 Reflex 

Het vertalen van de grote verscheidenheid in metaaloptieken naar decoratief plaatmateriaal voor meubelmaatwerk vraagt om hoogwaardige technologieën en geavanceerde druktechnieken. In de fabriek van het Italiaanse merk Cleaf is een team van architecten en designers dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe decors en spraakmakende structuren in decoratief plaatmateriaal. De Cleaf structuur Reflex maakt onderdeel uit van de collectie van DecoLegno en kun je met recht een designklassieker noemen. De voelbare lijnen doen denken aan zijdedraad of het effect van een blokkwast. Deze wordt gecombineerd met metallic decors die spelen met licht. Nieuw is het lichte, parelmoerachtige decor FB76. Reflex is veelzijdig in zijn toepassing en laat zien dat luxe er niet altijd duimendik bovenop hoeft te liggen, maar ook subtiel voelbaar kan zijn. Verwerkt in een openhaardmeubel, wandkast of keuken geeft het direct een gevoel van stijl aan ieder interieur. Deze textuur laat zich goed combineren met andere materialen zoals hout, marmer, beton, natuursteen of leer.

De bijzonder sensatie van metaalsnippers

Fotobijschrijft: FB86 Toucher van DecoLegno. Wandkast in FA84 Reflex 

De voelbare structuur Toucher van Cleaf vindt zijn inspiratie in het huidoppervlak van een pijlstaartrog. Het rulle, stroeve gevoel zorgt in deze collectie decoratief plaatmateriaal voor een bijzondere sensatie. Maar het is vooral de combinatie met het exclusieve decor FB86 die fascineert. De textuur die ontstaat is levendig alsof minuscule metalen snippers op de plaat zijn gestrooid. Dit zorgt voor een geraffineerd metallic effect. 

Het decor is makkelijk te combineren met andere varianten uit de Cleaf collectie. Dat maakt dat de FB86 Toucher breed toepasbaar is in zowel particuliere- als projectinterieurs. 

De collectie van Cleaf biedt een ruime keuze in decoratief plaatmateriaal met een metallic optiek. Lees ook het blog voor meer inspiratie. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je nader kennismaken met DecoLegno?
Heb je een concreet project en zoek je mooie materialen voor het meubelmaatwerk? Plan een bezoek aan een van hun showrooms en zij helpen je graag verder. Maak hier een afspraak

Dit is niet alles

Bekijk meer evenementen

Biophilic Design in de praktijk: Groene wandtoepassingen voor binnen

Biophilic design, een concept dat de verbinding tussen mens en natuur benadrukt, wint snel aan populariteit binnen het interieurontwerp. Deze aanpak integreert natuurlijke elementen in binnenruimtes om het welzijn en de productiviteit te bevorderen. Een van de meest impactvolle toepassingen van biophilic design is het gebruik van groene wanden. Lees hier meer.